ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPosun pohledu v rozvržení

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
m.studenovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 47
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Posun pohledu v rozvržení
    Zasláno: 16.led.2008 v 10:30
Mám následující problém: Potřebuji posunout pohled ve výřezu rozvržení tak, aby byl objekt v modelu určitým způsobem vyrovnán podle objektu v rozvržení. Např. střed bjektu srovnat s průsečíkem konstrukčních čar v rozvržení. Pochopitelně s možností uchopení v obou prostorech.
Příkaz mpnastav je použitelný pouze pro srovnávání pohledů mezi dvěma výřezy, jak však řešit rovnání model x rozvržení?
Díky
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 12:40
To v Rozvržení normálně použijte uchopovací mód - platí i na objekty v Modelu (nebo Vám jde o něco jiného? - tím pádem jsem to nepochopil Stern%20Smile).
-FerTh-
Zpět nahoru
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 12:55
Mě nejde o posouvání objektů jako takových, ale o posun pohledu v zobrazení modelu ve výřezu. Tj s objekty v rozvržení, ke ktrým chci rovnat, zůstávají nehybné, zrovnatak pozice výřezu se nemění. Chci pouze provést panorámování v aktivním výřezu tak, abych model dostal do určité pozice vůči již existujícímu objektu, nakreslenému v rozvržení.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 13:13
Já to dělám tak, že
1. obkreslím do zvláštní hladiny (kterou zmrazím) tvar (říkejme mu TR) "rovnaného" výřezu Rozvržení (říkejme mu VR) - např. červenou barvou
2. pomocí uchopovacího režimu posunu VR tam, kam chci
3. "vrátím zpět" VR na své "původní" místo pomocí jeho uchopovacích uzlů k TR
4. vymažu TR
-FerTh-
Zpět nahoru
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 13:27
Ok, to je řešení. Ale připadá mi to poněkud krkolomné a navíc problematické v případě výřezů jiných, než obdélníkových.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 13:33
Já na tom nic tak moc složitého nevidím. Pokud chci nakreslit Rozvržení třeba ve tvaru obrysu automobilu, tak to nakreslím jako obrys automobilu, pokud chci nakreslit Rozvržení v jakémkoliv složitějším tvaru, nic tomu nebrání. Řídím se při tom zásadou, že je to polyline (nejlépe uzavřená).
ED: taky lze VR jednoduše zkopírovat do jiné hladiny, zmrazit, původní přesunout a pak VR dotahat gripama a pak tu kopii smazat.
Za svého působení jsem se nikdy nesetkal s případem, že Rozvržení by muselo mít nějaký zvláštní tvar, protože to není účelem. Vždy to je obdélník (zřídka třeba trochu "schodovitý"), max. kruh. To, co jsem napsal výše, se týče teoretické možností nakreslení výřezu nejrroztodivnějších tvarů.LOL

Upravil Ferdinand - 16.led.2008 v 13:41
-FerTh-
Zpět nahoru
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2008 v 21:22

Konečně jsem našel řešení - je to PŘESNĚ to, co jsem hledal - Expres tools/layout tools/ALIGNSPACE. Ono je to popsáno v tipech, ale je tam uvedena pouze varianta, kdy rovnáme vzájemně jednotlivé výřezy. Funkce je však použitelná univerzálně.

:-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5852:Jak vyrovnat dva výřezy rozvržení aby lícovaly?
Tip 12447:Hromadná změna záběru u několika výřezů v rozvržení.
Tip 5023:Proč mi při posunu geometrie zůstanou kóty nepřesunuté?
Tip 3629:Rychlý odkaz na konkrétní pohled či rozvržení výkresu.
Tip 10221:Jak do AutoCADu přidat panoramování pohledu pomocí kláves?
Tip 930:Jak uložit výkres AutoCADu 2000 do formátu R14 se zachováním více rozvržení?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.