Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() Zasláno: 14.zář.2007 v 12:39 |
Mám LISP na popisování poloměrů oblouků a chtěl jsem, aby se ještě písmo podložilo, jak to dělá příkaz TEXTMASK z ET.
Když ale dám do LISPU
(COMMAND "TEXTMASK" "_last")
vyhazuje mi to neznámý příkaz a přitom, když napíšu na příkazový řádek TEXTMASK, tak to normálně funguje.
Něco jsem přehlídl? Nebo je něco špatně?
Díky za radu
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
U ET se funkce TEXTMASK nejprve inicializuje, tzn. myslím, že odkazuje na další externí nástroje, které potřebuje pro svou správnou funkčnost nebo není stadnarně načtená (viz acetauto.lsp).Nu a když voláte tuto funkci ze svého LISPU, tak nevoláte ty externí potřebné funkce. Tzn. že je nutné se podívat do zdrojáku textmask.lsp a zjistit jak je to tam děláno.
Upravil PepaR - 14.zář.2007 v 13:05 |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
načtená být musí, jinak by přece nešla spustit z příkazového řádku
ET nástroje jsou nataženy při spuštění CADu. Proto jsem se domníval, že stačí jen ten řádek
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
No já jsem něměl možnost to odzkoušet neb nesedím u CADu, ale mám tu někde uložen zdroják TEXTMASK, kde píšou:
Já třeba používám PLJOIN z ET a někdy s tím bývá taky problém. Upravil PepaR - 14.zář.2007 v 13:17 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Kolega mi teď navíc poslal skrze ICQ situaci po zadání TEXTMASK. Všimněte si té inicializace:
|
|
![]() |
|
![]() |
Command: textmask Initializing... To nastavení už mám v prototypovém výkrese, takže já už jen vybírám entitu, v tomto případš jsem chtěl "poslední"
Tak co se má v lispu vlastně objevit?
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Do LISPU moc nedělám, ale neměla by se volat funkce (c:textmask) místo COMMAND?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Pokud jsou již Express Tools načtené, mělo by stači použít z LISPu něco jako:
(acet-textmask-make-wipeout (entlast) 0.5)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pan Čech myslí funkci uvnitř funkce a ta se volá tak jak psal. např.: (command "_.pline"). Upravil PepaR - 14.zář.2007 v 21:55 |
|
![]() |
|
![]() |
Rada p.Michla byla přesně ta správná Díky, už to funguje |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.