Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Fishaa ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.kvě.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad 2008LT, Autocad Architecture 2009 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 27.kvě.2008 v 09:48 |
Dobrý den,
požívám Autocad 2008 LT.
Stáhl jsem si soubor mapa.lin a mapa.shx pro více typů čar.
Při načítáni mi hlásí chybu:Chybná definice "typ čáry" na řádku "X" v souboru C:\Program Files\AutoCAD LT 2008\UserDataCache\Support\
Stejné je to i s jinými soubory lin.
Vím že tento problém už zde byl několikrát řešen, ale nedobral jsem se ke správnému načtení souboru.
Musí být v lin souboru nějaký odkaz na soubor shx?
Vůbec nevím co s tím.Poraďte mi prosím.
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Myslím, že je problém v umístění obou souborů. Standardní složka pro tyto soubory je: C:\Documents and Settings\%username%\Data aplikací\Autodesk\AutoCAD LT 2008\R*\csy\Support\ . Vámi uvedená cesta není standardně mapována ACADem a proto to hází ty chyby.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Záleží na nastavení cest (v možnostech), ty jdou upravit dle vlastní potřeby.
|
|
![]() |
|
Fishaa ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.kvě.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad 2008LT, Autocad Architecture 2009 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
děkuji za pomoc.
chyba byla ve špatném umístění
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
To je sice pravda, ale rada toho typu by asi Fishaa moc nepomohla (tím nechci podceňovat jeho schopnosti). Navíc mapovat ACAD do složky "UserDataCache" a něco tam přikopírovávat, není moc dobrý nápad (je to výchozí instalační složka, ze které se kopírují data do User profilů). |
|
![]() |
|
![]() |
Trochu to váže k tématu, tak mi nedá se nepodělit. Možná, že dokonce Fishaa čerpal informace z tohoto zdroje. Vyšel Newsletter Autodesk clubu FAQ a odpověď na otázku č.2 je naprosto úžasná. Nechci se dotknout autora, ale pracoval vůbec někdy reálně v ACADu?
1. Nikdy, ale skutečně nikdy, není dobré přepisovat něčím výchozí soubory jako .PAT, pokud nevíte, že jsou ty nové vytvořeny korektně a nové šrafy přidány pouze pod část ";;Uživatelsky definované šrafovací vzory". Obecně správné je přidal další soubor .PAT. 2. O složce "UserDataCache" už jsem zde psal. Jejich myšlenku by odborník neměl vůbec vypustit. .PAT zásadně do uživatelského profilu, jako všechny ostatní user soubory. Případně do centrálního mapovaného síťového umístění společného pro všechny. V otázce č.10 bych očekával, že také napíší kde dotčené soubory najdu (asi "UserDataCache" ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.