Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Dlouhy ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autodesk Map 3D 2016 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() Zasláno: 06.dub.2007 v 08:52 |
Dobrý den,
mám problém s kopírováním z výkresu (vytvořeném v CIVIL 3D 2007 přeuloženém do formátu dwg 2004) do jiného výkresu. Po CTRL+C mi nahlásí počet kopírovaných (nalezených) objektů, ale pokud udělám do jiného výkresu CTRL+V nic se nevloží.
Děkuji za radu
Dlouhý
MAP 2006
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Jste si jistý, že se Vám to do cílového výkresu nevložilo vůbec anebo se to vložilo "kamsi k neumětelům" a ještě lépe i v jiném měřítku ? (osobně bych z 90% sázel na druhou možnost)
Do jaké aplikace to vkládáte ?
Proč používáte CTRL-C pro kopírování a ne CTRL-SHIFT-C ("kopírování s referenčním bodem")? Při obyčejném CTRL-C nemůžete ovlivnit vložení na správné místo !! - viz hned první příbuzný tip č. 3815 a několik témat v konferenci
Takže pozor na nastavení jednotek obou výkresů a vkládacích bodů - zkontrolujte _UNITS, INSUNITS, INSBASE, INSUNITSDEFSOURCE, INSUNITSDEFTARGET a hlavně AECDWGSETUP
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autodesk Map 3D 2016 Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Dobrý den,
* jsem si jistý
* pracuji v Autodesk MAP 2006 a to v jednom okně mám výkres 1 a v druhém 2 - kopíruji mezi výkresy
* příspěvky jsem četl ... ale v mém případě je výsledek stejný ... pokud dám vložit nenabídne mi to ani vkládací bod a napíše _pasteclip, ale skutek utek. Normálně používám vložit na původní souřadnice.
*AECDWGSETUP
Command not allowed because drawing contains objects from a newer version of this application. Děkuji Dlouhý
|
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
Mate oba dva vykresy otevřeny v MAP 2006 ?
|
|
2002lt CS
Gibbscam |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Zřejmě máte výkres nesprávně uložený z vyšších verzí AutoCAD aplikací. AutoCAD sice při otvírání takového DWG varuje, ale ta varování se dají při větším úsilí potlačit (viz nedávné diskuse). Anebo viz též tip:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5076 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Zkuste ještě to z Civilu 2007 uložit přes EXPORTTOAUTOCAD2004
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mičulka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Civil 3D, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 33 |
![]() |
DD,problém bude asi v tom, že vkládáte objekty Civilu do Cadu. Z Civil zkust a)export do 2D, nebo b)připnout jako referenci k novému výkresu. Teď zkouším. Podobnou zkušenost jsme měli s objekty AC2006 v AC2002. Načetli jsme si je jako Xref, pak převedli na blok a ten rozbili. A bylo to. S tím civilem třeba zkusit.
|
|
PM
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
ano problém bude asi ve "špatně" uloženém souboru 2007 -> 2006. Nicméně jsem si problém vyřešil nástroji MAPu - nadotazoval jsem si příslušné hladiny. :o)
Pokud nějak postoupíme se správným uložením do DWG 2004 dám vědět.
Zatím děkuji Dlouhý
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,337 sekund.