Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() Zasláno: 05.pro.2007 v 13:26 |
Rád bych věděl, zda se dá určovat hodnota vazby, jako je to třeba u kóty u dílu. Kde si pomocí paremetrů nastavím že tahle hodnota má být tolikrát větší než ta druhá... a při změne hodnoty se mi automaticky přepočítají. Mám sestavený výrobek a jeho další varianty se liší jenom větší vzdáleností několika dílů od sebe.Proto potřebuju hodnoty vazeb určit nějakým vzorcem k jiné vazbě, abych si vystačil s jedním modelem pro více variant. Budu rád za kažkou radu pokud možno co nejpodrobnější. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
Ano, to možné je.
V dialogu Parametry u sestavy ("fx") klepněte na tlačítko Připojit a načtěte si parametry z libovolného jiného IPT či IAM souboru.
|
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 280 |
![]() |
Verzi 10 už přesně nepamatuju ale určitě to de. Myslí že dvojklik na vazbu ve stromu vyskočí okno Upravit kótu a jméno té kóty (např. d5) a s tím jménem se dá už pracovat jako s parametrem kóty. Nebo v seznamu parametrů je to určitě ale tam je třeba uhodnout který parametr patří k čemu.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() |
Jo to neni problém mám otevřenou sestavu, poskládanou součást a všechny vazby co tam jsou mám pojmenovaný abych si je neplet. Otevřu
parametr (fx) v komentáři mám přesně popsaný vazby ale prostě něco dělám nebo je špatně. Když si u dílu otevřu parametry, do políčka hodnoty u d2 napíšu jméno hodnoty d1+10..... Pak při změně d1 se mi mění i d2 podle vzorce a funkuje to bez problémů. U sestavy jsem zvolil stejný postup ale inventor mi píše že hodnota nelze analizovat a nebo když se mi aspoň podaří vzorec napsat tak se sestava ani nehne. Potřebuju aby se mi při změně jednoho parametru ostatní přispůsobyli.
Proto žádám o popis postupu, jelikož jsem samouk mohl jsem něco neudělat nebo přehlídnout
|
|
![]() |
|
EuroTec ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 299 |
![]() |
To je ale divné. Tak jak popisujete u partu to musí fungovat i u sestavy. Jediné co mně napadá je jestli náhodou nemáte ty vzorce nějak navzájem zasmyčkované, to pak Inventor řve, případě jestli si vazby po aktualizaci neodporují.
PS: Po editaci tabulky parametrů musíte sestavu zaktualizovat.
|
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
To vidím jako nejpravděpodobnější. Máte tam zřejmě někde chybku ve vzorci, kolize vazeb nebo tak něco...
|
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Ještě si musí hrát do noty jednotky (mm*ul) -ale to určitě víte, navíc by vazba fungovala, jenže chybně. Ta chyba ve vzorci se mi taky zdá nejpravděpodobnější.
Navrhuji Vám udělat si jednoduchou sestavu např. jen se dvěma díly a tam si vyzkoušet jak to funguje (principy, možnosti atd) -zkušenosti Vám pomůžou při hledání chyby ve velké sestavě.
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
JJ - a tohle vsecko mam v excelove tabulce, kde jen menim hodnoty a podle ni se mi pak sestava prekresluje ;-)
|
|
Peter M.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,730 sekund.