Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Téma: okraje u DesignJet 1050C Zasláno: 15.lis.2007 v 08:45
Dobrý den. Nyní máme u všech uživatelských rozměrů papírů nastaveny okraje 6mm. Potřebuji však nastavit 5 nebo lépe 4mm, ale pak to plotter vytiskne chybně, zmenší plochu kterou jsem chtěl vytisknout. Jak tedy mohu nastavit okraje aby vše šlo jak má?
Okraje našich výkresů vypadají tak, že máme okrajový rámeček výkresu a 5mm okolo něj ještě druhý, podle kterého papír oříznu do správného formátu.
Když bych při výběru tisku oknem vybral vnitřní rámeček a okraj u plotteru měl nastavený na 5mm, po vytisknutí bych pak ořezával už jen 2 strany papíru. a výkres by vypadal stejně. Při počtu našich výkresů by to byla docela úspora času a nervů. Bohučel 6mm okraj mi vedení nechce skousnout.
soubor plotr.pc3 -> vlastnosti ->karta nastavení zařízení a dokumentu -> Upravit standardní rozměry papíru (potisknutelná plocha) -> vybrat rozměr papíru -> Upravit -> přepsat hodnoty okrajů -> další -> dokončit -> OK atd.
Vypadá to, že to na obrazovce funguje, ale tisk na papír jsem nezkoušel. Závisí i na fyzických možnostech plotru. Dejte vědět, jestli to tak funguje i na papíře
Okraje nastavuji v nastavení zařízení. V náhledu před tiskem se zobrazí i třeba 4mm. Plotter pak vytiskne něco jiného, ubere z vlastního výkresu.
Systém tisku v naší firmě je takový, že standardně používáme roli 914mm a máme přednastavené rozměry papíru s 2. rozměrem po cca 100mm. (914x320, 914x400,... 914x1700,...)
Při volení velikosti výkresu nedodržujeme řadu A3, A2,... ale rozměr přizpůsobíme tak aby ve výkresu bylo co nejméně prázdného místa. Třeba schémata TZB jsou dost dlouhá, někdy i 1500x450mm.Potom zvolím nejbližší délku přednastaveného formátu.
Nebrat tento plotr? Máme jej 4 roky a s jiným jsem nepracoval. Můžete mi prosím sdělit jeho nevýhody oproti jiným plotterům? Je to v rychlosti? Jedinou slabinu jsem doteď viděl v tom, že po tisku výkresu trvá přes minutu, než se připraví na další tisk...
Každý plotr, se kterým jsem se setkal (HP), má nějaké fyzické okraje a podle rámečků výkresu neořezává, takže bych jej nezatracoval. Osobní zkušenosti s ním téměř nemám, ale co vím, tiskne kvalitně
Co se týče prodlevy před dalším tiskem, máte na mysli před jiným výkresem nebo kopií téhož z paměti plotru? Často to může být nastavením papíru - obecně u kvalitnějšího lesklého papíru nebo pauzáku trvá schnutí déle .
Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline
Bodů: 1906
Zasláno: 27.lis.2007 v 09:33
Zkalibrovaný to je? Jo, k těm jiným plotrům: třeba plotr, na kterém tiskneme my, provádí to podle toho, jak jsem již napsal výše (Oce 9400-II Raster) - žádné "okraje" navíc okolo rámečku na hotovém výkresu to nenechává. Asi to má jiný způsob podávání papíru.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru