ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Revit - BIM projektování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenodriver na DesignJet 100plus

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
CZ_Lister Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.srp.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCad 8, Spirit15
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: driver na DesignJet 100plus
    Zasláno: 20.srp.2008 v 17:58
Zdravím,
máme v práci plotr DesignJet 100plus. Při přechodu na nové PC s Windows Vista jsem velmi dlouho nemohl sehnat pod tento systém ovladače (ani helpdesk HP nepomohl). Nakonec se mi je podařilo sehnat, ale jejich zpracování je otřesné. S ovladači pro WinXP se to nedá vůbec srovnat. Nemáte někdo novější verzi těchto ovladačů (výšší než ver.6.07 z 17.7.2008).
Díky za jakoukoliv radu.
Lukáš Jirásek
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2008 v 18:36
Nevím jak Vy, ale já na domovských stránkách Hewlet Packard v sekci ovladačů, Váši sérii tiskárny, ne a ne najít.

Upravil PepaR - 20.srp.2008 v 18:37
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2008 v 18:54
No, taky jsem se koukal a vypadá to, že HP VELMI SILNĚ zredukoval podporu více typů plotrů (a to pro všechny OS, nejen Visty)  Angry 
Není už tam taky ani HP DJ 500/800, o starší (a stále velmi dobře sloužící) HP DJ 750+ ani nemluvě ....
Dovedl bych i pochopit, že se u starších plotrů vykašlali na Visty (Jak by tomu nasvědčoval titulek VIP tipu 5984). ale zrušili rovnou všechny ovladače. Skoro to vypadá, jakoby na serverech už pro ně neměli místoThumbs%20Down 
Úžasná firma ......

No nic, další důvod, proč se od Vist co nejdéle držet raději dál .........
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21952
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2008 v 21:21
To máte nějakou divnou stránku - ovladače jsou samozřejmě i nadále ke stažení pro všechny modely HP DesignJet (i starší). Ne pro všechny starší modely se ale vyvíjejí drivery pro nové OS. Plán podporovaných typů DesignJetů ve Windows Vista je zde. DesignJet 110 ve Vistě podporovaný je a 6.07 je aktuální verze driveru - viz přehled driverů.

Driver pro váš konkrétní plotr získáte u vašeho dodavatele popř. si napište na support@xanadu.cz.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2008 v 00:40
Dovolím si s Vámi nesouhlasit. K večeru v práci jsem to vzal klasicky přes www.hp.cz, www.hp.com a další obvyklé varianty cest na web s ovladači zařízení HP - a nic, stránky s ovladači pro DJ 800/500 už neexistují ...
Teď jsem to zkusil i přes odkazy ve VAšem příspěvku - a zase nic, vlastně na několikátý pokus se objevila stránka s plotry podporovanými i nepodporovanými ve Vistách, ale zase jsem se nedostal ke stažení ovladačů.
A stejně nefunkční jsou též odkazy z Xanadu
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2008 v 00:49

Zapomněl jsem dodat, že za ty nefunkční odkazy neviním Xanadu, ale HP

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21952
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2008 v 08:26

HP (americký) změnil web takže některé starší odkazy nemusejí fungovat. Zkuste začít na designjet.hp.com

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2008 v 09:41
Děkuji (i za ostatní) za adresu.
Nicméně - po prvé jsem se tam dostal, podruhé a poněkolikáté už mi to zase hlásí, že nemám právo prohlížet tuto stránku (?) Asi v tom mají pěkný b*****...
Stejně se to ale přesměruje jinam, takže nevidím jediný rozumný důvod, proč bych tam neměl být přesměrován z i HP.com - ale to už "pláču na nesprávném hrobě". Aspoň, že se dá vůbec někam a někdy dostat ........ (naštěstí to zatím nepotřebuji, ovladače mám uložené)

PS. už jsem se na designjet.hp.com zase dostal ....
J. Mantlík

Zpět nahoru
CZ_Lister Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.srp.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCad 8, Spirit15
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2008 v 07:26
Ovladače na DesignJet 100+, které mám jsem stáhl z http://www.hpdesignjet.cz/drivers.asp. To že je ten ovladač anglicky to mi zase tak nevadí, ale horší je, že si vůbec nepamatuje zadané velikosti papíru (většinou to musím nastavit přímo natvrdo v ovládacích panelech) a navíc se v něm nikde nedá nastavit počet kopií!!! U jednoho výkresu zbylo v nastavení z původního ovladače 8 kopií a nelze to nikde změnit...
Lukáš Jirásek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6925:Chyba "AutoCAD stopped working" při tisku na HP Designjet.
Tip 330:Použití HP DesignJetů v AutoCADu 2000.
Tip 7721:VIPDriver HP Designjet 750C (a starší) do Windows Vista a Win7 64-bit.
Tip 543:Kde získat Heidi (HDI) driver pro HP DesignJety?
Tip 9390:VIPInstalace starších driverů (např. z Win7) do Win8-64.
Tip 7350:Havárie AutoCADu po instalaci HP Designjet T610 ze serveru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,686 sekund.