Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
_vlk ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.bře.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 239 |
![]() Zasláno: 17.led.2007 v 12:12 |
Dostal jsem od gen. projektanta koordinační situaci s příslušným souborem tvarů (shx). Když výkres otevřu, zobrazí se všechny čáry korektně. Když však výkres připojím jako referenci, čáry se zobrazují přerušované s písmeny místo tvarů. Poradí mi někdo, prosím?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Pokud nemáte dan referenční soubor s tvary k dispozici, tak se Vám ty symboly nemohou přece zobrazit a je jedno da otevíráte soubor přímo či jako referenci. Zkoušel jste při přímém otevření souboru příkaz _REGEN?
|
|
![]() |
|
_vlk ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.bře.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 239 |
![]() |
Ale já ten soubor tvarů mám. Při přímém otevření se čáry zobrazí korektně, při načtení jako reference nikoliv. Příkaz REGEN pouze upraví zobrazení při změně měřítka zobrazení.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Napadá mne jedna možnost - připouštím, že s malou pravděpodobností, ale prověřte to. Třeba máte ve Vašem výkresu stejně nazvanou čáru, jako v připojovaném Xrefu. Třeba Máte ( i třeba nepoužívanou) čáru "čára1", která má popis písmeny a v onom xrefu je opět čára "čára1", která má použity tvary. Při připojení xrefu se pak definice čáry nepřenese, protože už je jednou nadefinovaná. |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Bohužel tato možnost nepřipadá v úvahu, názvy čar jsou natolik unikátní, že duplicita nehrozí. I tak děkuji za nápad.
Ještě jsem přišel na jednu věc:
V přímo otevřeném výkrese, kde jsou po otevření čáry zobrazeny správně, se po několika přepnutích do výkresového a zpět do modelového prostoru čáry změní na přerušované s písmenem
![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.