ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoklavesove skratky

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milanolsavsky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.led.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad,revit.microstation,archicad,
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: klavesove skratky
    Zasláno: 20.led.2007 v 15:25
neviete mi prosim niekto poradit
dlhsiu dobu som pouzival Autocad 2004 tam som si priamo vo vlastnych nastaveniach definoval klavesove skratky a fungovalo to bajecne. ked som presiel na vyssie verzie cadu 2006 az 2007 uz to priamo v nastaveniach nieje take jednoduche takze sa mi nepodarilo nastavit skratky tak aby fungovali a tak som si nainstaloval aplikaciu autohook 2006 vsetky makra ktore pouzivam som si ponastavoval a aj funguju az na malinky problem ak oznacim viacero prvkov a a az potom stlacim klavesovu skratku ako je vymazat, posunut, kopirovat, otocit, zrcadlit tak vsetky oznacenia zmyznu a sice sa aktivuje prikaz ale nemam to uz oznacene makra mam nastavene v tvare ^C^C_move na posunutie a tak podobne , ako sa to da vytuningovat aby to slo prosim vie niekto poradit bol by som rad ak ano
mail: milanolsavsky@centrum.sk
svf TUKE
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21889
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2007 v 16:46
Klávesové zkratky se i nadále nastavují v menu souboru - buď v MNS jako jste asi dělal dosud, nebo přímo v rozhraní příkazu CUI.
^C^C zruší předvolený výběr objektů.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6201
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2007 v 17:01
Nastavte si proměnnou PICKFRST na hodnotu 1

PICKFIRST

Určuje, zda můžete vybrat objekty před zadáním nebo až po zadání příkazu.

Hodnoty:           0          Objekty vybíráte až po zadání příkazu

1                     Objekty vybíráte před zadání příkazu

Doporučená hodnota:    1

Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.led.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
LT 2006
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 17:43
Prosím, prosím o radu. Nemohu nastavit klávesové zkratky jako CTRL+1 až 9 na numerické klávesnici. (NumLock mám samozřejmě zaplý zaplý). Na základní klávesnici fungují. (LT 2006 + extension, Win XP). Byl jsem na ně zvyklý z LT2002, kde perfektně fungovaly. Děkuji mnoholrát za každou radu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 18:40
Jaké klavesové zkratky myslíte? Ty pro zobrazení okna Vlastnosti apod.? Pokud ano, tak se asi plete neboť tyto klávesové zkratky fungovaly vždy jen v kombinaci s klasickými čisly (ne s těmi na numerické klávesnici). Anebo se pletu já a jde to nějak nastavit :)
Zpět nahoru
milanolsavsky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.led.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad,revit.microstation,archicad,
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 20:30
najednoduchsie  je  nainstalovat autohook podla prislusnej  verzie cadu  a k  prislusnym klaves.skratkam priradit macro 
mail: milanolsavsky@centrum.sk
svf TUKE
Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
LT 2006
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 20:58
Měl jsem v CADU 2002 LT klávesové zkratky na příkazy modifikací (posun, kopie aj.) vytvořené jako kombinaci CTRL+číslo 0-9 na num. klávesnici.
Dále tady vidím odpověď, že existuje (asi)program AUTOHOOK, kterýn to půjde vyřešit. Díky za tip. Musím o tom něco zjistit. Díky ještě jednou. St.Wilczek
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 21:13
No ten AutoHook je sice fajn, ale pro každou verzi AutoCADu je jiná instalace a navíc se jedná o shareware. Takže co se týče přenositelnosti při práci na více přístrojích, tak to asi moc praktické nebude.
Doporučoval bych ale naučit se používat StrokeIt.. viz jiné téma.

Jinak ještě jedna poznámka na okraj: Nadefinovat kombinaci klávesových zkratek kombinací Ctrl a numerických kláves lze (až teď jsem to vyzkoušel, proto ta nejistota výše). Viz menu AutoCADu : Nástroje - Vlastní - Klávesnice...

Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
LT 2006
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 22:16
Díky za odpověď. Nenašel jsem cestu, jak píšete Nástroje-vlastní-klávesnice. Taková v mém CADu2006LT není. Namísto "klávesnice"je "rozhraní" a pak už je to jak popisuji výše. Nejde nastavit taková klávesová zkratka . Cestou, jak popisujete, lze dojít k cíli v CADu LT 2002. Zde je to OK.
Na ten StrokeIt se budu muset podívat. O něm a ani o AutoHooku nic nevím. Díky za snahu pomoci a za tip. St.W.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2007 v 23:53
Omlouvám se, nevšiml jsme si používané aplikace: Pokud máte verzi 2006, tak tam by klávesové zkratky měly být definovány v CUI. Viz tip 4627.

Upravil PepaR - 27.led.2007 v 23:55
Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
LT 2006
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2007 v 08:10
Tak to přesně dělám (Viz. tip 4627), jak jsem popsal, že to nefunguje. Zkusím se něco dozvědět o výše popsaných nádstavbách. St.W.
Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
LT 2006
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2007 v 15:32
Děkuji za tip na AutoHook. Částečně jsem vyřešil situaci.
Pokud zde zadám jednodiché makro -např. "^C^C_dtext " funguje to. Pokud zadám makro "^C^C_dtext;\200;0 " je v koncích. (Řádkový text výšky 200, vodorovně). Napíše: Neznámý příkaz "dtext;\200;0 ".... Každé makro se středníkem (tento je coby enter)  mi neprovede.
Obdobně, pokud chci zadat makro přímo v CADu2006LT pod ctrl+nějakou šipku. Také to provede jednoduché makro bez středníku, složitější nepřijme.
Prosím o radu, jsem na své kláves. zkratky zvyklý a nerad bych kvůli nim zůstal na staré verzi. Díky za každou radu. S pozdravem St.Wilczek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21889
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2007 v 18:44
Převod středníku na <Enter> dělá interpreter menu v AutoCADu, AutoHook asi ne.
Ale v AutoCADu (i LT, zkoušen LT2007) funguje vaše makro bez problémů - třeba i na klávese Ctrl+šipka (ale nezapomeňte, že zkratka Ctrl+šipka už funkci má - posun kurzoru/panoramování).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
wilczek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
LT 2006
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2007 v 09:03
Děkuji mnohokrát za vysvětlení. Z toho vidím, že Autohook mi nevyřeší makra se středníkem. Budu muset pod Numlock zkratky dát běžná makra a ty složitější pod šipky aj. Přezvyknu si, ač. nerad, ze starého dobrého 2002LT, kde to šlo bez omezení, klávesová zkratka byla pro spuštění konkrétní ikony. 2006LT mám už rok a půl a nebylo kdy se tím zabývat pro množství práce. (Jsem si vědom porušení licenčních podmínek na upgrade, ale není moje vina, že nová verze neumí vše to, co stará.) Jak jsem uvedl, že makra se středníkem nefungují pod ctrl+šipky, tak jsem chtěl naučit makro pod šipku nahoru (UP). Tato má jinou funkci - jako mezerník u 2002LT. Nevěděl jsem to. Pod ostatními šipkami to zde také funguje (píšete že jste to zkoušel v LT2007). Ještě vysvětlím, proč tak lpím na kláves. zkr. na num. klávesnici. Přestože jsem pravák, držím myš v levé ruce a klávesovými zkratkami dávám nejčastější příkazy. Ještě jednou děkuji všem za pomoc. S pozdravem Stanislav Wilczek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4627:Jak nadefinovat novou klávesovou zkratku v AutoCADu 2006 a vyšších?
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)
Tip 6732:Zmenšení objemu DWG výkresů v AutoCADu Civil 3D.
Tip 7619:Klávesová zkratka pro Výběr předchozí.
Tip 10401:Snadné opakování posledního příkazu Revitu.
Tip 11736:Rychlé lokální uložení 3D modelu ve Fusion 360.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.