Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
freebird ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad Mechanical 2008/ Win XP Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() Zasláno: 09.bře.2007 v 07:57 |
Dobrý den, mám problém. Při otevření *.dwg se mi neotevře *.dwl a já nemohu výkres přeuložit. Píše mi to že výkres je "jen pro čtení". Co by s tím mohlo být? Prosím poraďte.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
To většinou bývá tím, že DWG soubor je opravdu jen pro čtení (R/O atribut, nejsou práva zápisu ke složce, apod.)
|
|
![]() |
|
freebird ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad Mechanical 2008/ Win XP Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() |
Včera mi to fungovalo normálně a navíc jsem ty výkresil nakresil já, uložil ale pozměnit je nemůžu.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
A to nejde uložit ani pod jiným jménem? (uložit jako)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Taky je možnost, že minulé zavření neproběhlo úplně korektně, protože jinak žádný soubor DWL nezůstává. Smažte onen DWL a pusťte znova acad
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Jo to jde ale velmi to zdržuje. Musim to uložit k sobě na disk a pak najít na serveru a přepsat. Když edituju 100 výkresů tak ztrácím přehled. |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
K takové situaci (když zůstává "viset" v adresáři *.dwl) může dojít při pádu CADu, nebo také při výpadku napájení z el. sítě. Mně taky pomohlo buď prostě smazat *.dwl anebo normálně nastartovat "čistý" CAD (tj. ne přímo dvojklikem na název výkresu) a pak File/Drawing Utilities/Recover.../Save/Quit.
Když tak si pro hromadné ošetření stovek dwg napište script/lisp... Upravil Ferdinand - 09.bře.2007 v 10:38 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,160 sekund.