ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAdobe PDF - malá pamět

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Adobe PDF - malá pamět
    Zasláno: 07.pro.2007 v 09:48
Mám nachystaný tisk přes Adobe PDF,ve kterém je ortofotosnímek. A při tisku to zhavaruje a hlásí

Sheet: - Canceled

File: F:\DATA.CAD\2007\023-07-A-Bruntál-Přednádražní prostor\Dwg\B 04 ZÁKRES DO ORTOFOTOSNÍMKU.dwg
Category name:
Page setup:
Device name: Adobe PDF
Plot file path:
Paper size: 420x594

ERROR: Memory allocation error

V názvu souboru to být nemůže, protože i ostatní, kde není ortofotosnímek to funguje bez problémů.

Radu využití tisku přes DWG to PDF neberu, dělá to chybu v písmu ARIAL, kdy je některé "tučnejší" než ostatní. Už jsem to konzultoval s p.Michlem, zřejmě špatný ovladač od originálu, protože se to tak chová i v 2008.

Je to tisk pro Expediční CD, DEF neberou!!!

Díky za rady.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
artap Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.čvc.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autodesk MAP 3D 2020
Bodů: 240
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 10:49
Soubor DEF mám chápat jako DWF, že? Patrně překlep.

Jak je velký ten použitý ortofoto snímek? Co je to za soubor? Je komprimovaný?

Stalo se mi něco obdobného, kdy jsem tisknul soutisk rastru a vektoru (rastrová dat cca 80 MB, typ souboru TIF a vektor měl cca 5 MB) Ve finále výsledný PDF dokument měl 1,3 GB. Jak se mi to povedlo to nevím, ale PC se mi hodně potilo.
Petr Pátra

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 11:13
Ano, na klávesnici je W vedle E Smile

Jde o klasický ortofotosnímek, které mají k dispoyici města, takže TIF 93MB. S běžným tiskem nemám problém, plt soubor to udělá taky, ten má 14MB, a netiskne se tam celý snímek, jen výřez.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 11:36
Nejsem ani stavař, ani architekt a tak možná odborníci z těchto oborů snad nebudou brát můj dotaz za tak hloupý: Co to je "ortofotosnímek"? Podle mne ten Error píše o tom, že nemůže najít jednotku E:\. Zkusil bych to z lokace C:\XXX... Osobně pro tisk z čehokoli do pdf používám CutePDF a nemá to chybu Thumbs%20Up
-FerTh-
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 11:40
Ortofosnímek je letecký snímek území většinou pro měřítko 1: 2000 v kladu mapových listů a je georeferenční, což znamená, že si nese informace v sobě a nebo v pomocném souboru o lokaci.

Jakou jednotku E? To F:... je cesta k souboru, který se tiskne
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 12:35
Nevim jestli Vam to pomuze, ale zkusil bych nekolik moznosti.
1. zkusit zmensit DPI vysledneho PDF. Ja pouzivam PDF creator a tam se v nastaveni u PDF voli i rozliseni.

2. zkusit soubor vytisknout do DWF a teprve ten tisknout do PDF. Jednou mi to pomohlo, ale nevim kde byl chyba...

3. z AutoCadu tisknout do postscriptu (*.ps) a ten potom nejakou utilitou prevest do PDF (ja to delam pres ghostview). Vznikne PDF, jehoz otevreni ale muze byt tak narocne na pocitac a na pamet, ze se to na beznem kancelarskem stroji nepovede.

4. pouzit misto PDF rastr, nebo rastr pridat jeste k PDF.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 16:11
Nefunguje CutePDF. Bude to něco asi s odkládacím prostorem na disku. Podle mně si otestuje, zda má dost odkládacího prostoru a pokud ne, tak to obratem neprovede. Když se totiž záběr zmenší na polovinu, začne normálně pracovat a pouze delší dobu vytváří to PDF.
Jenže ten odkládací prostor je nastaven na maximum, tak nevím co s tím?
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2007 v 16:43
Nevím, jak máte organizované PC, velké disky, kde máte odkládací prostor, OS, apod.

Ale vím, že kdysi u nás něco (tedy buď ovladač plotru nebo PDF) si tvrdohlavě dělalo dočasné soubory na disku C:, ať byly cesty, instalace anevo odkládací prostor nastaveny jinam. A kolegyně tenkrát měla C: skoro plný (ač by tam měl být jen systém, TC apod.) a nešlo jí to. Po uvolnění dostatečného prostoru to zase začalo fungovat.
Dovedu si představit, že s takovým objemem dat může být při práci slušný nárok na místo - zkuste se podívat na volný prostor na disku C: , jestli tam je aspoň několik GB. Ale na druhou stranu Vy tam ten prostor mít asi budete Wink tak nevím ....
J. Mantlík

Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2007 v 10:04
Sorry, překlepl jsem E/F... stává se i jiným...Wink

Upravil Ferdinand - 10.pro.2007 v 10:04
-FerTh-
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2007 v 10:10
Nepomohlo zatím nic, ani Cute PDF ani PDF Redirect. Zajímavé je, že když výkresy předám kolegovi, tak ten je přes PDF Direct vytiskne.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7742:VIPJak vytvořit 3D PDF z Revitu?
Tip 5158:VIPSnadný přímý tisk z Revitu do vícelistového PDF souboru.
Tip 4964:VIPJak převést DWG soubor do PDF bez AutoCADu?
Tip 6526:VIPPřehled virtuálních PDF "tiskáren" (driverů) pro Windows.
Tip 6223:Uložení výkresu do archivačního formátu PDF/A-1b.
Tip 5054:Jaká verze PDF souborů je generována AutoCADem 2007?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.