Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 20.led.2007 v 00:45 |
Dobrý den,
rád bych se pozeptal zkušených to kolegů jakým postupem řeší v Revitu krok. Jde mi jen o to, zda jej řeší pomocí trámů nebo individuálních rodin, které jsou někde ke stažení?
Děkuji za odpovědi
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Že by nikdo nikdy nedělal v Revitu krov? Tomu se mi ani nechce věřit..
|
|
![]() |
|
Rudolf Vyhnalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 20.čer.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2007, ADT + CADKON DT, Revit 9.1 Stav: Offline Bodů: 89 |
![]() |
ja delam jenom placaty strechy
![]() |
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
Svého času jsem pro model krovu http://balda.biz/modely/obrazky/krov-vez-01.jpg použil ADT, když jsem o něco podobného pokoušel v Revitu tak jsem po čase vzdal. Asi jsem neměl dost trpělivosti.
Jinak drobné věci (pregola) standartně v Revitu dělám. Balda |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Toho jsem se bál, děkuji za odpovědi.
|
|
![]() |
|
Rudolf Vyhnalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 20.čer.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2007, ADT + CADKON DT, Revit 9.1 Stav: Offline Bodů: 89 |
![]() |
dalo by se resit rodinou na miste, osobne bych zkusil spis vytvorit rodinu typu ramova konstrukce. Prvky tohoto typu y se pak daji dobre polozkovat. Ja takhle resim nosniky tribuny stadionu. Sice je to dost prace, ale funguje to dobre.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
Krovy lze snadno řešit přímo v Revitu - viz obrázek:
Rodiny pro krov najdete v Katalogu CAD bloků pro Revit:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ten náhled vypadá ideálně, rodiny v katalogu taky, jen ta ikonka VIP :(
Upravil PepaR - 23.led.2007 v 17:18 |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Věřte nebo ne, ale zase tak snadno to opravdu nejde. Obrázek vypadá efektně, ale stačí pár nestandardních úžlabí, nějaký ten vikýřek, atypické prvky a je o zábavu postaráno. O dalších částech střešního pláště, jako tašky, izolace, interiérová část, ani nemluvě. Ještě se to dá nějak poskládat poprvé, ale dost prekérní situace je, pokud je třeba nějaká úprava (třeba změna výšky hřebene - bavíme se o kompletní střeše, podrobnější rozsah). Tvorba krovu a střechy patří podle mě mezi nejsložitější prvky vůbec, když kreslíte v Revitu. Krov/střechu lze a jsou tam na to nástroje, ale je to dost práce a opravdu člověk musí vědět, jak na to. Také je třeba vhodné rodiny, které doposud k dispozici nebyly - člověk si je musel udělat. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,479 sekund.