ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProxy grafika

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 23.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ZWCAD, Alibre, AutoCAD, Inventor, 3DS Max
Stav: Offline
Bodů: 107
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Proxy grafika
    Zasláno: 08.lis.2006 v 22:32
Zdravím..Mám menší problém..mám řadu výkresů, kde hlavní výkresy jsou jako proxy grafika..a nejde odměřovat nix..zkoušel jsem doinstalovat object enablery..ale nix :/ ..zkoušel jsem i příkazy -exporttoautocad a aectoacad..a furt nix,..prosím pomoc..
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2006 v 14:30
Pokud na obrázcích je nějaká kóta, tak to odměřit a pak to celý zvětšit dle toho.
-FerTh-
Zpět nahoru
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2006 v 12:58
Jojo..Tak jsem to udělal, odměřoval jsem pak už v poho..ale já myslel, jak se zbavím té proxy grafiky..abych mohl díl i někam vykopírovat apod..
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2006 v 16:36
Pokud tu proxy je jako pomocný obrázek (podklad) pro překreslení, tak - až to máte komplet překousaný - dát do samostatné hladiny (zmrazit/uzamknout/vypnout/zakázat tisk). Anebo to (s)prostě smazat Smile.
-FerTh-
Zpět nahoru
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2006 v 16:51
Tak teď nevim, zda si rozumíme..nemám to jako podklad pro překreslení..nechci právě nic překreslovat..potřebuju docílit toho, abych to mohl vykopírovat..a právě chci vědět jestli to jde..ty výkresy mi takhle přišli a jejich asi 100kousků..a kreslit se mi nechtěj...
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2006 v 23:15
Pořád nerozumím... Co znamená "vykopírovat" ? (Vytisknout? Zhotovit kopii výkresu? Uložit samostatně ty proxy grafiky jako samostatný rastrový obrázek? ... ? )
-FerTh-
Zpět nahoru
rumcaiz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.lis.2006
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCADy, Inventor, Revit - aktuální verze
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2006 v 09:14
pro úpravy proxy grafiky by se měl použít swr v kterém byla vytvořená. jinak se chová jako prostý obrázek.
Proxy grafika se objevuje tam, kde používáte například formát DWG, ale namáte odpovídající aplikaci. Například Vám někdo pošle DWG z aplikace pracujíc s parametrickým modelem, a vy to otevřete v AutoCADu. AutoCAD pracuje s vektorovým modelem, a tak Vám pro něj neznámou grafiku zabrazí jako proxy. Podobným příkladem je situace, kdy dostanete model (DWG) s vloženými speciálními objekty jiné Autodesk aplikace, Váš AutoCAD je nezná a tak je zobrazí jako proxy grafiku. Vy sám můžete s tímto DWG pracovat i v AutoCADu, a když jej otevřete opět ve správné aplikaci, budou i speciální objekty editovatelné.
Příjemný den,
Peter Janeček
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 166:Proč se u některých výkresů zobrazuje hlášení o tom zda zobrazit Proxy grafiku? Co to je?
Tip 5627:AutoCAD mi nezobrazuje některé objekty nebo jen jejich ohraničující kvádry.
Tip 10765:Proč mi DWG výkres z AutoCADu Civil 3D zobrazuje proxy varování v AutoCADu LT?
Tip 12804:Proč mi Navisworks zobrazuje části potrubí z Plant3D jen jako drátové modely?
Tip 6035:DWG výkres zamčený pomocí CADVault se mi zobrazí i na počítači bez CADVaultu.
Tip 4192:Jak sdílet DWG výkresy z ADT nebo Civil 3D s 'holým' AutoCADem?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.