ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKopírování výkresů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 429
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kopírování výkresů
    Zasláno: 03.dub.2008 v 17:48
Mám 2 součástky, ty se liší jen jednou kótou. Nejdřív jsem namodeloval 1 a uložil jako S1. V tomto modelu jsem upravil kótu a uložil jako S2 do jiné složky. Pro S1 jsem vytvořil výkres a potřebuju stejný, jen s jinou kótou pro S2 a nechce se mi ho vytvářed znova na prázdném papíru. Tím pádem bych potřeboval vědět zda jde zkopírovat výkres do jiné složky a nějak změnit odkaz výkresu ze součásti S1 na součást S2. Potřebuju aby se původní výkres odkazoval na původní součástku a zkopírovaný zase na jinou. Může mi nekdo poradit ? budu rád za jakíkov postřeh či nápad.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Bodů: 511
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:04
Co použít metodu "zašantročení"? Pokud jde o jednrázovou věc, je to asi nejjednodušší.
Rad
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor 2015
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:08

Bohužel tato metoda mi nic neřiká můžete mi ji popsat podprobněji? a Nejde o jednorázovou věc. Jen mám hodně složitejch součástek který jsou v podstatě stejný a liší se jen jedním rozměrem a mě se nechce několikrát vytvářet prakticky ten samý výkres

Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:19
V Inventoru máte nastavený "projekt", pod nímž máte uloženy 3D modely, 2D výkresy. 2D výkres bere info ze 3D modelu. Pokud 3D model vyjmete ze složky (používám klasický průzkumník) a uložíte ho mimo projekt, výkres při otevření nahlásí neexistující soubor modelu a požádá o zadání nového souboru.
Takže zkopíruji *.IDW a přejmenuji ho. Zároveň mám nový model (přejmenovaný soubor *.IPT). Původní *.IPT soubor přeuložím mimo projekt (třeba ho prachobyčejně přetáhnu na plochu) a následně otevřu nové (přejmenované) *.IDW. Vyskočí chybová hláška, zadám cestu a název k novému souboru modelu a tím mám nový výkres jež bere data z nového modelu. Nakonec vrátím původní model kam patří, takže i původní výkres si najde to svoje.
Rad
Radek Štěpánek
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor 2015
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:23
Bezva děkuji za radu, s tímto sem se již setka při nechtěném přesunutí modelu ale netuši jsem že to jde použít i takto.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:28
Všechno zlé je k něčemu dobré, jen to zaonačit... Tongue
Radek Štěpánek
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor 2015
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 18:32
To je pravda ale sem rád za tu radu protože by mě čekala cca 30 stejných výkresů s razdílem jedné kóty a to bylö dost náročný. Takže ještě jednou dík.
Zpět nahoru
Paolo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.lis.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AIP 2008, Catia V5R18
Bodů: 201
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 19:20
a nebylo by lepší ty zbylé výkresy prostě nevyrábět? vím, zní to hloupě, ale asi takto: na první výkres od partu S1 uvést že měněná kota má hodnotu X a tuto hodnotu X pak dát do tabulky kde v jednom sloupci budou party S1, S2 ... a ve druhém konkrétní hodnota koty X, možná třetí sloupec kde bude uvedeno 3D model linked yes-no (kde bude u prvního S1 yes u ostatních no protože provázán s výkresem je jen ten první) pak ještě čtvrtý sloupec 3D existing yes-no (tedy infprmace zdali existuje konkrétní model i jako 3D). My ve firmě to tímto způsobem děláme mnoho let a je to fakt dobrá metoda. Tabulkové výkresy. I když vytvářím jeden part tak ho hned dám do tabulky a v budoucnu může kdokoliv dodělaat další podobný part který se liší jen v drobnostech.
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot
Zpět nahoru
Paolo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.lis.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AIP 2008, Catia V5R18
Bodů: 201
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2008 v 19:26
no a zpěk k problému myslím že koroektní cesta je udělat part S1 a výkres V1 obojí uložit do vaultu a tak dát "udělat kopii" (či tak nějak podobně, nemám zrovna spuštěno) rovnou to uložit jako S2 a V2, pak si S2 modifikovat a V2 aktualizovat a je po problémech popř. můžeme doufat že nová verze inv bude mít možnost změnit link více košer způsobem jak popsal Radek 001 což samozřejmě funguje také
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2008 v 09:28

Systémovější cesta je přes Design assitanta. V průzkumníkovi si najedete na soubor výkresu, přes pravé tlačítko otevřete DA a vlevo zvolíte "Správa". Výkres i model budou mít svůj řádek. Na obou klikněte (postupně) pravým tlačítkem na "Akce" a dejte "Kopírovat". Pak klikněte prvým na "Název" a změňte jméno (opět postupně u modelu i výkresu). Pokud budete chtít nové soubory v jiné složce, tak to ještě nastavte v "Podsložce". Když to bude nastaveno, dejte uložit a akce se provede. Okamžitě můžete pokračovat a takto si připravit všechny požadované kopie na jedno otevření DA.

Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2008 v 09:35
Souhlasím, podobně lze použít Vault. V obou případech je třeba vědět dopředu, že vytváříte kopii a tedy kopírovat IDW zároveň (ještě před) s IPT.
Pokud však již máte upravený model a chcete k jednomu IDW souboru přiřadit jiný IPT soubor, neznám dosud jinou cestu než dříve popsané "zašantročení". Pokud jde i toto realizovat nějak systémově, rád si nechám poradit. Ale myslím, že toto se tady na foru již řešilo.
Rad
Radek Štěpánek
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor 2015
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2008 v 13:12

Je to tak jak jste řekl mám již hotový výkres a potřebuju ho přiřadit k jinému .ipt . Jelikož mám vše v němčině a německy neumím tak volím metodu zašantročení než se hrabat ve slovníku.    

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.