Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() Zasláno: 26.led.2007 v 14:19 |
Dobrý den,
mám dotaz ohledně způsobu zakreslení bodu, pro který znám zeměpisnou šířku a délku, do mapy v geodetickém zaměření JTSK. Je možné toto nějak jednoduše provést?
Předem děkuji za radu.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Trochu si odporujete v názvu tématu a následujícím textu. Přepočet z jednoho do druhého a naopak je možný. Záleží jen s jakou přesností chcete převod uskutečnit. Na internetu se dají nalézt všelijaká udělátka, která Vám toto vypočítají. Ruční výpočet nedoporučuji. Musel jsem jednou převést střed nového komína zaměřeného (vypočteného z obvodu) do zemských souřadnic (byla to podmínka nějakého úřadu pro leteckou dopravu) ... a teprve asi na desátém listu papíru jsem docílil kýženého výsledku.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Omluvám se za nepřesnost v názvu tématu. Už jsem našel i na Xanadu http://www.xanadu.cz/apps/convertcoord/default.asp
nějaký online převod, ale nějak mi to nefunguje
![]() |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Nejlepší bude obrátit se na geodety -
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Nebo použít tento odkaz a stáhnout si aplikaci pro převody.
Upravil artap - 26.led.2007 v 14:55 |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
topocad ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD/Civil3D 2007-23 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
doporučuji skripta ČVUT - Doc.Ing. Zdeněk Hrdina, CSc.,
Transformace souřadnic ze systému WGS-84 do sytému S-JTSK. (mohu zaslat v pdf) |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mám zájem. Můžete mi ji prosím poslat na petr.patra@cez.cz
Děkuji |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Nefunguje vám ta online ukázka, nebo ona nadstavbová ARX aplikace?
Co vám to dělá/nedělá? V té online aplikaci (testováno v MSIE+Firefox) se zeměpisná šířka/délka musí udávat v decimálních stupních (zkuste převést ukázkové souřadnice).
Nebo nově viz stránka Převodník souřadnic.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak jsem ještě teď večer trošku pátral a díval jsem se i po Vašich radách a odkazech a průběžně jsem našel tyto věci (některé budu asi opakovat):
http://www.navigacegps.cz/w3download/files.aspx?category=19 http://www.geospeleos.com/Mapovani/WGS84toSJTSK/WGS84toSJTSK.htm http://gpsweb.cz/WGStoJTSK.html http://www.zememeric.cz/default.php?/clanek.php?zaznam=2233 Je to jenom jednorázovka, běžně se tímto nezabývám, ale nadřízený na mě přišel s tímto požadavkem, takže se snažím vyhovět |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Když si dám převést ty vzorové hodnoty tak mi je to převede.
Když zadám nějakou hodnotu, tak se mi zobrazí:
-1,#IND |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Když si dám převést ty vzorové hodnoty tak mi je to převede.
Když zadám nějakou hodnotu, tak se mi zobrazí:
-1,#IND Upravil Machacek - 26.led.2007 v 20:12 |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji za nabídku, ale jednalo se opravdu o jednorázovou akci, tímto se normálně nezabývám.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,357 sekund.