Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pauper ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.čer.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCad 2008 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 06.čer.2008 v 13:20 |
Dobry den, chcel by som sa spytat,aky autoCad mam pouzivat, ak chcem projektovat domovu elektro instalaciu?pocul som,ze existuje Astra,ElProCAD a AutoCAD s nieakou elektro nadstavbou. Neviem, ktori z tychto programov je najpouzivanejsi respektive "najlepsi" . Preto by som rad poprosil ludi,ktori robia elektro instalacie, keby mi poradili. Dakujem !
|
|
![]() |
|
Janek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 69 |
![]() |
Dobrý den,
na to, co uvádíte Vám bude bohatě stačit ACAD LT s nástavbou ElproCad od Astry Zlín, kterou lze kupovat po částech - jen to co potřebujete.
|
|
J.V.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Pokud si na ni zvyknete, bude Vám vyhovovat.
Malý problém je v tom, že (podobně jako každá nadstavba) vyžaduje jistou organizaci práce - zavádí si své vlastní hladiny, barvy atd., což nebývá vždy akceptovatelné, pokud pracujete pro jinou firmu, která Astru nepoužívá a naopak zase vyžaduje svoje standarty. V tomto smyslu je "méně agresivnější" Cadkon.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
V akom veľkom rozsahu to chcete projektovať? S akým SW už máte skúsenosti? |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Jenom tak namátkou jsem se díval na diskusi na Elektrice a na stejný dotaz ("Jaký program na vytváranie elektroinštalácí") tam doporučují SPAC (talská firma SD Proget) nebo Schémata CAD of firmy Elmer (Jiří Meisner).
Obojí určitě bude dobré pro silnoproud. Pro sdělovací elektrotechniku (slaboproudy) už je toho méně. |
|
![]() |
|
PepaK ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.čer.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2007, CADKON Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Dobrý den,
já používám AutoCADLT s nadstavbou CADKON a jsem s ní spokojený a plně mi vyhovuje. Samozřejmě, ale záleží co přesně děláte. CADKON je vhodný pro slaboproroud a silnoproud. Rozvaděče řeší spíš schématicky, ale ty stejně moc nedělám. Rozvaděče tušim řeší snad ecscad. Ať už se budete rozhodovat jakkoliv, tak doporučuji vyzkoušet. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,174 sekund.