Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukas Lepič ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() Zasláno: 12.říj.2023 v 10:59 |
Zdravím všechny,
řeším problém se svázáním pdf a dwg. Musíme odeslat výkresy objednateli v digitální podobě a bez xrefů. Pdf které jsme referencovali jsem nyní importoval, ale jedná se o scany, takže ty pdf v sobě mají rastrové obrázky, které se po importu připojí jako xrefy. Nevíte prosím někdo jaky tyto rastrové png svázat s dwg? Obrázky jsou automaticky vygenerovány při importu, mohl bych je přes Ctrl+C/V vložit do dwg, ale asi by se mi je nepodařilo vložit na stejné místo. Díky za jakékoliv tipy
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Obrázky se sice dají vložit přímo do DWG (např. jako OLE nebo pomocí Raster Design, součást licence), ale je to silně neefektivní. Pokud zadavatel touží konkrétně po "digitální podobě", můžete mu poskytnout odkaz na cloud nebo archivní PDF.
|
|
![]() |
|
Lukas Lepič ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Zadavatel touží po dwg, které bude 1:1 s odevzdaným pdf. Z nějakého důvodu nejsou schopni používat xrefy, jinak bych už dávno použil eTransmit.
Zkoušel jsem ručně umístit obrázky jako OLE objekt a fungovalo to asi 5min, pak 3 ze 4 obrázků přestaly zobrazovat svůj obsah a zůstaly prostě bílé. Každopádně děkuju za odpověď. Mám aspoň argument, že to Autocad nezvládá.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Vložit PDF (rastr/vektor) nepůjde a OLE technologie Windows je nespolehlivá - jak jste sám zjistil. Nativně vložit rastr/obrázek jde spolehlivě přes ten Raster Design.
|
|
![]() |
|
![]() |
Díval jsem se na to, ale nevím, jestli bude naše firma ochotná zaplatit za software, který použijeme jen občas na pár dwg. Myslím, že levněji vyjde zatlačit na klienta, aby se seznámil s xrefy :D
Každopádně děkuju za tip ;)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Raster Design je zdarma (je to součást subscription licence AutoCADu, "One AutoCAD"). Ale xrefy (aspoň ty obrázkové) jsou rozhodně rozumnější řešení.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,207 sekund.