Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() Zasláno: 12.zář.2007 v 14:53 |
Tak jsem se konečně dostal k tomu vyplnit ten test, výsledky ovšem nevalné a přílišná sebedůvěra se musela ohnout před tím, kdo otázky vymýšlel.
Počet správně zodpovězených otázek: 28
Jak jste dopadli Vy?
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Vystihl jste to naprosto přesně a velmi kulantně ... já bych napsal, že otázky vymýšlel asi nějaký
![]() Některá slova jsem si musel i najít, neb jsem ani nepochopil, co to vlastně znamená. Dost otázek je kategorie: museli byste si pamatovat naprosto nepodstatnou a zbytečnou věc, abyste odpověděli správně. A počet bodů? ... zklamu Vás ... u desáté otázky jsem to vzdal, dnes na to nemám náladu. Hodnotu a účelnost otázek typu "10. Jaké je výchozí zorné pole kamery?" nebo "14. Která volba není dostupná v dialogu Upravit nastavení přenosu při vytváření balíčku ze sady listů?" posuďte sami. Každopádně jste opravdu dobrý, 28 z 30 správně bych asi nezvládl, ani pokud bych si to všechno postupně vyhledal a vyzkoušel v CADu. |
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Já jsem vydržel až do konce a dostal jsem se na 23 správných odpovědí. Ale jak už jsem podotknul v jiném příspěvku, mám k dispozici pouze verzi LT, a proto jsem otázky týkajících se 3D operací a funkcí pouze tipoval. Hledat se mi to někde taky nechtělo.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
liborhabrnal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.lis.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: Civil 3d 2008 Stav: Offline Bodů: 37 |
![]() |
Přesně tak
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
No ale myslím, že pointa byla právě v tom, odpovědět na "nekreslící" otázky právě bez hledání v ACADu!
|
|
![]() |
|
doping ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2009 Stav: Offline Bodů: 24 |
![]() |
Myslím že výsledek testu nevypovídá nic o úrovni uživatele.
Při plném využití softu většinu příkazů přeci zadáváme podvědomě a již nepřemýšlíme jak to udělat, ale co udělat a včas odevzdat.
|
|
Standa Kadlčík
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Mně ten test vcelku nic neříkal, poněvadž a. užívám AutoCAD2004 b. pracuji pouze ve 2D. Otázky byly fakt nesrozumitelné (patrně to překládala nějaká sekretářka z angličtiny...) a u některých (u kterých se jednalo o kreslení) se mi nepodařilo docílit ani jedné z uvedených odpovědí.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
No já dělám taky jen ve 2D, spíš mě zajímalo co vymysleli a jak je to obtížné. Ono co si budem namlouvat, z hlavy jsme to nemohl zodovědět a kdo tak učinil, tak před ním smekám. Já seděl v knihovně školy, kde mají plnohodnotný CAD a zkoušel jsem. Nicméně některé kreslící otázky, byt byly pouze pro 2D, nešly sestrojit a to jsem vyzkoušel všecky možné cestičky a prostudoval celou nápovědu i fóra.
Samozřejmě takový test nemůže být objektivní, ale myslím si, že tento test byl některými otázkami:
1) špatně formulován a někdy šlo o slovíčkaření.
2) u některých tázek, především konstrukčních nešlo dosáhnout ani jedné z uvedených možností.
|
|
![]() |
|
![]() |
Které ty kreslící byly neřešitelné? ... to by mě zajímalo, záhady mám rád
![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No neřešitelné byly pro mě, je možné, že zdatnější 3D modelář by si s němi poradil šmahem. To zadání těch 2 úloh, jsem si opsal a jednu z nich mi modeloval kolega ve Rhinu pro zajímavost a taky mu nevyšla. Posílám PM.
Upravil PepaR - 19.zář.2007 v 09:40 |
|
![]() |
|
pfohl ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 19.čer.2006 Lokalita: Denmark Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
rozhodně si myslím, že tento test by byl vhodnější pro lektory, kteří mají někoho naučit, co všechno Acad dokáže. Mám praxi v Autocadu 6 let, pracuji s R2007 a rozhodně si myslím, že člověk by se neměl jako vopice učit všechno, ale pouze věci, které sám využije. RP
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No jsem toho názoru, že test byl buď překládán z anglického originálu a byl pak často špatně formulován neboť jsme si jist, že by si s některými úlohami nevěděli rady ani lektoři.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,230 sekund.