Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() Zasláno: 08.dub.2008 v 13:52 |
Mám postavený model výrobku ale podařilo se mi ho špatně poskládat. Podařilo se mi špatně přiřadit součásti do sestav a podsestav. Proto bych potřeboval abych mohl udělat to že přehodím díl z jedné sestavy do druhé aniž by to poškodilo konečnou sestavu. Jedná se o to abych mohl udělat výkres sestavy a měl na ni zobrazeny díly co k ní patří. Nechce se mi skládat modely znova.
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Najeďte v sestavě kurzorem na díl, který chcete vyměni, pravým tl. a rozvine se menu. Vybrat komponenta -> nahradit a vybrat správný díl. Pokud jsou díly stejně modelovány a správně zavazbeny, zůstanou i vazby. Jinak se musí vazbit znova. Aspoň já tímto způsobem běžně v sestavě měním jeden díl za druhý.
Radek
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Mám dojem, že Lukášovi šlo o něco jiného - přeřadit díl z jedné podsestavy do druhé, přičemž v nadřazené sestavě se poloha dílů nězmění. To je trochu ořech. Částečně může pomoci snížení a zvýšení úrovně. Na to se dostanete pře kontextové menu - pravé tl. nad vybranou komponentou - Komponenta - snížení (zvýšení) úrovně. Zvýšení úrovně uvolní komponentu do nadřazené sestavy, snížení úrovně vytvoří podsestavu z více předem vybraných dílů. Bohužel tímto způsobem nejde včlenit uvolněnou komponentu do jiné sestavy - to už je nutno dodělat ručně. Také při těchto operacích ne vždy drží vazby.
Já to používám většinou když chci z několika volných dílů v rámci sestavy udělat podsestavu - na to je to docela užitečné.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,160 sekund.