ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoohyby plechové součásti

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sony Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.bře.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2002, AutoCAD2006, AutoCAD2007, Inventor11
Stav: Offline
Bodů: 28
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ohyby plechové součásti
    Zasláno: 14.kvě.2007 v 14:19
Dobrý den,
byl mi představen SW SOLIDEDGE a SOLIDWORKS a viděl jsem tam funkci, kdy bylo možné ohnout lem u součásti, která byla naohýbána např. profilovým ohybem. Tento lem pak nekolidoval svými kraji,ale automaticky srazil rohy pod stupni tak, aby pěkně pěkně k sobě pasovaly. V Inv11 mi to připadá nemožné bez vytvoření nového náčrtu a následném nakreslení přesného tvaru. Jde to automaticky?
Děkuji
Zpět nahoru
Sony Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2007 v 14:20
mám na mysli sražení hran sousedících lemů vytvořených na hranách. Špatně se to vysvětluje. Možná lepší zkusit.
Zpět nahoru
Sony Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2007 v 07:43
už jsem na to přišel. Je to trochu krkolomější, ale jde to. Musím udělat odsazený ohyb, na šířce nezáleží (hlavně musí být od kraje více, než kam zasahují ohyby sousedící). Po takto zhotovených ohybech pak vše dotvoříme vystřižením rohu. Odsazené ohyby mohou být jen každý druhý. Je to rychlejší.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9337:VIPTabulka poloměrů ohybu pro rozvin plechu dle DIN 6935.
Tip 5834:Rychlé popsání ohybů plechové součásti Inventoru.
Tip 6078:K-faktor ve výkresu rozvinu plechové součásti.
Tip 3677:Kde mohu najít tabulku ohybů pro Inventor?
Tip 13942:Rohový výštip v ohybu plechových součástí ve Fusion 360.
Tip 6994:Jak zadat K-Faktor ohybu plechu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.