Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
karel20 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 12.dub.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2000 Stav: Offline Bodů: 15 |
![]() Zasláno: 15.dub.2008 v 17:13 |
Zdravím,překlenul jsem jeden problém a mám další!Hladiny ,když vytvořím další hladinu, nazvu ji jako druhé podlaží,vše je ok,ale jak začnu na této hladině mazat,příčky.Jelikož chci použít jen stávající obvodové zdi,začnou mi příčky mizet i z hladiny nula.Pokud hladinu nula uzamknu ,nemám šanci cokoliv v hladině druhé patro měnit.Poraďte.Děkuji
![]() |
|
Karel
|
|
![]() |
|
gunit1 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.čvc.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2008 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
No tak, vytvoření hladiny neznamená, že automaticky v ní budeš mít všechny čáry, které jsou v modelu. Po vytvoření hladiny si musíš čáry z hladiny nula zkopírovat do hladiny druhé podlaží. Po nakopírování čar, které potřebuješ z hladiny nula do hladiny druhé podlaží, hladinu nula můžeš zmrazit a upravovat čáry které jsou již v hladině druhé podlaží. Pokud by jsi potřeboval něco vysvětlit a bude to v mých silách rád pomůžu...
Upravil gunit1 - 15.dub.2008 v 19:33 |
|
![]() |
|
karel20 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 12.dub.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2000 Stav: Offline Bodů: 15 |
![]() |
to mi příjde zvláštní že nejde nějak přenést bez kopírování,protože kopiruju-li z hladiny nula do hladiny druhé podlaží,nemohu se přesně trefit na sebe ,někde sedí někde né - nevím tedy proč.V programu floor plan to jde bez problému a to cad je o proti tomuto programu vyspělejší
|
|
Karel
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Označit entity, kterým chci změnit vlastnosti - dialog Properties - (např.) řádek Layer : zvolit požadovanou hladinu
Patrně v AutoCAdu děláte teprve velice krátce - je to zásadní věc.
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
vaše rada mi nepomohla pouze přenáším do jiných hladin jako zakladní nabídku ale po upravach stávajícího objektu je znatelná ve věech hladinách (mazaní),přikreslování hladnině. o toto usiluji i s mazání určitých věcí které obsahují obě hladiny
|
|
Karel
|
|
![]() |
|
![]() |
jednoduše řečeno chci objekt z hladiny nula mít i v hladině (třeba 2),ale pokud začnu mazat něco z hladiny 0 v hladině dvě aby to nemizelo v hladině 0.
|
|
Karel
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Tady se děje něco divného, to co popisujete se normálně NEMŮŽE stát, zvláště kreslíte-li úsečkami (u kreslení multičar a křivek a bloků se to při troše nešikovnosti může povést - ale tam ještě asi nebudete) Doporučoval bych si DŮKLADNĚ pročíst příslušné kapitoly, zvlástě o práci s hladinami, úchopy a kopírováním (a modifikacemi vůbec) Popis problémů je trošku zmatený a bez souboru se nedá konkrétně odpovědět. Takže aspoň několik vět, v nichž by se mohl skrývat zakopaný pes. - to, že si uděláte další hladinu, ještě neznamená, že do ní budete kreslit. Je třeba ji nastavit jako aktuální - VELMI bych doporučoval kreslit všechno DLEHLAD (barvy, typ čáry, tloušťka) Budete lépe vidět, co to dělá, zvláště budete-li mít pro různé hladiny různé barvy - to, že máte čáru v hladině 0, nastavíte jako aktuální hladinu 2 a tu čáru zkopírujete, neznamená, že ji zkopírujete do hladiny 2 (tedy pokud pro to nemáte vytvořenou funkci v lispu - což - zatím - nepředpokládám ...). Budete mít dvě čáry "na sobě" v hladině 0 a jedné budete muset ve vlastnostech změnit hladinu na 2 (viz Ferdinand) - víte-li, co to jsou ÚCHOPY anebo SOUŘADNICE a umíte je použít, prostě NENÍ MOŽNÉ, ABY SI TO NA SEBE NESEDLO ! V Autocadu nemůžete kreslit od oka, každá lajdáckost se Vám později vymstí !! |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
jen potřebuji abych to co mám v hladině o měl i v nově vytvořené hladině a nemusel to pracně překreslovat,ale nedaří se mi to překopírovat do nové haldiny,vždy se to naakopíruje na hladinu nula,to je celé rozumíme si?
![]() |
|
Karel
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Pardon, ale tohle je dost velký nesmysl .......
Zkuste si představit hladiny jako pauzáky položené na sobě. Jak si představujete mazání v hladině 2 z hladiny 0????
Buď máte jednu čáru v na pauzáku 0 nebo na pauzáku 2, anebo 2 čáry, z toho jedna je na pauzáku 0 a druhá na pauzáku 2.
Neznám Vaši představivost, zkuste si to prakticky provést s tužkou a gumou
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý večer,
váš problém tkví v nepochopení práce s hladinami.
Představte si hladiny jako pauzáky na sobě, kdy na jednom pauzáku máte 1NP, na druhém 2NP a na třetím chcete začít dělat 3NP. Toho docílíte tak, že vezmete nový pauzák (vytvoříte novou hladinu), odeberete zpod pauzáku s 2NP pauzák s 1NP aby zbytečně nemátl (skryjete hladinu 1NP).
Nyní vyberte obrys 2NP a pomocí menu Úpravy - Kopírovat s referenčním bodem, jej zkopírujte do schránky.
Na pauzák 2NP položíte čistý pauzák 3NP a začnete obkreslovat (Musíte si nastavit hladinu 3NP jako aktuální a vložit data ze schránky - opět skrze společný referenční bod objektu).
Když budete mít všechny hladiny viditelné (žluté žárovky), je to jakobyste měl všechny pauzáky na sobě. Když jednu z nich vypnete, je to jakobyste odebral jeden z pauzáků.
Poznámky
Pokud máte zájem, až budu ve škole, tak Vám mohu vytvořit vzorový soubor a vyvěsit jej zde. Upravil PepaR - 16.dub.2008 v 21:34 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Vidím, že pan Mantlík používá stejná přirovnání... ;)
|
|
![]() |
|
![]() |
Já rozumím, jde o to jestli i Vy
Proč se Vám to kopíruje pořád do hladiny 0, jsem popsal v minulém příspěvku.
Nejschůdnější řešení pro Váš požadavek:
1) nakreslit si to, co potřebujete, abyste měl ve více hladinách - pozor - kreslit v hladině 0 a všechno DLEHLAD
2) Soubor uložit
3) otevřít nový soubor
4) vytvořit hladinu 1
5) nastavit ji jako aktuální
6) vložit blok, vytvořený bodem 1-2, zaškrtnout "rozložit při vkládání"
7) vytvořit hladinu 2
8) aplikovat body 5-6, dokud nemáte potřebný počet hladin s kresbou
9) začít mazat NEPOTŘEBNÉ VĚCI V KONKRÉTNÍCH HLADINÁCH (ostatní zmrazit)
10) není-li mi postup jasný, něco si o tom přečíst
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Jo, to je tím, že si vždycky vzpomenu na barevné tisky - co barva, to jeden pauzák (a plochy barvené nitrobarvou, protože tuží by se to zkrabatělo a srazilo......)
A výsledkem z planografie byla "přesnost" soutisku v řádu třeba 0,5 cm (pro každou barvu samozřejmě na opačnou stranu) - a taky se podle toho stavělo
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
rozumím co jsou hladiny,nová hladina = nový průhledný papír na který musí začít znovu kreslit, já chcina ten nový papír nakteslit to samé co mám pod ním ( na původním papíru.Pokud to ale překopíruji tak se mi to vždy vloží zase do původní hladiny a né do nově vytvořené,i když jí mám jako aktuální
|
|
Karel
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Aha, už chápu.
1) Máte několik možností. Použít zmiňovanéý příkaz COPYTO z Express Tools.
2) Použít další "pomocný" výkres, kde si patro dočasně zkopírujete, přiřazení hladin a zase zkopírujete (vždy skrze referenční bod 0,0,0) do původního výkresu.
3) Vyberete patro, zkopírujete, vložíte jako blok. Blok snadno rozpoznáte a editujete skrze Refedit, entitám pak přiřadíte správnou hladinu.
|
|
![]() |
|
jirka h ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Allplan, AutoCAD, Revit Stav: Offline Bodů: 83 |
![]() |
No nejjednodušší je myslim zkopírovat, co potřebujete mít dvakrát kousek vedle, označit, přes roletku s hladinami přiˇaadit hladinu, ve které to chcete mít a znovu vše přesunout na původní místo a je to.
|
|
![]() |
|
jirka h ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Allplan, AutoCAD, Revit Stav: Offline Bodů: 83 |
![]() |
No nejjednodušší je myslim zkopírovat, co potřebujete mít dvakrát kousek vedle, označit, přes roletku s hladinami přiřadit hladinu, ve které to chcete mít a znovu vše přesunout na původní místo a je to.
|
|
![]() |
|
![]() |
Nerad bych se Karla20 dotknul, ale já bych ho už netrápil a dal mu čas, aby si něco přečetl (pokud má zítra odevzdat úkol, na který měl třeba měsíc času, je mi ho líto)
Dokud nepochopí, že základní autocadovský příkaz _COPY (Kopie) zkopíruje entitu do stejné hladiny, nepřijme další rady, ať budou jakékoliv ...
Pokud má opravdu verzi 2000, myslím si, že kopírování s referenčním bodem neměla (možná to měla verze 2000i). S Refeditem to bude podobné ...
Radu JirkyH jsem taky zvažoval, ale je nezbytné si stanovit nějaký vztažný bod a ten držet
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.