Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() Zasláno: 04.úno.2005 v 12:35 |
||||||||||||||||||||||||||||||
Pekny den, dnes som bol na oftalmologii...Je to dost zle. Teraz uz naozaj neakceptujem ziadne argumenty, preco mi ma stacit CRT monitor... Jednoducho bud kvalitne LCD alebo koncim...Predpokladam ze to skonci tak ze to to LCD-cko nakoniec kupia. Bol by som velmi vdacny za rady skusenejsich. Chcem nieco kvalitne za rozumnu cenu, minimalne 19". Pracujem s AIS9. Grafiku mam nVidia Quadro4 980XGL, takze v kompatibilite by problem nemal byt. Mam informacie ze LCD displeje vyraba iba Samsung, Philips a tusim iBenq. Ostatny vyrobcovia to od nich kupuju. Dost chvaly som pocul na Samsung... Co si myslite o formate 16:9? Je to dobra volba z hladiska uzitkovych vlastnosti a zhladiska ceny? Vopred dakujem za vase rady Lubo
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Radit nemohu, zkušenosti nemám. Ale měl bych dotaz k tématu. Před chvilkou mi volal kolega. Koupil si 23' širokoúhlý LCD monitor. Vše se ukazuje v pořádku, ale u FEATU nemá přístupnou celou plochu. Dodavatel FEATu řešení nezná. Nemáte někdo zkušenost?
|
![]() |
panX ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.lis.2004 Stav: Offline Bodů: 59 |
![]() |
co je to oftalmologie? a CRT monitor?
dík za odpověd |
piss the system
|
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
Ak si dobre pamätám, oftalmológ je očný lekár a CRT monitor je klasický monitor so sklenou obrazovkou a všetkým čo k tomu patrí... |
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
panX ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.lis.2004 Stav: Offline Bodů: 59 |
![]() |
jo takhle, já když čumim do monitoru 10 hodin tak mě taky sakra bolej
oči, myslim že se mi ted taky zhoršil zrak musim k doktorovi
|
piss the system
|
![]() |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
CRT = Catode Ray Tube
|
![]() |
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Já mám zkušenost s LCD panelem HP 2035 - 20" a jsem spokojen. V
Inventoru je na něj ještě lepší pokoukání než v ACADu. Používám jeho
nativní rozlišení 1600x1200. Jen jsem si musel ve windows nastavit
trochu větší texty a ikony, než jsem měl před tím na svém CRT monitoru
21", kde jsem používal rozlišení 1280x1024.
Oči mě nebolí (ovšem nebolely mě ani při koukání na starý monitor, dokud kreslil bezvadně) a k výměně mě přinutila zhoršující se kvalita obrazu na starém monitoru. Jediné, co bylo na starém monitoru lepší (subjektivně), byla čitelnost textu v ACADu. Dokázal jsem přečíst text na kótě, i když jsem ho měl menší (dále odzoomovaný). Na LCD jsou jemné struktury nebo tenké čáry textu malilinko rastrované, takže text je čitelný, až kbyž se zvětší o fous více, než na CRT. Ale celkově je velký LCD panel výborný na koukání a super vypadá na stole. |
Pavel Žáček
|
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mám už na stole nejaké ponuky. priznám sa, som z toho troška neistý. Neviem čo má mať pre mňa väčšiu cenu, či širokouhlá obrazovka alebo kontrast a odozva. Uvažujem nad širokouhlým 23" HP 2335 s kontrastom 350:1, odozvou 25ms, bod 0,258mm. Ale neviem či radšej neoželieť šírku obrazovky za lepší kontrast a odozvu 16ms pri 20"monitore formátu 4:3. tam je už možné vyberať aj viacerých výrobcov(zaujalo ma HP L2035 a Philips200P4CSS) |
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Este by som doplnil otazku. Ako je to so svietivostou. Bezne sa vyskytuje u LCD-ciek 250cd/m2 abebo viac. Chciet vyssie hodnoty alebo radsej nizsie? dakujem
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
Pepan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 07.úno.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Zkušenosti s LCD monitory mam jož nějaký čas. Jeden z první LCD-ček byl 18" od zančky IIYAMA s rozlišením 1240x1024 velikost bodu je 0.29mm světelnost si bohužel už nepamatuji jo a odezva je 25ms. I s těmi to parametry považuji tento monitor za velmi dobrý a kluci si ho chválí. V této době používáme LCD Samsung 213T 21" s parametry:
za 37000,-Kč bez DPH . Velká spokojenost |
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Bol som sa včera pozrieť v HP na 20" LCD HPL2035 a 23" LCD HPL2335. Odozva je pri 23" 25ms a pri 20" 16ms.(aspoň podľa papierov) Mal som tam svoj počítač, takže som si to odskúšal reálne. Priznám sa že som čakal viac. Pri svižnejšom pohybe modelom alebo aj výkresom to bolo rozmazané. Pri oboch monitoroch. Vyzeralo to ako by som sa na chvíľu pozeral cez špinavé okno...Dosť mi to vadilo. Ostatné parametre boli O.K. (pripojené to bolo cez digitálny vstup - na karte iný ani nemám). Chcem sa spýtať kolegov ktorý už nejaký piatok pracujú s LCD-čkami, ako strávili to rozmazávanie (rozostrovanie) obrazu pri rýchlejších posuvoch. dá sa na to zvyknúť? P.S. Pri zoomovaní sa tento nedostatok takmer neprejavoval, iba pri posuve alebo rotácii objektu... Ďakujem za Vaše postrehy. Ľubo |
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
Lord ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Zdravím,
mám LCD asi dva dny, je to fakt špica, krásně vykresluje (super barvy), na práci v inventoru je to skutečně "pošušňání" .To rozmazávání při ruzném posunu sse da skousnout.Ale vyskytl se u mne spíše takový to problémek - Za dva dny pokukování do LCD, mě celkem dost boleli oči .... tak by mne zajímalo jestli ten přechod taky někoho tak poznamenal, doufejme že si na to zvyknu.Nerad bych navštívil očaře ![]() |
Josef Erdinger
Konstrukter GS Buzuluk Komárov a.s. |
![]() |
skoda ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 19 |
![]() |
mě asi týden po přechodu z CRT SONY 21 na LCD RELISYS 19 ale teď už je to v pohodě m |
![]() |
Lord ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
tak koukám, že je to asi jenom přechodné.OK
|
Josef Erdinger
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Hovoríte že to rozmazávanie sa da stravit...Aku dobu odozvy má Vaše nové LCD? Ja som testoval 16ms a nadšený som nebol... Ale predpokladám že nakoniec to budem musieť tak isto stráviť, lebo čakať možno rok alebo viac, kým bude bežná doba odozvy cca 4ms asi nebudem. P.S. Na americkom trhu sa objavili nové širokouhlé LCD od Dell. Vyzerajú veľmi zaujímavo. Odozva je tiež iba 16ms, ale ta cena...
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
Lord ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
DELL 2001 FP SPECIFIKACE 16ms 1280x1024 60Hz |
Josef Erdinger
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No, takže už mám na stole nové LCD-čko. 24" širokouhlý Dell. Hotový Strahov ...Celá firma sa chodí pozerať na to kino.
Cena bola fantastická. Polovičná ako iný 24" monitor od Samsungu (mám pocit že iba Samsung a Dell robia 24" Wide LCD monitory) Hneď som skontroloval počet vadných bodov. Bola to nula. Z bočnej strany su 4 sloty na čítanie multimediálnych a pamäťových kariet a dva sloty USB! Je to paráda - komfort. Monitor je otočný o 90 stupňov atď... Skrátka, vyzerá to na veľmi dobrú kúpu. Napriek tomu že odozva je stále iba 16ms z bielej na čiernu (12 ms zo sivej na sivú) Farby sú tiež výborné, ale to je to poslené čo ma zaujímalo... Výsledok: spokojnosť |
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
![]() |
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Podle mně je výrobců takhle velkých LCD více, třeba HP, Sony. Zrovna
nedávno si kolega pořizoval 24" HP za něco přes 30000 Kč. Možná ale HP
i Dell jsou jen nálepky na panelu Samsung.
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.