Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() Zasláno: 28.říj.2007 v 18:44 |
Dobrý ďen,
idem si kupovať nový monitor a som pevne rozhodnutý pre 22" WIDE v cene max. 12000,- SKK. Momentálne je v SR a ČR veľmi podobná situácia, a to asi taká, že drvivá väčšina ľudí sa rozhoduje medzi SAMSUNG 226BW a HP w2207. Cenovo a parametrami sú skoro na rovnakej úrovni, farebné podanie má lepšie HP, odozvu zase Samsung, ale to sú nie moc podstatné detaily, hlavne v CAD praxi. Najťahšie rozhodnutie medzi týmito dvoma je to, či si zvoliť lesklú obrazovku HP alebo matnú SAMSUNG. Porovnať ich medzi sebou vedľa seba je v SR skoro nemožné. Keby malo HP matnú obrazovku tak nemám o čom rozmýšľať :-) Takže mi poradte ktorý, alebo kto na niektorom z nich robí a hlavne kto robí v CAD-e a má alebo nemá lesklú obrazovku. Pro a proti. Ďakujem veľmi pekne. |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Já sice normálně používám matný monitor, ale lesklý LCD jsem chvíli používal na CAD notebooku HP a není to tak špatné.
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Poradit z osobní zkušenosti nedokážu, ale když si vzpomenu na lesklé monitory, které jsem viděl v obchodech, ve kterých se odrážela kdejaká žárovka nebo zářivka a kde jsem viděl i sebe (a nebylo to kamerou, která by mě snímala
![]() |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
doping ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2009 Stav: Offline Bodů: 24 |
![]() |
nedávno jsme pořídili HP LP2465 a spokojenost.
děláme v AutoCAD Architecture
|
|
Standa Kadlčík
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
To mě potěšilo. Právě tento monitor mám do firmy vybraný k zakoupení.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
k tej lesklej obrazovke - ono je to hlavne drvivou väčšinou užívateľov, ktorý pozerajú filmy a hrajú hry a hlavne vo večerných hodinách. Tiež som šťastným majiteľom notebooku HP, ktorý má ešte matnú obrazovku.
Tak či tak ja som sa už viac menej rozhodol, škoda toho HP ale je lesklejší ako zrkadlo. Idem do Samsungu, ešte aj predajca mi vyšiel v ústrety, že mi zadováži monitor bez vadného pixelu ... a robia ich u nás :-) ... a akú obrazovku má ten nový HP, lesklú? ... nevadí Vám to pri práci v CAD-e a ak máte tmavé pozadie? a hlavne za bieleho dňa? Upravil be_em - 29.říj.2007 v 18:22 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
"Lesklé" monitory jsou monitory s jiným typem antireflexní úpravy. U "matných" monitoru tato antireflexní úprava světlo rozptyluje. Výsledkem je, že "lesklé" monitory mají ostřejší a sytější obraz a lepší zobrazení při intenzivnějším osvětlení. Nevýhodou jsou jasnější odrazy okolí, především při sledování obrazovky "z úhlu".
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,166 sekund.