Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
skopal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.lis.2004 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor 2019 Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() Zasláno: 24.led.2005 v 08:41 |
Dobrý den Začínám s Inventorem a zajímalo by mě jestli lze nekde nalézt návod jak vymodelovat šnekovnici. Mohl by mě nekdo poradit? Děkuji Skopal skopal@enetex-des.cz |
|
![]() |
|
Otasek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Pomocí tažení ve spirále. V jednom náčtru si namalujete zvolený provil(který budete táhnout) a v druhém osu. Pak v příkazu spirála zvolíte stoupání a délku
Ještě malý dodatek, osa rotace(tažení) by měla ležet v rovině náčrtu profilu - janak s tím jsou trošku problémy -> průžez je při tažení deformován vlivem zakřivení spirály = pokud chcete přesnou hodnotu příčného průřezu, tak je potřeba si buď dobře spočítat výchozí rozměr profilu, anebo trošku exporimentovat ![]() Upravil Otasek |
|
používám: ASI9 SP4
Ing. Vladimír Janča Konstrukce strojů a zařízení Kvasice |
|
![]() |
|
Palousek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 18.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
tak tohle jsem nepochopil
nestaci prikaz spirala? jaka je verze inventoru? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 18.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
hmm, tak nad tim premejslim
![]() staci jeden nacrt, ktery obsakuje profil a osu pak se poutije prikaz spirala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Tedka netuším co vám není jasné - mám osu, profil a táhnu to ve šnekovnici, to sem tam všechno napsal
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
neni mi jasne proc dva profily?
![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
O dvou profilech nikde nepíšu,je o dvou náčrtech - no možná to jde nacpat do jednoho - ale funkuje to i se dvěma
![]() |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
aha, no je videt ze je patek
![]() takto? http://cazone.net/sroubovice.png |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jasan - šnek ja vyšitý - dělal jsem dopravní techniku u doc. Škopána - určite snáte
Mě šlo o to, že při kolmém průřezu materiálem (=nateočený pod úhlem stoupání - nikoliv v ose šneku)je rozměr zdeformován (ztenčený), protože se profil natočí, pokud chcete použít např. 5ku plech, tak nemůžete vymodelovat obdelník s šířkou 5 ale větším. |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
jo jasne pochopil jsem
![]() ano pana docenta znam, i ja jsem byl jeho studentem ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.