Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
oxley ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.úno.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: Vista64 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 09.úno.2008 v 15:52 |
Dobry den,
mel bych dotaz na profesionaly. Poradite mi nekdo, jak z planu v ACADu lze exportovat seznam vsech kusu strechy ? Potreboval bych udelat seznam a kubaturu materialu na krov a strechu - plochu atd. Udajne lze toto nejak exportovat a seznam ziskat, poradite mi prosim jak ? Dekuji oxley@seznam.cz |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Nejjednodušší je asi dostat všechny ty entity (krovy a střecha) do ADT Tabulek (schedules), z nich pak vše vyexportujete do napr. Excelu. Princip je stejný, jako když vytváříte tabulku místností, dané entity musí mít nadefinovány nějaké Property Set Definitions, z kterých si vyberete, co chcete v tabulce mít.
|
|
![]() |
|
oxley ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.úno.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: Vista64 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
delal jsem to jak amater, oznacit kazdou caru a vycist z vlastnosti delku. Kazdopadne je mam v jedne vrstve. Ten export by sel vcetne delek a kusu ? Je to delane v Acadu asi s tou stavebni nadstavbou.
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Pokud to máte opravdu pouze v půdorysu (2D) a pouze ve formě čar v jedné hladině, tak to sice lze nějak udělat, ale pracnost toho postupu mne děsí. Pokud ke kreslení byl použit CADKON, tak snad nějaký uživatel CADKONu poradí více. Jinak asi váš "amatérský" postup bude nejrychlejší. Krokve v půdorysu budou mít asi jinou délku než skutečně na střeše.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.