Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
skoda ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 19 |
![]() Zasláno: 11.úno.2005 v 12:31 |
Dobrý den, řeším tento problém: v modulovém prostoru AutoCADu mám nastaveno měřítko výkresu LTSCALE=10 (čárkovanou čáru mi to zobrazí "čárkovaně") ale v papírovém prostoru při nastavení měřítka výřezů na 1:50 se mi čáry zborazují "nečárkovaně" obcházel jsem to přepočtem LTSCALE=10/50=0.2 ale tím se mi i převedlo měřítko v modul. prostoru A proto mám dotaz: Existuje způsob jak toto řešit nějak "rozumněji"? Jiné měřítko výkresu v modulovém a jiné v papírovém?
předem děkuji za odpověď s pozdravem Miroslav Škoda |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
zkuste se podívat na Správce typu čáry a v levém dolním rohu zruště zatržení "použít měřítko výkresového prostoru" |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
1. Přepněte se do výkresové prostoru a pro vybrané rozvržení nastavte proměnnou PSLTSCALE nastavte na 0.
2. rozvržení zregenerujte ZOBRAZI>REGENERUJ VŠE Vzhled čar by potom měl být stejný ve výkresovém i modelovém prostoru. Proměnnou musíte nastavit pro každé rozvržení. S pozdravem Balda |
|
![]() |
|
skoda ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 19 |
![]() |
děkuji Mám-li ale výřezy stejného prvku s nestejným měřítkem (1:50 a 1:10) pak bych potřeboval, aby šlo nastavit každému výřezu jiné nastavení měřítka s pozdravem M. Škoda
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Já bych řekl, že to je právě naopak - stejný vzhled čar v modelu i papíru by vyžadoval PSLTSCALE = 1
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
psltscale = 1 -> rozdílná měřítka v modelu a výkresu psltscale = 0 -> jak to je v modelu, tak to je i ve výkresu jinak to samé umožňuje to zatržítko ve správci typu čar. po změně je vždy nutné provést regeneraci celého výkresu |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Jen pro upřesnění: měřítko výkresu v modelovém prostoru je vždy 1:1, v rozvrženích dle tisknutelnosti-požadavku na čitelnost-a udává se v (např.) 1:10, 1:20,...2:1, 10:1...atd. Jinak o proměnné Ltscale (která platí pro celý výkres, nikoliv teda pouze pro Model či Layout) viz Help: AutoCAD Commands LTSCALE Sets the linetype scale factor Use LTSCALE to change the relative length of dash-dot linetypes per drawing unit. Command line: ltscale (or 'ltscale for transparent use) Enter new linetype scale factor <current>: Enter a positive real value or press ENTER Changing the linetype scale factor causes the drawing to regenerate. SEE ALSO System Variables LTSCALE stores the current scale factor. You must use the SETVAR command to access the LTSCALE system variable. PSLTSCALE controls paper space linetype scaling. Pokud chcete, aby měřítko určitých čar byla jiná než předepisuje onen Ltscale, musíte jim v Properties přiřadit individuálně jiné měřítko. Příklad: Je-li Ltscale=4.567 a chci, aby v rozvržení to vypadalo jinak, po navolení - dejme tomu Qselect - žádaných entit/line,polyline,arc,circle.../ jim v Properties přiřadím "Linetype scale" hodnotu (např.) 2.5; Pak výsledné zobrazené "měřítko" těchto entit bude = <Ltscale> * <Linetype scale> = 11.4175. Viz Help: AutoCAD Commands MATCHPROP Property Settings Dialog Box Linetype Scale Changes the linetype scale factor of the destination object to that of the source object. Available for all objects except attributes, hatches, mtext, OLE objects, points, and viewports.
Upravil Ferdinand |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,617 sekund.