Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
RadoT ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.led.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() Zasláno: 16.led.2008 v 11:26 |
Zdravim,
vedeli by ste mi odporucit nejaku knihu pre Architectural Desktop z pomerne sirokeho vyberu, napriklad z http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&uQ=autocad&uCo=all ?
uplny zaciatocnik nie som, pracoval som s AutoCadom na strednej, ale napriek tomu sa necitim byt pokrocili, skor by som potreboval nieco na styl "krok za krokom" pripadne ine rady a typy ako zacinat s CADom.
Dakujem
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
![]() ![]() Vím, že jsem Vám nepomohl, ale alespoň jsem se k tomu vyjádřil...
![]() ED: Jo, konkrétněji snad ještě (když už se jedná o Architectural Desktop):
nejspíš se teda zaměřte na
Upravil Ferdinand - 16.led.2008 v 12:57 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
Souhlasim s Ferdinandem. Nedavno jsem vedl rekvalifikacni kurz pro autocad a jediny problem, ktery byl se "studenty" bylo jen to ze nemeli sanci opakovat ty zname rutiny jako kdy kliknou levym, kdy pravym a kdy mackat escape :o)
Ja uprednostnuju knizku Mistrovstvi v Autocadu...ale jak rika manzelka prej sem divnej, tak to neberte jako etalon :) |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Člověk se musí rozhodnout sám jestli se něco naučí z knížka, nebo z praktického zkoušení (vzdy lepší). Pokoušel jsem se naučit cad jeden naprostý antitalent, který si za minutu nepamatoval co udělal - v tomto případě nepomúže knížka ani zkoušení.
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Musím oponovat- zkoušení vždy zabere, protože vždy vede k nějakému konkrétnímu výsledku, většinou k nesprávnému. A to je právě to, co Nováček potřebuje: co nejvíc si ošahat různé možnosti a přijít na kloub těm různým "fíglům", které vlastně ani žádnými "fígly" nejsou, protože jsou to prachsprosté zkušenosti - a ty nám nedá sebechytřejší knížka. Buď na to přijdu sám, anebo mi to řekne někdo zkušený. Pro mne snad nejcennější zkušenost je téměř výhradně typu "aha, blbě - takhle to nejde". Upravil Ferdinand - 16.led.2008 v 13:59 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Záleží na člověku. Onen antitalent neuspěl u více lidí, každý do vzdal, že je to nadlický úkol.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Já naopak mám s knížkami špatné zkušenosti neboť se mi zdá, že často jsou to jen referenční příručka příkazů, ale netvrdím, že jsou takové všechy.
Hodně mi dalo, jak píše Ferdinand, když jsem seděl a zkušenější kolega mi sem tam řekl co a jak, jak to jde udělat lépe apod.
Do začátku je ale určitě nejaká kniha nebo tutorial vhodná(ý), ale je to hodně o zkoušení.
PS: Ten popis fíglů je geniální a naprosto sedí.
|
|
![]() |
|
pine ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.pro.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autocad 2005, Inventor 11 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Jestli můžu poradit, tak já začínal tak, že jsem si z knihovny půjčil Autocad 2000. Ke knize bylo i CD s přiklady. Postupně jsem zkoušel ty příklady. Potom jsem si domu koupil Autocad 2000 kdybych na něco zapoměl. A chce to kreslit, kreslit....
![]() |
|
Pine
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,531 sekund.