ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenohodnoty vazeb v sestavách

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 429
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: hodnoty vazeb v sestavách
    Zasláno: 05.pro.2007 v 13:26

Rád bych věděl, zda se dá určovat hodnota vazby, jako je to třeba u kóty u dílu. Kde si pomocí paremetrů nastavím že tahle hodnota má být tolikrát větší než ta druhá... a při změne hodnoty se mi automaticky přepočítají. Mám sestavený výrobek a jeho další varianty se liší jenom větší vzdáleností několika dílů od sebe.Proto potřebuju hodnoty vazeb určit nějakým vzorcem k jiné vazbě, abych si vystačil s jedním modelem pro více variant. Budu rád za kažkou radu pokud možno co nejpodrobnější.   

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21978
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2007 v 13:49
Ano, to možné je.
V dialogu Parametry u sestavy ("fx") klepněte na tlačítko Připojit a načtěte si parametry z libovolného jiného IPT či IAM souboru.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Bodů: 280
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2007 v 13:50
Verzi 10 už přesně nepamatuju ale určitě to de. Myslí že dvojklik na vazbu ve stromu vyskočí okno Upravit kótu a jméno té kóty (např. d5) a s tím jménem se dá už pracovat jako s parametrem kóty. Nebo v seznamu parametrů je to určitě ale tam je třeba uhodnout který parametr patří k čemu.
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Bodů: 429
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2007 v 14:40
Jo to neni problém mám otevřenou sestavu, poskládanou součást a všechny vazby co tam jsou mám pojmenovaný abych si je neplet. Otevřu
parametr (fx) v komentáři mám přesně popsaný vazby ale prostě něco dělám nebo je špatně. Když si u dílu otevřu parametry, do políčka  hodnoty u d2 napíšu jméno hodnoty d1+10..... Pak při změně d1 se mi mění i d2 podle vzorce a funkuje to bez problémů. U sestavy jsem zvolil stejný postup ale inventor mi píše že hodnota nelze analizovat a nebo když se mi aspoň podaří vzorec napsat tak se sestava ani nehne. Potřebuju aby se mi při změně jednoho parametru ostatní přispůsobyli.
Proto žádám o popis postupu, jelikož jsem samouk mohl jsem něco neudělat nebo přehlídnout     
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Bodů: 299
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2007 v 15:05
To je ale divné. Tak jak popisujete u partu to musí fungovat i u sestavy. Jediné co mně napadá je jestli náhodou nemáte ty vzorce nějak navzájem zasmyčkované, to pak Inventor řve, případě jestli si vazby po aktualizaci neodporují.
PS: Po editaci tabulky parametrů musíte sestavu zaktualizovat.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2007 v 15:09
Původně odeslal(a) EuroTec EuroTec napsal(a):

případě jestli si vazby po aktualizaci neodporují.

To vidím jako nejpravděpodobnější. Máte tam zřejmě někde chybku ve vzorci, kolize vazeb nebo tak něco...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Bodů: 511
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2007 v 06:00
Ještě si musí hrát do noty jednotky (mm*ul) -ale to určitě víte, navíc by vazba fungovala, jenže chybně. Ta chyba ve vzorci se mi taky zdá nejpravděpodobnější.
Navrhuji Vám udělat si jednoduchou sestavu např. jen se dvěma díly a tam si vyzkoušet jak to funguje (principy, možnosti atd) -zkušenosti Vám pomůžou při hledání chyby ve velké sestavě.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Peter M. Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.srp.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013
Bodů: 334
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2007 v 16:35
JJ - a tohle vsecko mam v excelove tabulce, kde jen menim hodnoty a podle ni se mi pak sestava prekresluje ;-)
Peter M.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,730 sekund.