Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MareN ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.čvc.2008 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Creo2 Stav: Offline Bodů: 35 |
![]() Zasláno: 02.čvc.2008 v 14:45 |
Dobrý den
Potřeboval bych poradit jak zpeněžit starší verzi AutoCadu. Je licencována na jméno a otázka je, zda-li je tato licence prodejná. Představuji si že sepíšu s kupujícím smlouvu a tím by mělo být vyřízeno, ale jak je to doopravdy??
|
|
MařeN
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Něco je uvedeno v TIPU, ještě jsem něco někde četl, ale už si nevzpomínám kde.
|
|
![]() |
|
MareN ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.čvc.2008 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Creo2 Stav: Offline Bodů: 35 |
![]() |
děkuji
v tipu jsem našel, že převod licence mezi subjekty neni umožňen, mimo určité vyjímky, to mi tedy přijde dost krutý,
pakliže zanikne firma která má např. nakoupeny licence řekněme za milion, tak už nemá šanci, tedy pokud se f. autodesk zamane, nikdy získat aspoň část této částky
co jsem se ovšem nedozvěděl, je jak já jako fyzická osoba mohu s licencí naložit, jsem tedy taky subjektem???
|
|
MařeN
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný den
Na začátku licenčního ujednání je napsáno < ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12"><> 2.1 Udělení licence. Společnost Autodesk vám uděluje nevýlučnou, nepřevoditelnou omezenou licenci bez možnosti podlicence k instalaci... Pokud tomu dobře rozumím tak nepřevoditelná jenepřevoditelná. Jan Kosík |
|
![]() |
|
![]() |
Anoano už jsem se k tomu taky prokousal, tedy již poněkolikáté,,ovšem teď jsem to i konečně pochopil Díky |
|
MařeN
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Když se o tom diskutuje (omlouvám se za OT):
Napadlo mne, pokud se osoba nebo firma která má koupenou takovou licenci SW dostane do finančních potíží a přijde exekutor zabavit veškerý majetek - je správná moje domněnka že po odchodu exekutora dlužníkovi zbydou oči pro pláč a ta licence jejíž pořizovací cena může být mnohem vyšší než byl dluh kvůli kterému byla exekuce provedena?
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
OT: "nepřevoditelná" = "neprodejná"
![]() ...a co pak ten exekutor může udělat se zabaveným licencovaným softwarem v hodnotě 1 mil. Kč ? Upravil Ferdinand - 03.čvc.2008 v 11:07 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
To je již snad otázka pro právníka (převoditelná vs. prodejná), každopádně, pořád přemýšlím o tom jak je možné, že něco tak drahého jako je licence může ztratit tak záhy hodnotu? Ale jak jsem psal již výše, vyjímka je se souhlasem f. xanadu, či autodesk možná, s tím exekutorem je to však už peklo s kterým bych si fakt nevěděl rady.
Na druhou stranu je to rozhodně funkční prodejní politika, koupíš náš soft, a za peníze upgraduj, přestane se ti náš soft líbit máš smůlu a před koupí jsi si měl pořádně přečíst licenční smlouvu.
|
|
MařeN
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21901 |
![]() |
Je to tak - udělenou licenci nemůžete dál převádět (prodávat, darovat, půjčovat...) dalšímu subjektu. V případě rozdělování a slučování firem Autodesk obvykle souhlas dává, ale prodej licence vlastněné osobou bude těžko uskutečnitelný.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,387 sekund.