ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Product Design & Manufacturing Collecion - nástroje pro vývoj a výrobu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor 2008 a první dojmy...

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor 2008 a první dojmy...
    Zasláno: 30.říj.2007 v 16:33
Po prvním šoku, když mi nefungovaly tabulky s design daty (chyba v nastavení projektu) jsem zjistil, že 2008 je na stejném PC jak byla 11 o poznání rychlejší. Jednak v načítání sestav i komponentů, a zvláště v obsahovém centru, to mě celkem překvapilo. Snad ty zklamání budou menšího rázu... To je informace pro ty, kteří ještě váhají (stejně jako já váhal) s instalací 2008... Pokud najdu nějaké neduhy určitě se s Váma podělím...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
ssmiga Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AIP2010, Mechanical 2010, Vault 2010, Vista 64bit
Bodů: 178
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 06:10
V obsahovém centru je určitě rychlejší, při práci ve větších sestavách je u mě o poznání pomalejší oproti 11. Hlavní přínos ale, a doufám že to nezakřiknu, spatřuji ve stabilitě, na kterou jsem si u předchozích verzí dost stěžoval. 2008-ku používám denně asi 4 měsíce a nevspomínám si, že by mi spadla.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 08:21
Původně odeslal(a) Martin Rebenda Martin Rebenda napsal(a):

Po prvním šoku, když mi nefungovaly tabulky s design daty (chyba v nastavení projektu) jsem zjistil, že 2008 je na stejném PC jak byla 11 o poznání rychlejší. Jednak v načítání sestav i komponentů, a zvláště v obsahovém centru, to mě celkem překvapilo. Snad ty zklamání budou menšího rázu... To je informace pro ty, kteří ještě váhají (stejně jako já váhal) s instalací 2008... Pokud najdu nějaké neduhy určitě se s Váma podělím...

No, ak sledujete toto fórum pravidelne, určite ste zaznamenal že 2008-ka má tých nedostatkov teda požehnane...Ak budete chcieť využívať všetky funkcie ktoré v predchádzajúcich verziách normálne šľapali, máte sa na čo tešiť. Ja sa už neviem dočkať ´dalšieho SP. Ale skôr to vidím tak že už SP vôbec nebude ale príde rovno 2009-ka, ako to už býva zvykom. Modlite sa aby to už naozaj fungovalo...a ak bude, zabetónujem sa v nej a už sa nedám nahovoriť na žiadne mačky vo vreci!
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 09:24
Já fórum pravidelně sleduju a používám i Inventor 2008. Spíš se ale taky kloním k oběma předešlým příspěvkům. Rychlejší Obsahové centrum, na pocit rychlejší editační funkce a dobrá stabilita. S verzí 2008 jsem spokojený.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 09:28
Hm, to že je obsahové centrum rýchlejšie je síce pekné, ale čo z toho mám, keď nefunguje tak ako má?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Bodů: 641
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 09:38
Souhlasím s panem Pápayem. Inventor 2008 má sice některá vylepšení a nové funkce oproti předchozím verzím, ale je to vyváženo i nedostatky, které nová verze přinesla.
Zpět nahoru
123456 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.čer.2006
Používám:
Inventor 2015
Bodů: 37
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 09:52
Ja neviem čo sa stále sťažujete.SmileUž ste asi zabudli ako sa kreslí za rysovacou tabulou.O takýchto programoch mohli konštruktéri len snívať.Tak hlavu hore a naučte sa využívať to čo program umožňuje.TongueSkúste kresliť jeden deň pentelkou na papier a budete si vážiť to čo máte.

Tak pekný deň a vela dobrých nápadov.

Majo.
Majo
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 10:22
Tak jednoduše to nevidím :-)
Chci už od softwaru přece jenom větší možnosti než mi dá prkno. Je mi jasné že něco v softwaru nemusí fungovat úplně na 100% a že se musím některé nové funkce prostě naučit a nejen zkoušet co to udělá. Nejsem ale příznivec negativních postojů že všechno je čím dál tím horší.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 10:35
Všichni máte v podstatě pravdu. Ale myslím, že se všichni také přikloníte k názoru, že by se měl software vyvíjet tak, aby nebylo potlačované to, co bylo všeobecně kvitováno jako dobrá fce. Tzn. nové funkce zajišťující zrychlení rutinní práce, minimální množství chyb, stabilita systému (což je asi u 2008 OK, myslím stabilita :) ). Teď jen můj postřeh, myslím, že doteď byl inventor jak zajíc běžící po poli. Vývoj by se měl ustálit do rozumného běhu, funkce zaškatulkovat... Možná jsem konzervativec, ale spíš potřebuju malovat, než studovat systém... A k tomu co zde ještě padlo, pane Majo, určitě máte pravdu v tom, že bychom se asi nikdo z nás nechtěl vrátit k prknu a pentelce. Ale zase na druhou stranu, vynakládáme všichni nemalé protředky k tomu, aby Autodesk mohl platit své vývojáře, taky vám bude vadit, když si v obchodu koupíte nakousnutý rohlík, ne? :)...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 11:18
Původně odeslal(a) 123456 123456 napsal(a):

Ja neviem čo sa stále sťažujete.SmileUž ste asi zabudli ako sa kreslí za rysovacou tabulou.O takýchto programoch mohli konštruktéri len snívať.Tak hlavu hore a naučte sa využívať to čo program umožňuje.TongueSkúste kresliť jeden deň pentelkou na papier a budete si vážiť to čo máte.

Majo.

Vážený pane, to snad nemyslíte vážně? Pokud investuju do něčeho skoro 300 000,- Kč (software, hardware, školení konstruktára, atd) tak za ty peníze chci aby mi to fungovalo.
To si také koupíte nové auto, které vám bude špatně jezdit, nepůjdou vám světla v zimě vám to nebude topit a každé dva roky dáte za nějaké nutné doplňky několik desetitisíců (upgrade software). Také si budete nákup pochvalovat a těšit se, že máte nové auto za 300 000,- co má poruchy? Možná se ale budete utěšovat tím, že už nejezdíte na šlapací tříkolce. Clap

Vždyť přece, pokud si něco koupím, tak chci aby to fungovalo tak jak mi to prodejce prezentuje
a ne abych tam nacházel chyby, které mi bude postupně opravovat. To ať si opraví před prodejem, na to má testovací středisko.
K té tužce pentelce, sám jsem jí honil i s gumou po rýsovacím prkně hodně roků, ale pokrok zastavit nelze. Shocked
Přeji Vám všem hezký den Smile
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 12:33

Majo.

Tak to je silná káva....fakt.
Pán 12345 asi nečítal poriadne čo som písal. Ja som kritizoval hlavne to, že v 2008ke nefungujú také funkcie, ktoré v predchádzajúcich verziách šľapali ako hodinky!!!! A to je hádam aj trochu ostuda nemyslíte? Ja myslím že ani nie trocha ale dosť. ( A to nehovorím o nejakých fajnovostiach ktoré využíva 1% uživateľov, ale o kažkodenných k životu potrebných...)
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
123456 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.čer.2006
Používám:
Inventor 2015
Bodů: 37
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 13:19
Neviem čo vám nefunguje.Ja nemám žiadny problem s INVENTOROM 2008.Ak vám niečo nefunguje a máte zaplatenú licenciu stačí sa obrátiť na svojho dodávatela Inventoru a ten vam počítač doladí.

Prípadne si zaplatíte školenie a tam vás už naučia obsluhovať INVENTOR 2008.Tongue

Majo.

Upravil 123456 - 31.říj.2007 v 13:30
Majo
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 13:49

Neviem čo vám nefunguje.Ja nemám žiadny problem s INVENTOROM 2008.Ak vám niečo nefunguje a máte zaplatenú licenciu stačí sa obrátiť na svojho dodávatela Inventoru a ten vam počítač doladí.

Prípadne si zaplatíte školenie a tam vás už naučia obsluhovať INVENTOR 2008.Tongue

Majo.

Uf! Tak to sa vám podarilo... rozmýšľam či by som sa nemal uraziťTongue
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 14:41
Pane Pápay nechte to plavat... Holt někdy člověk narazí na né přiliš vhodnou rétoriku. Buďme nad věcí... Já jsem tuhle část diskuse nezaložil proto, abychom se hádali, spíš jsem chtěl těm co váhají nad 2008 trochu přidat argumentů, ať už negativních, či pozitivních... Dělám v ní už 2 den, zatím jsem nenašel něco co by bylo jinak (spíš) blběji oproti verzi 11. Nicméně nevrdím, že je to špica... V každém případě je na stejném železe o poznání rychlejší...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2007 v 15:24
Jasné. Ale ak robíte OK pomocou valcovaných profilov generovaných z obsah. centra, tak vám odporúčam zostať pri starej verzii. v 2008ke to funguje iba tak z polovice. A import súborov z predchádzajúcich verzií tiez nie je korektní...Ale ze vraj na tom robia...Ja robím paralelne aj v 9-ke, lebo som túto jóbovku zistil až keď som mal v2008ke rozpracovaný veľký projektConfused.
P.S.
železo mám certifikované od hora po spodok, vrátane SW a driverov a už sa mi niekoľko krát podarilo 2008ku zamraziť...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Miko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2006
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Inventor 2018
Bodů: 75
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2007 v 12:06

Zdravím všechny kresliče, mám pouze jednu prosbu, když se bavíme o rychlosti, šlo by použít dříve některou firmou navržený test: deska 1000 x 400 mm, v rohu otvor pr. 5 mm, tento otvor následně je rozmnožen polem na 100 x 40 prvků v rozteči 10 mm. Při tvorbě pole je možné počítat s optimalizací / bez optimalizace. Já mám na své asi 3 roky staré mašině s "inv-10" rychlost 7 / 35 sec.   Dík.

Autodesk Inventor 2014
Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Bodů: 279
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2007 v 14:12
K tomu testu:
AIS2008, Pentium4 3.4GHz, NVidia QuadroFX1400
neoptimalizované: 29s
optimalizované 8s
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5720:VIPPohledy z Revitu s roztřesenými hranami (odruky).
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,539 sekund.