Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Otasek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() Zasláno: 17.úno.2005 v 22:15 |
Když mám ve výkrese vložen kusovník a ve správci stylu změním jeho definici, je nějaká možnost tuto změnu na něj aplikovat? Anebo se musí smazat a vložit nový (možnost upravit ho ručně neberu jako korektní)?
Zkoušel jsem všechno možné ale nic nezabralo, je problém v mojí šikovnosti anebo jinde? |
|
používám: ASI9 SP4
Ing. Vladimír Janča Konstrukce strojů a zařízení Kvasice |
|
![]() |
|
Jan Liska ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor,Producstream Stav: Offline Bodů: 65 |
![]() |
Dobrý den, u tabulky rozpisky můžete při změně stylu tento styl znovu aplikovat na vybraný symbol tak, že jej znovu vyberete v seznamu stylů. Symbol musí být vybraný (= zvýrazněný). S pozdravem |
|
Jan Liška
Autodesk Consulting |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Toto jsem také zkoušel, ale jediné co mi to udělalo, je zobrazení nebo skrytí záhlaví, se sloupci to nic nedělá.
Popíšu pro jistotu popis, co jsem udělal: vložím kusovník; vyberu ho; v roletovém seznamu stylů vyberu jiný. U koto apod to funkuje tak jak má, tzn. předefinuje se styl na jiný, tady to nějak vzdoruje |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor,Producstream Stav: Offline Bodů: 65 |
![]() |
Dobrý den, zapoměl jsem uvést - v R9 toto funguje na většinu vlastností s výjimkou sloupečků. Vlastnosti sloupečku se nastavují "předem" příp. až na konkrétním symbolu jako tzv. override. S pozdravem |
|
Jan Liška
Autodesk Consulting |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Aha, tak to je celkem dost kritický nedostatek
![]() Kusovník využívám jako tabulku rozměrových variant, takže má třeba 10x10 polí a pokud potřebuju jeden sloupec přidat nebo ubrat, pak musím všechny smazat, předefinovat ve stylu a znovu vložit - a jak to tedka píšu mě napadlo, že elegantní bude nevkládat to tam jako jednotlivé díl, ale jako sestavu, takže po rozbalení kusovníku budu mít přeformátované všechny sloupce najednou ![]() |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den, Sloupec můžete přidat/smazat také v editoru rozpisky - to je samozřejmě vhodné pokud upravujete jednu-dvě tabulky. Jinak děkuji za připomínku - předáno vývojářům jako námět na případné vylepšení. |
|
Jan Liška
Autodesk Consulting |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jasné, příma editace každé tabulky zvláť se hodí, jen v ní nejde nastavit šířka sloupce exaktně(jako ve stylech), takže pokud tyto tabulky máte nad sebou tak je skoro nemožné je mít hezky zarovnané.
Když už jsme u těch připomínek, trošku mimo mísu, nešlo by v polohových referencích sestavy povolit modifikaci počtu prvků pole komponentů? popř. to udělat více jako "isoučást" = aby se dala vkládat jako různě modifikované a i s jiným počtem dílů. Pokud člověk dělá větší množství podobných sestav lišících se pouze v počtu dílů, tak si musí udělat několik sestav - v případě změny nějakého "strategického"rozměru nebo vzby pak musí zpětně všechny projít a změnit - zle to řešit částečně přes provázání s excelovskou tabulkou, ale u výkresů pak musíte přepínat tabulky ručně v závislosti na konkrétním výkrese.... |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud potřebujete nastavit šířku sloupečku přesně, spusťte editor rozpisky, vyberte hlavičku sloupce a na pravém tlačítku by měla být dostupná volba pro nastavení šířky sloupce. Vaši připomínku předám. |
|
Jan Liška
Autodesk Consulting |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
JJ v editoru stylu to nastavuji normálně - vloženou rozpisku ale lze editovat přímo přes její kontextové menu a tam nastavení šířky není - ale mohlo by být
![]() sorry je to tam..špatně sem hledal ![]() Upravil Otasek |
|
|
![]() |
|
jaram ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 33 |
![]() |
Chtěl bych se zeptat, jak změnit výchozí normu pro výkres? Proč, když mám v templates vytvořený svůj výchozí výkres,který má vlastní normu s vlastnímy styly (tloušťky čar, kóty, kusovník, pozice atd.) a ta norma je v editoru stylů aktivní, tak proč mi to tvoří výkres podle výchozí normy DIN, která je pouze s tou mojí normou lokální, ale není aktivní? Kde dělám chybu a kudy na to, abych nemusel tyto parametry měnit zvlášť v každým výkrese ručně? |
|
Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je nějaké divné... já pro jistotu všechny normy, které nepoužívám vymazal (=nechal si jen jednu), takže ted nemůžu vyzkoušet přepnout normu a zjistit co to dělá..
Zkuste se ještě kouknout to položky editoru stylů "výchozí nastavení objektu" jestli tam máte správné přiřazení |
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.