ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutoCAD 2006, ADT 2006... výhodněji

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21890
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2006, ADT 2006... výhodněji
    Zasláno: 01.bře.2005 v 09:37

V souvislosti s blížícím se uvedením nových verzí CAD aplikací Autodesk řady 2006 platí od dnešního dne akce na zvýhodněný nákup stávajících verzí + subscription.

http://www.aac-solutions.cz/default.asp?art=505

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Marek Veselý Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.říj.2004
Bodů: 32
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 10:18
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

V souvislosti s blížícím se uvedením nových verzí CAD aplikací Autodesk řady 2006 platí od dnešního dne akce na zvýhodněný nákup stávajících verzí + subscription.

http://www.aac-solutions.cz/default.asp?art=505

Při současné rychlosti vydávání nových verzí Autocadu by mě zajímalo, jestli náhodou nevyjde Autocad 2006.5 nebo 2007.3.

Místo aby vydali Service Pack, patch apod. a starali se o uživatele starších verzí, tak raději vydají novou verzi a placený upgrade.

P.V.Energoservis
projektová činnost ve výstavbě
projektování elektro zařízení
tel. +420 474 335 223
vývoj aplikací pro Windows
prodej výpočetní techniky
Zpět nahoru
vknop Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

.

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 181
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 10:37

Omlouvám se konferenci, ale ať už jde Autodesk s těma novýma verzema DOPRDELE!!!

Doufám, že na tu svoji zasr.... politiku brzo dojede. Staré problémy neřeší, nové vytváří, inovace jsou diskutabilní,... a blbci upgradují a upgradují, příp. subscribují. Kdy začnou lidi konečně myslet?

Zpět nahoru
JATA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2012
Bodů: 30
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 10:56

Ale nejenom, že jsou nové verze, ale navíc mě nutí si je koupit!!!!!! Fakt snad horší než Microsoft.

jt

ACA 2012
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 11:25
cely den ach na panskem...je lidova pisnicka stara nekolik set let. uvolnete se - o nic nejde. Platte subscription - stejne nemate jinou moznost a zas TOLIK to neni - a CDcka s novymi verzemi si davejte do police (hrbety vypadaji hezky:) ... a instalujte kazdou treti - to je tak asi ten rozumny interval:)...ackoli my ted mame cerstvou zkusenost, ze prechod mezi 2004 a 2005 byl zcela bezbolestny- podarilo se prevzit vsechna nastaveni, profily...proste jsme jen nainstalovali novou. Pokud to s 2006 bude stejne, tak s tim neni problem - naposled jsme se trapili s prechodem 2002 - 2004, to bolelo:)
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 17:01

Autodesk už před časem avizoval, že nové verze budou uváděny zhruba v ročním "taktu", takže to nastávající uvedení verzí 2006 zas až tak překvapivé není.

Verze 2006 rozhodně není co do novinek žádná "půlková" release. Nechte se překvapit (mimochodem řeší i snadnou migraci z předchozích verzí). Ale kdo upgradovat nechce, samozřejmě upgradovat nemusí (většina nových uživatelů verze 2005 stejně dostane verzi 2006 zdarma v rámci subscription).

Zpět nahoru
JATA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
ACA 2012
Bodů: 30
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 17:13
Jak kdo upgradovat nechce nemusi? Mam vezi 2002 a budu muset!!!!!!!!!!!!!
jt

ACA 2012
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 22:08

proč muset? pokud se vám upgradování nelíbí nebo z nějakého důvodu upgradovat nepotřebujete a verze 2002 vám stačí, je to zcela legitimní postoj a nikdo vás k jeho změně nenutí (a verzi 2002 můžete používat navěky, nebo časem přejít třeba až na nějaký AutoCAD 2008)

co se určitě nemusí značné části uživatelů líbit, je politika Autodesku povolující upgrade jen ze 3 předchozích verzí; ale když se podíváte na porovnání cen upgrade (viz např.  kalkulačka subscription), jsou i levnější cesty než tradiční upgradování ob verzi, ob dvě verze nebo ob tři verze....

Zpět nahoru
vknop Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

.

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 22:19

Autodesk už před časem avizoval, že nové verze budou uváděny zhruba v ročním "taktu", takže to nastávající uvedení verzí 2006 zas až tak překvapivé není.

Hmm, tak to je důvod... A až Autodesk zaavizuje, že nová verze bude každý měsíc, tak budeme upgradovat 4x do roka ("podpora" 3 verzí) a pro nikoho to nebude překvapivé, protože Autodesk to přece avizoval. To má logiku, ne?

Ale kdo upgradovat nechce, samozřejmě upgradovat nemusí.

Tuhle pohádku známe. Hoďte tam jinou:-)

Raději nechám komentářů, neb mně bylo vyhrožováno, že podruhé už mně vyhrožováno nebude a pojedu...

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2005 v 22:54

Já si myslím, že to spíš dopadne tak, že časem nebude upgradovat téměř nikdo - ti, kdo budou chtít inovovat svůj software, asi raději použijí metodu subscription (klasický upgrade přestává dávat smysl i ekonomicky).

PS: upozornění na porušení pravidel použití konference je posláno účastníkům, kteří tato předem odsouhlasená pravidla nedodržují (tedy např. používáním vulgárních výrazů); případné další diskuse nad pravidly konference prosím do jiného fóra

Zpět nahoru
roman56 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.úno.2005
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 02:31

Aby jste se nemýlili, jediné čeho Autodesk dosáhne je, že řadu projektantů a konstruktérů dožene do kouta a Ti to budou řešit tím, že budou mít "oficiální" verzi po babičce nebo LT a pracovat budou na nejnovější verzi (kolik jich už tak pracuje), na výstupu se to nepozná. Na internetu lze sehnat v pohodě cracknutou verzi inventoru a autocadu pomalu dřív než se dostane do prodeje. Potom my poctivý jsme vlastně blbci. Omlouvám se za hrubý výraz, ale našli byste lepší? pokud bude subscription stát do 20 000 ročně tak to nikoho ani nenapadne, když bude vědět, že má možnost někam zavolat a Ti mu pomůžou, ale 40 000,-? a kde je další cena různých profesních nástaveb?(mám inventor, pro autocad je to myslím levnější).

roman
Zpět nahoru
Marek Veselý Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Bodů: 32
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 08:07

Já si myslím, že to spíš dopadne tak, že časem nebude upgradovat téměř nikdo - ti, kdo budou chtít inovovat svůj software, asi raději použijí metodu subscription (klasický upgrade přestává dávat smysl i ekonomicky).

PS: upozornění na porušení pravidel použití konference je posláno účastníkům, kteří tato předem odsouhlasená pravidla nedodržují (tedy např. používáním vulgárních výrazů); případné další diskuse nad pravidly konference prosím do jiného fóra

Já si zase myslím, že subscription je u běžných programů šupárna.

AutoCad rozhodně považuji za běžný program. Podle mě jen u super drahých více méně kusově prodávaných programů má subscription opodstatnění (např. u IS/IT systémů).

P.V.Energoservis
projektová činnost ve výstavbě
projektování elektro zařízení
tel. +420 474 335 223
vývoj aplikací pro Windows
prodej výpočetní techniky
Zpět nahoru
Kubíček Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCAD 2020 a Inventor 2020
Bodů: 104
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 08:40

proč muset? pokud se vám upgradování nelíbí nebo z nějakého důvodu upgradovat nepotřebujete a verze 2002 vám stačí, je to zcela legitimní postoj a nikdo vás k jeho změně nenutí (a verzi 2002 můžete používat navěky, nebo časem přejít třeba až na nějaký AutoCAD 2008)

co se určitě nemusí značné části uživatelů líbit, je politika Autodesku povolující upgrade jen ze 3 předchozích verzí; ale když se podíváte na porovnání cen upgrade (viz např.  kalkulačka subscription), jsou i levnější cesty než tradiční upgradování ob verzi, ob dvě verze nebo ob tři verze....

jku
Zpět nahoru
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Používám:
Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021
Bodů: 161
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 09:07
Je pravda, že to Autodesk už přehání. Podle mého názoru se to zákazníkům přestane líbit. Když to vemu na naši firmu, kde máme skoro padesát instalací, tak pořád brát něco nového je finančně určitě náročné. Při takovém počtu máme taky problém se vůbec sjednotit s verzemi, takže se rozhodlo, že 2005 a dále asi dlouho nic. Taky bych byl pro, aby se podívali na některé chyby a opravili je. Dostalo se mi do rukou příručka Lynn Allen TOP 10 tipů pro Autocad 2005. Nevím jestli dělám něco špatně, ale panel Styly jsem nenašel, čištění obrazovky Ctrl+0 mě nefunguje, průběžná pomoc Ctrl+5 taky atd. Velkou příručku už nedávají. Už mi zde bylo řečeno, že je třeba šetřit lesy, ale já si myslím, že papírový manuál by měl být samozřejmostí. Nejvíc asi mi vadí, že po tolika letech nebyl Autodesk schopen zařadit standardně do kót  obloukovou kótu. Pracujeme s tramvajovým a železničním svrškem, kde je těchto kót většina. Takže asi čas ukáže kam se dostaneme.
Zpět nahoru
Kubíček Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCAD 2020 a Inventor 2020
Bodů: 104
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 09:30

Pane Michl. Nezlobte se, ale ta polopravda, kdyz tvrdite, ze se my uzivatele nemusime upgadovat, asi není moc od Vas fair. Na jedne strane jsme tlaceni okolim a na druhé ekonomicky Vami. Letos jste prestali upgradem podporovat AutoCAD 2000 a ted se to bude asi tykat i 2002. Pritom jste uvedl, ze upgradujete jen 3 verze, tzn. ted kdyz v predstihu uvadite verzi 2006 to bude kazdy 2 rok? Rozdil mezi tim, kdyz si nekdo koupi novou verzi nebo upgraduje starou je podstatny ... ekonomicky...

Jedine co Vas omlouva je, ze jste prodejce a potrebujete se tez uzivit jako my. Z uvedeneho je videt,ze pro Vasi firmu zastupujici Autodesk je podstatne, kdyz ma pravidelny prisun financi. To ze se neohlizite na moznosti uzivatelu produktu Autodesku se neda rici ze je zrovna moc korektni.

Je fakt, ze v Cechach aspon ty lepsi firmy dodrzovali a dodrzuji povinnost zaruky 2 roky (některe vcetne HP 3 roky). Pokud to pujde s inovacema takhle dal, tak cyklus od povinneho upgradovani bude kratsi jak 3 (2) roky. Pritom jinde třeba u aut se pozadovaly nahradni dily 10 let, a u domu je to neomezene - kdykoliv se dá provést prestavba.

jku
Zpět nahoru
vknop Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

.

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 12:11

Původně odeslal(a) Kubíček Kubíček napsal(a):

Jedine co Vas omlouva je, ze jste prodejce

Tak to teda sorry, ale to ho právě vůbec neomlouvá!

Zpět nahoru
Vaclav Hryz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Mechanical2023,Inventor2023,VaultProfessional2023
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 12:45

Dobrý den,

myslím, že tahle diskuze je o ničem. To se tu "řešilo" několikrát a nejen v této konferenci.

Pokud zůstanu u téma CAD, máme subscription na AutoCAD a Inventory a instalujeme si jen to, co chceme a kdy chceme. A je to pro nás opravdu pohodlnější.

Jeden zákazník nás teď vedle toho dotlačil do CATIA, a řeknu Vám, každý měsíc SP, ve kterém je několik nových funkčností, ošetřeno několik chyb (na jedné ruce) a desítky přibyde (nehledě na to, že některé fungující funkce v novém SP mají problém), a MĚSÍČNÍ maintenence je řádově v desítkách tisíc, tedy za rok slušně kolem dvou set tisíc na 1 LICENCI!!! A to maintenence je povinnost, bez zaplacení nejedete, protože po čtvrt roce musíte zadávat kód pro další běh.

Tak na co si pak stěžujete, tomuhle já říkám podraz, když něco koupím za milióny na licenci a abych ji mohl používat neomezeně, musím platit. Ten AutoCAD nebo Inventor máte nadosmrti. Pokud po Vás někdo nechce data v novějším formátu...

Zkuste si zjistit, jak to chodí u jiných CADů, který něco uměj. Bude to podobný. A AutoCAD a Inventor jsou významní hráči v oblasti CAD.

Hezký den Vám přeji

V. Hryz

Vaclav Hryz
VUKV a.s.
Bucharova 1314/8
CZ - 158 00   PRAHA 5
mailto:hryz@vukv.cz
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2005 v 13:26

Původně odeslal(a) mark mark napsal(a):

Je pravda, že to Autodesk už přehání. Podle mého názoru se to zákazníkům přestane líbit. Když to vemu na naši firmu, kde máme skoro padesát instalací, tak pořád brát něco nového je finančně určitě náročné. Při takovém počtu máme taky problém se vůbec sjednotit s verzemi, takže se rozhodlo, že 2005 a dále asi dlouho nic.

Subscription je jedna z cest jak nemuset řešit kdy, jak a kolik nových verzí nasadím. A je rozhodně levnější než starý způsob upgradování.

Taky bych byl pro, aby se podívali na některé chyby a opravili je. Dostalo se mi do rukou příručka Lynn Allen TOP 10 tipů pro Autocad 2005. Nevím jestli dělám něco špatně, ale panel Styly jsem nenašel, čištění obrazovky Ctrl+0 mě nefunguje, průběžná pomoc Ctrl+5 taky atd.

Jaké chyby máte na mysli? Nahlásil jste je? Tipy z "Top 10 Tips" myslím fungují všechny tak jak jsou popsány (český překlad brožurky jsem ale nezkoumal).

Velkou příručku už nedávají. Už mi zde bylo řečeno, že je třeba šetřit lesy, ale já si myslím, že papírový manuál by měl být samozřejmostí. Nejvíc asi mi vadí, že po tolika letech nebyl Autodesk schopen zařadit standardně do kót  obloukovou kótu. Pracujeme s tramvajovým a železničním svrškem, kde je těchto kót většina. Takže asi čas ukáže kam se dostaneme.

Příručku můžete dostat zdarma na vyžádání (voucher je v každé krabici). Na obloukové kóty je řada utilit (DIMARC), to jsou jsou v ACADu některé horší nedostatky.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4599:Tečkované typy čar s přiřazenou tloušťkou se nevykreslí správně.
Tip 4293:Z jakých aplikací mohu publikovat 3D DWF?
Tip 1387:Je model předplatného již "napořád"? Mohu roční předplatné vynechat?
Tip 4192:Jak sdílet DWG výkresy z ADT nebo Civil 3D s 'holým' AutoCADem?
Tip 5173:Mohu použít Vault 5 i s AutoCADem 2006?
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,539 sekund.