Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
valík ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AIS 9 CZ, ACAD Mechanical 2009 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() Zasláno: 21.led.2008 v 11:51 |
Dnes se mi dosud nepodařilo spustit Inventor, nevím, co se mohlo přihodit. Kurzor je aktívní, kontrolka pro práci disku reaguje, čekám a ani po dvaceti minutách nic. Co se mohlo stát, so chybí? Při pokusu o spuštění přes ikonu vyskočí hláška:
Inventor.exe je nutno znovu registrovat do operačního systému a jsou spuštěny následující programy(Explorer) a mohou způsobit, že registrace nebude úspěšně dokončena...
řídím se pokyny a stále nic. Po dalším pokusu hláška:
Probíhá přeregistrace Inventor a před spuštěním tohoto programu musí být přeregistrace kompletně dokončena...
poté:
Před spuštěním programu je nutné dokončit registraci...
a stále se nedaří aplikaci spustit. Kdo poradí nebo naznačí, čím by to mohlo být, kam sáhnout?
|
|
valík
|
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Dobrý den, mě se to poprvé stalo včéra doma.
Naprosto to samé. Inventor 2008 SP2, XP SP2. (Obojí legální) Neměl jsem to chuť řešit a tak pomohl restart. Bohužel na tvrdo. Pak už to šlo bez problémů. Tak nevím? |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
valík ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AIS 9 CZ, ACAD Mechanical 2009 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
Právě, že ani restart natvrdo nepomohl. A nevěděl byste, kam sáhnout? Mě totiž nic nenapadá a všechny projekty rozdělané, čas letí...
|
|
valík
|
|
![]() |
|
![]() |
...ještě jsem si všiml v Prohlížeči událostí chyby AutoDesk Data Management Job Dispatch....platnost operace vypršela a více se v tom nevyznám.
|
|
valík
|
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Mě ten restart právě pomohl, tak jsem se v tom dál nešťoural. (vidím, že to asi byla chyba) Zkuste inventor spustit po resartu nejprve z:
C:\Program Files\Autodesk\Inventor 2008\Bin\Inventor.exe |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Myslím, že se jedná o nějakou nedostupnost vnějšího serveru, na který se ADM dotazuje. Já mám ADM na serveru a poslední asi 2 dny mi vyskakuje chybové hlášení o nedostupnosti serveru. Na činnost to ale vliv nemá. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
...také mne překvapuje, že při pokusu o spuštění z okna -ikony součást. ipt vyskočí hláška:
systém nemohl nalézt soubor c:\projekty\...součást.ipt. Zkontrolujte...
|
|
valík
|
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 280 |
![]() |
Zkoušel jste ve windowsech Obnova systému? Mě to mnohdy pomůže.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
Jan Liska ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor,Producstream Stav: Offline Bodů: 65 |
![]() |
Nemáte na počítači různé verze Inventoru? Hláška ohledně nutnosti registrace se obvykle zobrazuje v případě, že máte nainstalovány dvě různé verze (např. R11 a R2008). Pokud spustíte R11, tak se zaregistruje tato verze a v případě, že poté spustíte R2008, tak ve většině případů dojde k uvedené hlášce. Obvykle stačí pokračovat (tj. nechat R2008 aby se znovu zaregistroval), popřípadě restartovat počítač a spustit požadovanou verzi. V případě restartu nespouštějte nic jiného - ihned po spuštění systému klepněte na ikonu Inventoru.
Ještě je možnost spustit Inventor z command line Windows. Jsou k dispozici nasledující volby:
INSTALL - program znovu nainstaluje do regsitru vše co je třeba
UNREGISTER - program se vymaže z registrů a při příštím spuštění se opět zaregistruje. Uživatelské nastavení zůstane zachováno.
S pozdravem
|
|
Jan Liška
Autodesk Consulting |
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za rady, nic však nezabralo. Kurzor je aktívní při pokusu o spuštění, kontrolka pro práci na disku reaguje...Ano, dvě verze INV mám, starší verzi používám zřídka, vždy bylo vše v pořádku. Ještě k tomu spuštění z příkazové řádky. Install a Unregister - to jsou parametry aplikace při spuštění? Nevím, jak použít? Takové příkazy můj systém nezná. Děkuji za popostrčení.
|
|
valík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.