Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
prasopal666 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() Zasláno: 29.led.2007 v 08:55 |
narazil jsem na problém, kreslím v 3D nadstavbě CADWorx pro autocad potřeboval bych z 3D modelu generovat 2D modely (splácnout 3D do roviny a tento výkres by bylo možno použít v 2D). Máte, vy kteří kreslíte ve 3D, s tímto zkušenosti?
|
|
Autocad 13 - user, PC 386, 16MHZ, 1MB RAM, 14" VGA monitor
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Několik možných postupů najdete zde v tipech:
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() |
můžete mi prosím někdo vysvětlit jak postupovat při příkazu OBJKRESLI?
z nápovědy nejsem 2x moudrý a metoda pokus omyl taky nefunguje.
poté co zadám do příkazové řádky příkaz objkresli tak mě to přehodí do rozvržení a chce to vybrat objekty, pokouším se vybrat čáry ve výkresu a nejde to, tady jsem skončil
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
tak si s tim už 3 hodiny hraju a narazil jsem na problém že se někdy příkaz objkresli provede a někdy ne, nechápu proč.
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ještě se chci zeptat jestli umí autocad tvořit 2D výkresy z 3D modely a to pro jednotlivé výškové úrovně (patra)?
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
po dlouhém zkoumání jsem přišel na to že když chci udělat 2D z 3D
je potřeba ve výkresovém prostoru vytvořit pohled pomocí OBJPOHLED a ten se zploští do 2D pomocí příkazu OBJKRESLI, bohužel to nejde u AEC objektů, ty se zřejmě musí převést na obyčejné těleas, jak to bohužel nevím
déle jsem zjistil že na převod 3D do 2D má CADWorx speciální příkaz a to 2DREP
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
_EXPLODE
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.