ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost strojírenství
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřeno"i součást" jako sestava

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: "i součást" jako sestava
    Zasláno: 22.led.2005 v 23:39
Lze nějak zadat do sestavy tabulku parametru stejně jako u isoučásti? Částečně lze využít polohové reference, ale s nimi NEJDE MĚNIT POČET PRVKŮ POLE A ROZMĚRY GEOMETRICKÝCH ENTIT vytvořených v sestavě

Upravil Otasek
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2005 v 14:11
Takže částečné řešení jsem nalezl - připojit tabulku v excelu a měni první list a tím přestavovat prvky, takto lze měnit všechny hodnoty uvedené v parametrech .
Fakt by mě zajímalo, proč programátoři autodesku nemohli použít stejné řešení jako u isoučásti Asi si musí nachat něco v rukávu do příští verze....

Upravil Otasek

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2005 v 10:37
V experimentování v isoučástkami jsem pokračoval (o experimentování v pravém smyslu nejde-na to nemám čas, zpracovávám 20 rozměrových varian stejné sestavy).
Pokud jsem seskládal sestavu z "obyč" dílů tak je vše ok, pokud tyto díly později převedu na isoučásti, tak ty původní zůstanou "obyčejnými" a nově vkládané ze změní na isoučásti-což je částečně logické, ale také extrémizmus, protože správně, by měl převést všechny obyč na i-čka.
Při tvorbě i-ček, jsem zaregistroval, že se zdědí všechny vyplněné kolonky "vlastností" - což je moc hezké, ale následně doplňované (= po vytvoření ička) se již projevují jen v "rodičovském" dílu a ten jak jsem psal výše, již nejde vložit, jediné co je pak možné, zahrnout tyto měněné proměnné do tabulky isoučásti, ale při dalších změnách, jsou s tím zase problémy.
Mohl by mě někdo poradit jak toto vyřešit = vytvořím si díl, nadefinuji mu nějaké vlastnosti, pak z něj udělám isoučást a nakonec chci nějakou vlastnost hromědně měnit u vše najednou (doted jsem si myslel, že vlastnosti nadefinované v rodičovském prvku se automaticky přenášejí do instancí isoučásti-možná se to tak dokonce občas chová, ale je to dosti nevyspytatelné)

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2005 v 21:56
Jak jsem postupem času zjistil, lze do sestavy vložit i rodičovskou isoučást, jen je to celkem zamaskováno - omlouvám se za tuto vítku a přiznávám svou neschopnost, ikdyž toto nastavení mohlo být umístěno více logičtěji.

Ing. Vladimír Janča
Kvasice
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 7098:Jak načíst sestavu SolidWorks jako součást do Inventoru?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,246 sekund.