ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoHP DJ 500 ps PLUS - Problémy s tiskem

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kletecka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.úno.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2007
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: HP DJ 500 ps PLUS - Problémy s tiskem
    Zasláno: 07.úno.2008 v 12:55

Dobrý den. Mám problémy s tiskem souborů .dwf na síťové velkoformátové tiskárně HP designjet 500 ps PLUS (RAM 160MB). Při snaze vytisknout rastrový soubor (např. přehledná situace liniové stavby) se výsledný výkres již v náhledu Autodesk dwf vieweru rozdělí na několik částí. Je podle vás problém v nedostatečné RAM (160 MB je pro tento model maximum), v špatném ovladači, nebo dokonce v něčem úplně jiném? Děkuji

Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2008 v 13:03
rastry obecně zlobí, zejména když se tisknou z výřezu, který má nepravidelný tvar nebo je oclipovaný, a nebo když je samotný rastr ořezávaný, clipovaný nebo pod. ... mohl byste to klidně dát oficiálně jako bug na support - autocad to dělá odnepaměti
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21951
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2008 v 13:07
Jak "rozdělí na několik částí"? Že udělá několik tiskových úloh? Nebo že ho zobrazí dlaždicově rozdělený. Dlaždice se použijí pokud požadaovaný rozměr tisku přesáhne navolený rozměr média.
DWF Viewer je také již starší aplikace - aktuální verze DWF prohlížeče je "Autodesk Design Review 2008" - viz DWF.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
kletecka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2008 v 12:09
Ano, dle volby ho rozdělí na dláždice nebo vytiskne pouze část souboru do velikosti papíru cca 864x559.Šířka je logicky daná šířkou role ale co se týká délky papíru,i když uživatelsky zadám velikost papíru třeba 550x1500,v náhledu se zobrazí již zmíněná délka 864mm...

Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2008 v 13:00
Môžte mi poslať súbor. Môžem sa na to pozrieť, mám tiež HP DesignJet 500 A0.
Zpět nahoru
kletecka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2008 v 13:25
To samozřejmě můžu, tento problém však nespočíva pouze u tohoto výkresu, nýbrž u všech delších než zmiňovaných cca 865mm.Můžem to zkusit,pošlete mi kontakt...
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2008 v 08:58
Máte ho v súkromných správach.
Zpět nahoru
kvventi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD2007
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2008 v 11:03
Původně odeslal(a) kletecka kletecka napsal(a):

Dobrý den. Mám problémy s tiskem souborů .dwf na síťové velkoformátové tiskárně HP designjet 500 ps PLUS (RAM 160MB). Při snaze vytisknout rastrový soubor (např. přehledná situace liniové stavby) se výsledný výkres již v náhledu Autodesk dwf vieweru rozdělí na několik částí. Je podle vás problém v nedostatečné RAM (160 MB je pro tento model maximum), v špatném ovladači, nebo dokonce v něčem úplně jiném? Děkuji

Dobrý den, také mám stejný problém. Zajímalo by mě jestli jste to nějak vyřešili, jestli ano mohl byste sem napsat řešení? Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21951
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2008 v 11:59
Opravdu máte tento problém i v aktuální verzi DWF vieweru (tedy Design Review 2009) a s aktuálními drivery plotru HP?

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
kvventi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD2007
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2008 v 13:09
Bohužel Design Review 2009 nemám, nefuguje nám v uživatelském rozhraní, drivery na plotru HP jsou aktuální.
Zpět nahoru
COLONet Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 12.čer.2008
Používám:
DWG TrueView 2008 :)
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2008 v 11:34
Nejsem si 100% jistý jestli jde o stejnou věc, ale mám dojem, že jsem řešil něco podobného - mám sice plotter DJ 5000PS a DesignR 2009 - ale když jsem chtěl výkres vytisknout, v tiskovém náhledu se mi zobrazovala pouze část výkresu nebo dlaždice, i když jsem nastavil rozměr jiný - musel jsem to vyřešit tak, že jsem ve windows přes nastavení tiskáren, kde se nastavují default volby zařízení nastavil požadované rozměry a uložil je - nevím jak je to u 500, ale na 5000 nám možnost uložit si 5 custom rozměrů. Ještě jsem si to usnadnil tím, že jsem si pro každý výkres nastavil všechny volby a uložil si je pod "Quick sets". Od toho momentu už mi DR nabízí uložené rozměry v roletovém menu "Paper size" bez problémů.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5058:Jaký je rozdíl mezi PS a ne-PS verzí plotru HP DesignJet?
Tip 7311:Nefunguje mi tisk z AutoCAD na HP DesignJet 510 pouze při použití formátu A0 nebo role.
Tip 4608:Podpora Citrix MetaFrame na ploterech HP DesignJet.
Tip 1018:VIPProblém s tiskem (např. dvě úlohy ve frontě) na HP DesignJet 500/800 z Windows 2000 (tajná volba driveru).
Tip 1523:Chybějící uživatelské barvy při tisku postscript souboru na DesignJet.
Tip 1995:V naší firmě bychom chtěli rozpočítávat náklady na CAD tisky na jednotlivá střediska. Lze to nějakým způsobem provádět?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,949 sekund.