ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKótovací styl

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 161
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kótovací styl
    Zasláno: 01.úno.2005 v 11:19
Právě jsem přešel z Aucadu2004DX na Autocad 2005 a Inventor 9, ale nějak se mi nedaří s kótovacím stylem. Když si otevřu výkresy z 04 tak jsem se zde snažil eliminovat počet kótovacích stylů. Používal jsem power kóty a výřezy v modelovém prostoru. Tak mi stačil jeden kótovací styl, který jsem si pojmenoval 1. U otočených kót (lineárních) se žádné další znaky (panel vlastnosti u kót stylu)neobjevovaly, ale u rádiusu, úhlu a poloměru 1$* ano. Ale teď když potřebuji něco dokótovat lin. kótou ve verzi 05 objevuje se u jména kótovacího stylu 1$0. Tak se  ve výkresu vyskytují dva styly 1 a 1$0. Pokud se snažím o sjednocení na 1$0 tak se všechno rozhodí. Přestanou fungovat přerušení kót, změní se koncové značky atd, ale hlavně se změní velikost měřítka u kót ve výřezech, to se dá samozřejmě upravit, ale ta práce, nesedí odskoky atd!!! Dělal jsem to přes rychle vybrat, ale setkal jsem se s problémem, že jsem nebyl schopen vybrat jeden typ kótovacího stylu pouze všechny otočené kóty a pak jsem provedl úpravu v panelech vlastností. Myslím, že se toto chování dalo předpokládat, ale neřešil už někdo něco obdobného. Když si založím úplně nový výkres tak se otočené kóty kótují v kótovacím stylu 1$0, takže předpokládám, že tak by to mělo asi vypadat. Nebo se s tím budu holt muset smířit u starých výkresů?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4835:Rychlé vytvoření upraveného kótovacího stylu.
Tip 4224:Poklepání na kótu způsobí chybu/vyjímku příkazu AMPOWEREDIT.
Tip 14120:Nastavení výchozího kótovacího stylu v AutoCADu Mechanical "nedrží", vrací se na AM_ISO.
Tip 4694:Přenos kótovacích stylů do jiného výkresu.
Tip 3471:Tentýž výkres má v kótách na jednom počítači desetinné tečky a na jiném čárky.
Tip 6810:VIPExport z Inventoru do DWG pro AutoCAD - hladiny, kóty, texty, typy čar (modelspace).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,411 sekund.