ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProblém s otevřením výkresu v A2008

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s otevřením výkresu v A2008
    Zasláno: 07.lis.2007 v 12:27
Kolega včera pracoval v A2008 (Civil), odpoledne uložil do DWG2000 (z důvodu kompatibility s dalšími). Dnes ráno to chtěl otevřít, vždy se to zaseklo na 62% načítání. Restaurace nepomohla, diag taky ne.

U mne v Civilu 2006 se to otevřelo bez jakýchkoliv problémů. Uložil jsem to do DWG2004, kolega to znovu nenačetl (zastavilo se to "až" při 68%). Pomohlo až uložení do DXF12, to načetl bez problémů. Od té doby se to zřejmě chová mravně , zkusili jsme to zavřít a otevřít, vše bez problémů.... 
Soubor přišel z firmy s "holými" autocady či LT verze 2005 - 2006, jestli předtím prošel něčím jiným, nevím

Projevuje se to (zatím??) jen na tomhle jednom souboru. Setkal už se někdo s něčím podobným ??

Civil 3D 2008 CZ, otevřený ať jako Autocad tak jako Civil
Win 2000 SP4
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2007 v 13:06
A ukládali jste oba správným příkazem (ExportToAutoCAD2000, resp. ExportToAutoCAD2004), nikoliv jen pomocí _SaveAs?

Ukládání ARX objektů do starších verzí DWG je podporováno jen omezeně a vícenásobné ukládání může vést k problémům.

Viz též:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2007 v 13:48

Tohle chápu. 

Když to jde ven, exporttoautocad200x se dělá.
Základní problém je ale v tom, že soubor jeden den uložený (byť přes _QSAVE) nešel druhý den na stejném počítači a ve stejném Civilu 2008 vůbec otevřít !! Což by se nemělo stát, zvláště když šel otevřít (byť s hláškou o proxy entitách) na jiném počítači s Civilem 2006 !?
U jiných souborů se to (zatím?) nestalo.

Já jsem ten soubor otevřel a pokoušel se ukládat pouze s cílem zachránit včerejší data (automatické zálohování asi nefungovalo,  přestože byl nastaven interval 10 min)
Ale máte pravdu, v tom laborování jsem na exporttoautocad pozapomněl a když jsem to teď zkusil s původním souborem, tak to kolega potom načetl bez problémů (ale to už je jen následný problém)

J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5522:Rozšířená nabídka slovníků kontroly pravopisu.
Tip 5014:Nejdelší příkaz AutoCADu.
Tip 3647:Pro nefunguje funkce 'částečné otevření' pro některé DWG výkresy?
Tip 199:Nelze otevřít soubor sestavy - 'Impossible to open assembly file - model operation error'.
Tip 6143:Jak zachovat větší velikost oken Otevři/Ulož mezi sezeními Inventoru?
Tip 4430:Jak otevřít výkres bez načítání jeho Xrefů?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.