Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() Zasláno: 26.srp.2008 v 22:45 |
||
Dobrý den,
jde někde nastavit (a kde?) jaká měřítka jsou obsažene v tzv. Výchozí sadě měřítek (scalelistedit -> výchozí)?. S měřítky v šabloně to evidentně nesouvisí a jinde jsem to nějak nenašla. Pořád se mi tam cpou nějaká palcová a je otrava to ručně mazat, a na to, abych je tam nechala, mě moc rozčilují prostě jen tím, že jsou:) A pak ještě jeden dotaz související s měřítky (ale pokud se podaří vyřešit předchozí, tak nepodstatný) - jde nějak zvětšit velikost toho dialogového okna příkazu scalelistedit (případně i některých jiných dialogů s normálně neměnnou velikostí)? Když se mi tam nacpou všechna možná měřítka z referencí, sice jen s jedním *_xref na konci, ale přesto je jich hodně, a ta moje jsou zamíchaní někde mezi, tak se to po těch malých kouskách ručně maže špatně, a abych si kvůli jednomu výkresu pouštěla některou z těch utitlitek k mazání měřítek, je trochu jak s kanónem na komára. Stačilo by mi, kdybych si to okno mohla roztáhnout na výšku monitoru a hned se v tom lépe dělá. |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
||
Vymazat pár přebytečných měřítek v obouch výkresech je nejjednodušší.
Jinak já si nechávám v základní šabloně max. 5 měřítek ty co nejvíce používám. Vždy se dají doplnit. Upravil zdrk - 27.srp.2008 v 09:12 |
|||
![]() |
|||
Petrsorge ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 19.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
||
Tohle by mě taky zajímalo.... Jestli jde měnit velikost takových oken.... U mě se to týká hlavně dialogu SKUPINA... v dobách kdy jsem dělával na LT verzi CADu byla na pravém tlačítku mimo jiné funkce SESKUPIT a ROZDĚLIT... A tak jsem vytvářel spoustu skupin třeba kabelových žlabů v řezech. Teď už jsem starší a chytřejší(????:-) a mám tyto věci dělané jako DYN bloky (bych se i pochlubil.. pokud přijdu na to jak to sem dostat:-)Nicméně nedávno jsem jeden takový výkres se spoustou skupin opravoval... A najednou problém.... Funkce rozdělit neexistuje (seskupit taky ne) takže se to musí přes dialogovy okno a hledat v třířádkovém !!! seznamu konkrétní skupinu je dřina :-( (sice patřím zrovna k těm "nikam nespěchajícím flegmatikům" jak tu nekdo říkal, ale jsou věci bez kterých dokážu žít
![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
||
To je pravda, to je trochu nelogické. Udělali jsme proto malou utilitku na pohodlnější, rychlé seskupování a rozkládání skupin v plném AutoCADu - GRP a UNGRP. Ke stažení na stránce Download. Příkazy si můžete přiřadit na klávesové zkratky nebo přidat do místní nabídky (menu).
PS: užitečné dynamické bloky můžete umístit (uploadovat) sem do knihovny (sekce) CAD Bloky
|
|||
![]() |
|||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
||
To p. Michl - děkuji za utilitku, určitě se bude hodit, alespoň jeden dialog mohu vypustit. |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
||
Zkuste variantu scalelistdel.lsp
Upravil zdrk - 27.srp.2008 v 12:27 |
|||
![]() |
|||
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
||
Také děkuji za utilitku GRP. Hodně mi pomůže, už jsem si ji nastavil na klávesové zkratky.
PS: a z Autodesku si nic nedělejte, i já mám radši tipy než odznáčky :-) |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Zkuste variantu z tipu. dobré je si přečíst i toto hlavně to o DBXremSL.
Další možnost je vyzkoušet toto makro (nutno upravit do vlastní podoby) Upravil zdrk - 27.srp.2008 v 12:26 |
|||
![]() |
|||
Petrsorge ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 19.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
||
Utilitka GRP je super... taky už ji mám nastavenou :-)
Mnohotisíceré díky
A poved se mi i ten UPLOAD BLOKU
![]() ![]() ![]() Hledejte zde:
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
To zdrk: lisp scalelistdel je s malou úpravou (doufám, že legálně) přesně to, co potřebuji, děkuji mnohokrát! Ty ostatní utilitky, tipy i informace, o kterých píšete, jsem četla a zkoušela už při tom hromadném mazání někdy před měsícem (a pro tuto příležitost se mi zdají být právě tím kanónem na komára), ale tento lisp mi nějak unikl.
Ale stejně ta měřítka nějak nechápu - mám ve výkrese 4 měřítka, aktuální je 1:1. Žádné objekty nejsou annotative. Uložím výkres, zavřu, otevřu, podívám se na měřítka - a je jich tam 6, aktuální je 1:1000, ve kterém 1=1. Co a proč tam ta měřítka přidalo a přehodilo ten aktuální, to je mi fakt záhadou. Nebo u výkresu (definice bloku), kde je pouze jedna kružnice a jeden atribut, v layoutu žádný výřez, aktuální měřítko 1:1, žádná z těch dvou entit není annotative a stejně mi nejde smazat 1":1" (jmenuje se to trochu jinak, ale je to takové to palcové, kde 12=12). Taky nevím, na čem může viset... ![]() |
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Zkusil jsem aplikaci od Autodesku Cleanupscales.
Ta když se správně nastaví, tak upraví seznam měřítek dle mnou vytvořené šablony (soubor výkresu DWT). |
|||
![]() |
|||
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
||
Pridavamse s dotazem ohledne samovolneho rozmnozovani meritek, napr.: 1:50 dale pak 1:50_1
1:50_2 1:50_3....atd nechapu proc se to tak samo vytvari, uz jich tam mam pres celou LCD
![]() |
|||
Peter M.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Nutno mazat, mazat a zase mazat. Nebo vůbec nepoužívat
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Prosimvas.... kteryho CADu se týká tento váš problém ??? (myslim všechny ne někoho konkrétního:-)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
2008 a výše
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
|
|||
Kackac
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Aha.. tak proto s tim ve 2006 problem nemam.....
Když tak tady ty fora pročítám tak mám skoro dojem že se nevyplatí jít výš než na 2007
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Myslel jsem toto. Funguje i na jeden výkres, jen musí být zavřený. S aktuálně otevřeným výkresem je problém, že většina utilit pracuje buď se zavřeným, nebo vymažou vše a tím pádem se nastavují imlicitní hodnoty. Sám jsem vyzkoušel Dbxremsl.vlx (nepoužívaný výkres - ponechá 1:1), Scalelistdel.lsp (otevřený výkres - maže po zadání názvu měřítka), Slfix.lsp (VIP - ![]() |
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.