ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVázání XREFů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 384
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vázání XREFů
    Zasláno: 22.lis.2007 v 13:20
Často se mi stává, že se mi nepodaří svázat xrefy s výkresem (napíše to *NEPLATNÉ* a konec). Někdy pomůže pokud xref (připojovaný výkres) vyčistím a odpojím od něj všechny nepoužívané xrefy, ale bohužel ne vždy.
Zná někdo nějaký fígl?
Já to zatím řeším tak že XREF odpojím a daný výkres vložím jako blok (_INSERT), jenže pak musím znovu nastavit hladiny (povypínat ty které nepotřebuji)...

Pracuji s A2002LT

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2007 v 13:34
Recover, audit, pokud je tam více _nested xrefů, tak jít jeden po druhém, vložit je do nového čistého, ten pak uložit pod tím samým jménem... většinou je to dlouhá práce, pak někdo z kolegů tam vloží zas nějakou vadnou entitu a můžete začít odznovu. Taky můžete poslat vadný (ale který?) soubor na support, odtamtud se alespoň (většinou za několik dnů)dovíte, co je v něm vadného. Rychlejší fígl než ruční práci neznám :-(
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Bodů: 384
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2007 v 13:39
Teď jsem objevil, že v "DWG convertoru" který je součástí "DWG TrueView 2008" lze nastavit - Bind external references. Zkusil jsem to, a tam kde A2002LT selhal, DWG convertor uspěl. Nevím, jestli to bude platit vždy, ale za pokus to stojí.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2768:Jak předejít vytváření hladin typu 'xxx$0$yyy' při vázání Xrefů?
Tip 399:Problém s vázáním XREFů z AutoCADu 2000 v R14.
Tip 8498:Dávková změna nastavení stránek tisku a čištění v DWG souborech.
Tip 8086:VIPAutomatický seznam xrefů ve vlastnostech/komentáři DWG výkresu.
Tip 2728:VIPNezačištěné stěny? Snadná pomoc pro automatickou aktualizaci ADT modelu z Xrefů.
Tip 2504:VIPNěkteré objekty z Xrefů se nezobrazí nebo nevytisknou správně.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,855 sekund.