Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
_vlk ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.bře.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 239 |
![]() Zasláno: 19.zář.2007 v 10:07 |
Lze nějak ovlivnit šířku textu na příkazovém řádku?
Mám ho dost široký, ale text se zobrazuje pouze na jeho části a delší hlášky se zbytečně rozdělují na více řádků.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Pravým tlačítkem myši klepněte na příkazový řádek a zvolte Možnosti.
Zde si můžete velikost písma.
Zalamování textu se řídí šířkou a výškou dialogového okna příkazového řádku a taky velikostí textu.
|
|
![]() |
|
_vlk ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.bře.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 239 |
![]() |
Bohužel výška ani font písma s tím nijak nesouvisí.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tak potom je to velmi zajímavý jev se kterým jsem se ještě nesetkal. Zkusil jste aplikovta aktuální SP? Upravil PepaR - 19.zář.2007 v 11:04 |
|
![]() |
|
![]() |
Jistě, ale tento problém mě trápí už několik let a několik verzí CADu.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Vskutku? Nemohl byste prosím sejmout obrazovku Vašeho AutoCADu? Zajímaly by mě jak se to přesně projevuje.
|
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je zajímavé, zkušel jsem vyvolat vaši situaci, ale bez výsledku. Nemohla by toto chování ovlivňovat nadstvab RailCAD? Zkuste s ezeptat i ostatních uživatelů RailCADu, zda se jim AutoCAD nechová podobně.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
To je normální, s fontem to nesouvisí. "Výpisový terminál" - tedy textové okno AutoCADu má fixní šířku myslím že 80 znaků. Co je delší, zalomí se.
Konkrétně u příkazu VZD se to nemusí projevit, pokud máte nastaven menší počet destinných míst pro výpisy úhlů.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To mě nenapadlo, díky za info. Tak, ale jaký má smysl nechávat řádek přes celou obrazovku, když se to po 80 znacích stejně zalomí. Ještě jsem nestudoval obrázek podrobněji, ale zkusím spočítat po kolika znacích to zalomilo uživateli _vlk.
Tak jsem na to mrkl a máte pravdu, je překročena délka 80 znaků. Upravil PepaR - 19.zář.2007 v 15:19 |
|
![]() |
|
![]() |
Tak nevím, jestli jste mě víc potěšil, protože se mi to nepodařilo vyřešit, anebo nepotěšil, že se s tím nedá nic dělat. Bohužel přesnost úhlů potřebuji mít kvůli návaznosti entit a kvůli popisům nastavenu takovouto, někdy i větší.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Já mám taky nastaveny uhly v gradech na 4 desetinná místa a např. příkaz VZD se mi nezalomí na 3 řádky, jako Vám, ale jen na 2 (úhly se vejdou na jeden) |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Zjistil jsem, že záleží na počtu míst před des. čárkou (u vzdálenosti i úhlú), v určitých případech se mi to taky vejde na 2 řádky.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
HMM, máte pravdu - pak to ale vypadá na těch 80 znaků
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
A co grafická karta? Nemá na tom taky svůj podíl?
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Ne, je to vždy 80 znaků.
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Občas pracuju s vyšší přesností čísel a taky mi vadí, že se zejm. vzdálenost zalomí na 3 řádky a musím si zobrazit textovou obrazovku pro zjištění změřené hodnoty. Nevěděl by třeba p. Michl, jestli to zalomení po 80 znacích má nějaký opodstatněný důvod nebo jestli je to jen přežitek ze starých autocadů? Ne že by to řešilo problém, ale kdyby k tomu byl důvod, tak se s tím snáz smířím ;-)
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Žádný jiný než interní (programátorský) důvod mne nenapadá - bude to přežitek z dob DOSu. Ale je to možná ponecháno úmyslně - řada starších uživatelských aplikací vypisovala různé textové tabulky a počítala s tím, že po 80.znaku se řádek zalomí.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.