Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Aranar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.pro.2005 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD LT2009 CZ Stav: Offline Bodů: 54 |
![]() Zasláno: 15.úno.2007 v 08:41 |
Dobrý den, chtěl bych se zaptat na dvě drobnosti.
Již dlouho mi vadí, že při použití tlačítka Zpět zahrnuje do jednotlivých kroků Intellizoom. Lze toto nějak vypnout, aby ze mezi úkony počítali jen příkazy?
Dále by mě zajímalo, zda existuje nějaká funkce pro přizpůsobení sklonu textu dle čáry? Kreslím inženýrské sítě a když chci mít text ve stejném sklonu, je to úkon na několik kroků.
Michal Upravil Aranar - 15.úno.2007 v 08:42 |
|
Michal
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Ja na zarovnanie textu podľa čiary, alebo akéhokoľvek objektu používam funkciu align ale tiež to neni ono a prívital by som niečo jendnuduchšie - "klik na text klik na čiaru" :-)
S funkciu SPäŤ neporadím, už som si na to zvykol. Na druhej strane si predstavte že Vám nevráti funkciu zoom a vy potom neuvidíte čo všetko vraciate späť, lebo to môžte mať mimo zobrazenej plochy. |
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Souhlas s p. Michalem
Co bych za to dal, kdyby příkaz zpět v AutoCADu zahrnoval pouze příkazy jako je tomu třeba v Inventoru a né např. změny pohledu v modelu. Pamatuji si, že v MDT jsem se vždy skoro uklikal než jsem vrátil všechny pohyby myši ![]() |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
V 2007 jdou vrátit všechny kroky intellizoom jedním příkazem zpět.
|
|
![]() |
|
Aranar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.pro.2005 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD LT2009 CZ Stav: Offline Bodů: 54 |
![]() |
Bohužel donutit zaměstnavatele, aby mi koupil novou verzi Autocadu není tak jednoduché |
|
Michal
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
Naštěstí jsme vždy kupovali upgrade ob verzi. kvůli zachování kroku s ostatními. Na podzim jsme přešli na Civil se Subcription.
|
|
![]() |
|
KoTy ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.bře.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADLT 2007 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
no nevim ale napsat text ktery bude myt angle stejny jako nejaka cara je prece jednoduche.
DTEXT >enter>klik na čaru>enter>zadat velikost nebo enter>klik na caru jinam nez ten prvni klik>enter>napsat text>enter>enter |
|
![]() |
|
![]() |
Vytvoření textu ve stejném sklonu je jednoduché, ale dodatečné srovnání textu podle čáry je na hodně kroků a pro přesné natočení musí mít písmo určité zarovnání (aby mělo alespoň dva referenční body) a musí být aktivováno referenční uchopování, což mě při ostatních činnostech (např. posun textu) dost obtěžuje.
Michal
|
|
Michal
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
ale nemusí. klik na čáru - v panelu vlastnosti přečtu sklon čáry - Esc - klik na text - v panelu vlastnosti přepsat natočení (určitě stačí zaokrouhlit na celé stupně, půlstupeň odchylky se ztratí, ale jestli trváte na přesném natočení, tak dvě desetinná místa taky budou stačit) - enter a je to
|
|
Pepa
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Express - Text - Rotate text - výber textu - dvakrát klik na čiaru - a je hotovo |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Dvěma klikama to asi udělat nejde... V datech entit čáry totiž Angle (natočení) nefiguruje. Tudíž ho musíme odměřit/naznačit. Jak psal cestár, přes Expresy je to super (na 3 kliky)
![]() ![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Jen na doplnění - vztah Intellizoom a funkce Undo:
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
figuruje, alespoň v 2007 ano - úplně dole ![]() |
|
Pepa
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
V ET-Text je napr. ulozeni textu na oblouk - JDE to i nacelou krivku ???
|
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Ano, např. naší utilitou KTEXT13 - viz VIP (BBS)
|
|
![]() |
|
abrek ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD LT 2005 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Zdravim, já otáčim text podle sklonu čáry tak, že mám v horní liště nástroje pro úpravu souřadnic. Kliknu na změnu souřadnic "podle objektu", potom kliknu na text, který chci otočit a při výběru bodu otočení zvolím bod na čáře a směr otočení bude druhý bod na čáře.
|
|
abrek
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
ROTATE z ET je bych řekl ideální. ale proč otáčet text. Přece když popisují sítě, tak už je mám nakreslené, vím, kde popis budu chtít a úhel natočení je vlastně směr sítě. Já to osobně dělám ve většině případů tak, že volím DTEXT s bodem BOTTOM CENTER, ukážu na místo někde na sítí, velikost zvolím poprvé a pak se nabízí pořád stejná a úhel je směr sítě.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.