Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
|
Odpovědět
|
archiv |
| Autor | |
Dlouhy
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér
Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autodesk Map 3D 2016 Stav: Offline Bodů: 31 |
Téma: Smazání "prázdné" hladinyZasláno: 13.dub.2005 v 08:55 |
|
Dobrý den, mám tento problém. Upravoval jsem si výkres o dvou hladinách (0 a PROJEKT) tím, že jsem si do něj zkopíroval část jiného výkresu. Tím se mi objevilo x nových hladin. Všechno jsem přejmenoval na projekt a provedl příkaz ČISTI. Tím jsem se dostal na tři hladiny (0, PROJEKT a 1_CKSTENY-REZ-NOVE-KCE) Pokud provedu výběr všech objektů v hladině 1_CKSTENY-REZ-NOVE-KCE, tak mi nic nenajde. Pokud ji však chci odmazat ve správci hladin napíše že nelze (není aktuální, není z xrefu a neobsahuje objekty). Pokud použiji příkaz LAYDEL dostanu tuto hlášku "Layer 1_CKSTENY-REZ-NOVE-KCE could not be purged because it is being referenced by some object(s) in the drawing." Poradí mi někdo jak zjistím, které objekty to jsou a jak odstraním tyto reference, abych mohl následně odstranit i tuto hladinu. Děkuji Dlouhý P.S.: Výkres obsahuje jen objekty typu úsečka, křivka, oblouk a kružnice. P.S.2: Pokud provedu holé zkopírování všeho co je ve vrstvě PROJEKT do nového výkresu, tak se mi provede i kopie 1_CKSTENY-REZ-NOVE-KCE.
|
|
![]() |
|
Miroslav Harant
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 97 |
Zasláno: 13.dub.2005 v 09:42 |
|
--- Příkaz LAYDEL ---
|
|
![]() |
|
Miroslav Harant
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 13.dub.2005 v 09:46 |
|
--- nebo mi to pošlete, pomohu vám s tím ---
|
|
![]() |
|
KoTy
Diskutér
Přihlášen: 29.bře.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADLT 2007 Stav: Offline Bodů: 52 |
Zasláno: 13.dub.2005 v 10:01 |
|
No nevim. pan Dlohy pise ze mu to nejde. Ja bych to typnul na nejaky blok vytvoreny v te haldine takze bych dal explode all |
|
![]() |
|
Miroslav Harant
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 13.dub.2005 v 10:18 |
|
...ale jsou tam jen objekty typu úsečka, křivka, oblouk a kružnice, zkuste nakreslit úsečku do té hladiny, kterou chcete vymazat, pak použijte LAYDEL na danou úsečku. Mně se ještě nestalo, aby nějaká hladina NEŠLA smáznout...
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 13.dub.2005 v 13:11 |
|
Dle názvu hladiny soudě je to výkres z cadkonu, který si asi vytváří nějaké negrafické objekty, ktewré znemožňují smazání hladiny. Podobně, jako třeba styly stěn v ADT....bojím se, že máte smůlu:)....jediné řešení je přesunout vše do nesmazatelné hladiny a tu pak prejmenovat, jak Vám konvenuje... |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Dlouhy
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autodesk Map 3D 2016 Stav: Offline Bodů: 31 |
Zasláno: 13.dub.2005 v 15:02 |
|
Miroslav Harant napsal: --- Příkaz LAYDEL --- Jak jsem již psal v úvodní otázce, tak tato volba nepomáhá --- nebo mi to pošlete, pomohu vám s tím --- To bohužel nemohu, neb se nejedná o "veřejná" data - každopádně děkuji za nabídku ---...ale jsou tam jen objekty typu úsečka, křivka, oblouk a kružnice, zkuste nakreslit úsečku do té hladiny, kterou chcete vymazat, pak použijte LAYDEL na danou úsečku. Mně se ještě nestalo, aby nějaká hladina NEŠLA smáznout... --- Bloky tam nejsou. Pokus jsem provedl, ale neúspěšně - asi by to byla vaše první nesmazatelná. Rostislav Říha napsal: ---Dle názvu hladiny soudě je to výkres z cadkonu, který si asi vytváří nějaké negrafické objekty, ktewré znemožňují smazání hladiny. Podobně, jako třeba styly stěn v ADT....bojím se, že máte smůlu:)....jediné řešení je přesunout vše do nesmazatelné hladiny a tu pak prejmenovat, jak Vám konvenuje...--- Řešení je to lišácké Děkuji Dlouhý
|
|
![]() |
|
Miroslav Harant
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 13.dub.2005 v 15:42 |
|
Zkoušel jste i klasické čištění jako prázdný text či mtext, prázdné bloky, rychlý výběr ... ? Export je taky možný. |
|
|
Miroslav Harant
ADT 3.3 / Win 98 SE |
|
![]() |
|
Dlouhy
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 13.dub.2005 v 15:48 |
|
Co myslíte tím klasické čištění? Použil jsem příkaz ČISTI. Je snad ještě jiný nástroj? Děkuji Dlouhý |
|
![]() |
|
Miroslav Harant
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 14.dub.2005 v 09:32 |
|
No, pomocí rychlého výběru vyberete všechny entity ve výkresu, odečtete viditelné, tím zjistíte, jsou-li tam nějaké "neviditelné" entity právě ve vámi nepotřebné hladině, nebo ještě exportujete potřebné (viditelné) entity do nového výkresu, nebo můžete vložit váš výkres jako blok s rozložením do čistého výkresu, nebo mi vytvořte *.log s použitím funkce výpisu entit a já to prostuduji, jestli tam nejsou nějaké mouchy.
|
|
|
Miroslav Harant
ADT 3.3 / Win 98 SE |
|
![]() |
|
Dlouhy
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Zasláno: 14.dub.2005 v 10:38 |
|
Na iProject jsem dal soubor hladinaH.dwg, který obsahuje dvě úsečky. Jedna (delší) je nějak angažovaná v té nesmazatelné hladině a ta druhá (kratší) je bezproblémová. Děkuji Dlouhý |
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |
Zasláno: 14.dub.2005 v 20:33 |
|
ta entita má připojená XDATA odkazující onu hladinu - takže ta pak nejde smazat XDATA jsou registrována na aplikaci CK_LT_ALTITUDEPARS (takže jsou tam asi vnesena Cadkonem), pokud XDATA vymažu, hladina jde standardně smazat |
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 15.dub.2005 v 09:04 |
|
jak se dají smazat XDATA? |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |
Zasláno: 15.dub.2005 v 09:21 |
|
těžko - nic interaktivního neočekávejte, musí se použít (entmod) nebo jiné nástroje (programátorské) |
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,244 sekund.

Smazání "prázdné" hladiny
Možnosti tématu

Dlouhy napsal(a):
a asi mi i postačí, ale řekněte mi lze-li někde zjistit jaké negrafické objekty daná definice hladiny používá a následně se jich i zbavit?