Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
CzechBoy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.říj.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCad2007, Allplan2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 09.lis.2007 v 19:36 |
Dobry den,
pokud mam nastaveno dimscale = 0 (mam koty nastaveny jako annotative - Autocad 2008), tak pokud chci nakreslit vyskovou kotu, tak se nakresli cara, ale text nikoliv, pokud nastavim dimscale = 1 tak vse funguje jak ma. Nevite co s tim? Diky ;) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Zatím nic, ve skole jsou momentalne AutoCADy verze 2008 pouze na pocitacich ucitelu a nikoliv v ucebnach dostupnych studentum. Takze nemuzu odzkouset a otestovat. Jedine co jsem udelal je to, ze jsem instalator uzpusobil pro moznou instalaci do verze 2008, ale nemel jsem to moznost odzkouset (proto oznaceni beta).
Snad je poznamku ohledne vyvoje: nerad bych vse smeroval k meritku poznamek, nebot zda se mi ze tato funkce jeste neni jeste uplne dotazena do konce. Navic kdyz to uzpusobim verzi 2008, tak to nebude fungovat ve verzich starsich, cemuz se zatim branim a snazim se CAD standardy delat vzajemne kompatibilni. Jedinou radou co Vam nyni muzu dat je to, aby jste pouzival alespon nejaky dimscale.
|
|
![]() |
|
CzechBoy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.říj.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCad2007, Allplan2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
V autolispu vubec neumim, ale nestacilo by vsechny vyskyty, kde se nasobi pomoci dimscale nahradit 1/CANNOSCALE ?
Ja bych sel cestou, ze bych udelal dve verze 2008 a novejsi a 2007 a starsi, kor pokud to bude tak jednoduche jako vyhledat a nahradit ;) EDIT: pokud bys mi prosim aspon rekl, zhruba jaky text vyhledat (nevim zda DIMSCALE a pod) tak bych si to uz nejak nahradil sam ;) Upravil CzechBoy - 10.lis.2007 v 10:14 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Hodnota DIMSCALE je použita ve funkci VlozBlok, kdy hodnotou v proměnné se přenásobí blok. Lze samozřejmě použít jinou proměnnou při vkládání, např. LTSCALE, ale chtěl jsme to mít vzájemně provázano podle kótovacích stylů.
Pokud začnu dělat jednotlivé verze GGmenu pro jednotlivé AutoCADy, tak v tom začnu mít trošku binec to za prvé a za druhé, nejsem schopen to ukoordinovat časově. Přeci jenom studium, 2 zaměstnání a do toho ještě tohle jako koníček, to se pak těžko skládá dohromady ;)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.