ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Autodesk Fusion 360 - cloudový CAD/CAM/CAE - v CZ
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoUživatelský profil - obsah a aplikace

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uživatelský profil - obsah a aplikace
    Zasláno: 17.led.2007 v 15:52
Dobrý den,
stojím před problémem vytvořit standardní nastavení pro jistý firemní subjekt aniž by museli uživatelé šahat do nastavení apod. Proto bych se rád pozeptal co přesně za nastavení jsou uložena v uživatelském profilu? Zda jsou zde uloženy i proměnné a jednotlivá nastavení AutoCADu včetně  cest k podpůrným souborům apod?

Dále by mě zajímalo zda lze nějak skriptem pomocí instalátoru říci AutoCADu aby importoval a nastavil jako výchozí profil ten, který je součástí instalátoru a je právě instalován?

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2007 v 16:42

V profilu jsou podle mne uložena nastavení, která umožňuje dialog "možnosti" - "_options" (v některé dřívější verzi  "_properties"). Cesty k souborům se zde určitě uloží.

S proměnnými je problém - některé se ukládají ve výkresu, jiné v registrech. Jestli některé i v profilech, nevím, nevysledoval jsem to.
S instalátory jsem nijak neexperimentoval, takže Vám neporadím. Nicméně několik zkušeností z "ručních instalací" cca 8 licencí.
1) Abyste mohl snadněji přenášet profily, vyhněte se Autodeskem předurčeným cestám typu "document and settings\...\...\................\user" a všechny uživatelské úpravy a vymoženosti (tedy i profily) naistalujte do neutrálního adresáře - např. disk:\usersupport  . Ted bude mít každý uživatel na svém PC anebo na přístupném síťovém disku - a samozřejmě musí být na něj cesta v profilu
2) Spustit Acad v potřebném profilu je pak možné pomocí přepínače /p s názvem souboru profilu . Je to možné nastavit na spouštěcí ikoně programu - vlastnosti - karta zástupce - políčko cíl.
Tam lze nastavit i jiné vlastnosti. Např. pro některé účely mám ikonu s cílem:

D:\Autodesk Civil 3D 2006 CZ\acad.exe" /p "D:\_man_support\civil_1.arg" /t "podelnak" /b "podelnak2"

spustí Civil (Acad) s profilem ( /p ), uloženým v "D:\_man_support\civil_1.arg" 
se šablonou ( /t ) "podelnak"
a zároveň spustí i dávku ( /b ) "podelnak2"

Nevím, kolik uživatelů máte obhospodařit, snad jich nebude až tak moc ...
A mám takový pocit, že profily šly (aspoň dříve) přenášet i mezi verzemi

J. Mantlík

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2007 v 21:20
Děkuju moc za reakci i postřehy, s těmi parametry v zástupci nějaké zkušenosti mám. Šlo mi spíše o to, zda by šlo nastavit některé možnosti (podporované cesty, naimportování profii atp.) přes externí skript, který by spustil instalátor?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7695:Úprava a doplnění rozměrů ocelových profilů v AutoCAD Mechanical.
Tip 11090:VIPRychlé přepínání uživatelského profilu v AutoCADu ikonkou v ribbonu nebo klávesou.
Tip 10392:VIPNelze připojit WMS služby ve standardním uživatelském profilu.
Tip 1480:Jak přepnout uživatelský profil pomocí makra?
Tip 9261:Zapnutí a vypnutí náhledů v souborových dialozích AutoCADu.
Tip 8953:Produkt Autodesk nedokázal odeslat požadovanou hodnotu SERIALNUM.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,176 sekund.