Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
R ee ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 09.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2010 Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() Zasláno: 01.čer.2008 v 20:35 |
Zkusil jsem rozvin komolého kužele - rotací jsem vytvořil plášť komolého kužele, nedotočil jsem ho do 360°C poučen tipy a triky a pak jsem ho převed do plechu a zkusil rozvin - a nejde to, nejsem schopen zjistit co dělám špatně- tloušťku plechu si myslím, že mám správně.
|
|
Ree
|
|
![]() |
|
Lukas.H ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Arkance Systems Přihlášen: 07.zář.2007 Lokalita: ČR (PA) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 74 |
![]() |
Zkuste nejdřív označit vnější plochu kužele a pak vytvořte rozvin.
Upravil Lukas.H - 01.čer.2008 v 21:14 |
|
Lukáš Hrubý
|
|
![]() |
|
R ee ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 09.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2010 Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
To jsem zkusil a nejde to. Hláška uvádí, že je nutné nastavit správnou tloušťku a to je myslím splněno. Používám Inventor 2009.
|
|
Ree
|
|
![]() |
|
Lukas.H ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Arkance Systems Přihlášen: 07.zář.2007 Lokalita: ČR (PA) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 74 |
![]() |
Právě jsem si vyzkoušel rozvin komolýho kužele vytvořeného rotací. Bylo to bez problémů. Důležité je mít správně nastavenou tl. pod příkazem"Styly plechu". Zkuste si tl. změřit pomocí nástroje "Odměřit vzdálenost". Tvořil jsem kužel v Inventoru 2009.
Upravil Lukas.H - 01.čer.2008 v 21:52 |
|
Lukáš Hrubý
|
|
![]() |
|
R ee ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No to je právě ono - nevím, kde dělám chybu hlásí to, že ohyb má pouze jednu stranu ať zkontroluji tl. materiálu. Styl plechu je podle mne ve- formát-
- editor stylu a norem a tam nenacházím chybu. |
|
Ree
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Použijte v náčrtu rotace na kótě, která určuje tlouušťku rotovatého obdélníku, přímo parametr Tloušťka. Pak nemůže vzniknout neshoda mezi tloušťkou plechu ve stylu a tloušťkou rotované součásti.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Styl plechu je první ikona v menu partu, pokud jste v aplikaci plechů. A tam musí být tlouštka shodná s tím, co jste namodaloval "ručně" ve standardním modeláři.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
R ee ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak chyba opravdu byla v rozdílných tloušťkách-při rotování obdélníka byla nakonec jiná tloušťka než ve stylu - byly také špatně nastavené jednotky - ukazovalo to 1 mm ale ve skutečnosti tam byla tl. 0,8. Všem děkuji.
|
|
Ree
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.