Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sonicer ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
![]() Zasláno: 29.dub.2008 v 17:35 |
Nevite jak se da udelat to aby soucet plochy mistnosti nebyl soucet nezakrouhlenych ploch a vysledek zaokrohlen...
Rad bych jednotlive dilci plochy mistnosti jiz zaokrouhleny byly jen secteny. dekuji... |
|
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21953 |
![]() |
Viz popis v tipu:
|
|
![]() |
|
sonicer ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
![]() |
no hezky to je...koukal jsem na to ..
ale rad bych aby to zaokrouhlovalo na 2desetinny mista a ne na cele cislo |
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21953 |
![]() |
To také jde - viz ty zmiňované zaokrouhlovací vzorce.
|
|
![]() |
|
![]() |
Hezky...ale ja nejsem VIP clen
Ac se divim, že jsem takovy prava nedostal ..Kdyz se zde prezentuje reklama na revit skrz moje dilo... ale budis.. ![]() |
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
off topic: vaše registrace do fóra je anonymní (bez firmy) takže nemohu konkrétně ověřit stav, a přístup na VIP server není "za zásluhy" nýbrž jde o komerční službu, ale pokud máte daný CAD produkt zakoupen u firmy XANADU, máte pravděpodobně nárok i na VIP účet a stačí provést registraci na vip.xanadu.cz (případné upřesňující dotazy a diskuse prosím mimo tuto konferenci) |
|
![]() |
|
![]() |
mno to je ted jedno ..prisel jsem na to sam..Ale nejak to nedela co ma presne
jak to zaokrouhluje???? Sloupce 1)plocha jak pocita revit 2)cele cislo *100 vzorec: 100* (Area/1m2) 3)zaokrouhlene vzorec: cele cislo / 100 4)nezakrouhlene vzorec : Area / 1m na vice desetinnych mist. Nechapu viz. zakrouzkovane - jednou to je zaokrouhlene na 5 a podruhe 5.01 ...kde je error?? pritom nezakrouhlene cislo na na 5desetinnych mist je plocha stejna. Upravil sonicer - 30.dub.2008 v 13:31 |
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
![]() |
Koukám, že řada mých dotazů nemá řešení...Asi narážím na největší oříšky revitu:D
|
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Prošel jsem to jen zběžně, ale musím konstatovat, že pokud se využije na zaokrouhlení možnost Vlastnosti tabulky => Formátování => Formát pole => Zaokrouhlení, tak skutečně nezaokrouhluje matematicky správně (viz. příklad Sonicera).
Jak jsem postupoval? Vložil jsem pole tabulky Plocha s nastavení na 3 des místa a "namnožil" toto pole přes funkci "Vypočtený hodnota", kde jsem nastavil různé úrovně zaokrouhlení a leze z toho toto: POL Plocha 2dm 1dm 4dm A 140,884 => 140,88 => 140,9 => 140,8837 B 178,785 => 178,78 => 178,8 => 178,7849 C 74,205 => 74,21 => 74,2 => 74,2051 Pokud se na čísla podíváte pozorně, tak je vidět kde je chyba. Stačí porovnat hodnoty na 4 des. místě u příkladů B a C a je jasno. Netuší někdo, proč to zaokrouhluje takto podivně? Díky (Nezbytné doplnění. Sonicerovi to při zdánlivé shodě čísel počítá rozdílně, protože ty místnost nejsou naprosto stejné a někde na x-tém des. místě mají právě tu mnou popsanou odlišnost. To tedy vyvozuji já, z toho co jsem zjistil.) Upravil Petr Bláha - 02.kvě.2008 v 12:23 |
|
![]() |
|
![]() |
je to velmi podivne ....oba byty jsou jako grupa...tedy vse je stejny jen nosna betonova stena je umistena na osu - grid.
A na maximum desestinnych mist kdyz dam nezaokrouhlenou plochu mistnosti je vse stejne ... tedy 5.050000000 divny... |
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
![]() |
Asi je nekde chyba na buh vi jakem desetinnem miste...ale ani revit neumi rysovat presne ...:(
vzdy nekde cca 10-11desetiinem miste neco .. Mno ale nakonec jsem to vyresil zaokrouhlit na 3desetinne misto a to pak na dve a pak vysledek... hruza des. |
|
BimRvt.cz |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.