Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
R.a.d.i.m ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.úno.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 11 Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() Zasláno: 16.led.2007 v 08:15 |
Dobrý den potřeboval bych poradit Potřebuji v inventoru nějakým způsobem vymodelovat jádro odlitku mám těleso které má "nějaký tvar vnitřní dutiny".jde o to že potřebuji tento vnitřní tvar "tvarově náročné" dutiny vyplnit tak aby mi potom zůstal model dutiny. zkoušel jsem to odčítáním ploch. |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Já to dělám přes odvozenou součást přesně jak to popisujete a pokud je původní model solid, tak to funguje. S plochami jsem to nezkoušel ,ale pokud je tvar ohraničený plochami uzavřený, mělo by to jít na solid převést.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
R.a.d.i.m ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.úno.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 11 Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() |
tak už jsem se přes odvozenou součást dostal k tomu že odečtu objemy (musí být ale dutina uzavřená) ale po odečtení mi zůstane výplň dutiny tak jak potřebuji na ní je ale průhledná plocha která znázrorňuje tvar předchozícho tělesa ze kterého bylo odvozováno. když se to dá do výkresu nebo exportuje zůstává přes jádro plocha ze které bylo odečítano.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Pokud je jádro jako solid a je na něm jenom jenom jakoby "přilepená" plocha, tak bych jenom vypnul její viditelnost. Pokud je jádro jako plocha, tak je potřeba ji převést na solid. |
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
|
![]() |
Jádro je solid plochy (základního tělesa ze kterého bylo jádro odečítáno) jsou plochy které ale nejdou vypnout ani jejich viditelnost vyřešil jsem to nakonec odstraněním ploch a dostal jsem tak solid jádra. byla to sice dost titěrná práce protože díky rádiusům a ůkosum se jedná o poměrně elký počet ploch ale šlo to. takže jsem se nakonec k jádru dostal. čekal jsem ale aže to půjde jednodušeji. Pracuji třeb aještě v softwaru který simuluje odléváni litiny a v jeho vnitřním modeláři stačí "zaslepit" otvory dutiny a pak zbytek dutiny vygeneruje jako jádro. takhle jednoduše to asi v Inventoru nejde ale to se nedá nic dělat. každopádně děkuji za pomoc.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Inventor není příliš silný v plochách. Tato úloha by se řešila skvěle např. v Catii, ale to už je zase trochu o jiných penězích.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
|
![]() |
Mám možnost kreslit pouze v Inventoru a potom ješte v Solid Edge. |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
To bych neřekl. Možná používáte starší verze, ale plochy jdou podle mně teď v Inventoru dělat dost dobře. Používám někdy i dost divoké plochy. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pravda je, že dělám ještě v "devítce" a co jsem viděl v prezentaci na "jedenáctku", tak je to o něčem jiném. Nicméně stále zůstáváme pro konstrukci forem u Catie. Ale nechci tyto SW srovnávat, každý má svou oblast použití.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,305 sekund.