Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() Zasláno: 27.srp.2008 v 13:09 |
Dobrý den,
mohu někoho z Vás poprosit o přeuložení 6ks souborů *.dgn do *.dwg, nebo alespoň do dgn ve verzi V8. Tak abych mohl data vložit do AutoCADu. Děkuji Tomáš Ečer |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
janek2 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.bře.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
---taky mám takový problém ![]() |
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Tak myslím, že můžeme tak maximálně skočit na jedno
![]() |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
IvanaV ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
![]() |
napiste do fora pro Civil, pozadejte sveho dodavatele, hledejte prevod od Benley
|
|
![]() |
|
![]() |
Dadovatel? U všech na světe není problém, jen s tímto "Českým". A to už 40let
![]() |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
Serpo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 22.čer.2006 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2014, Civil 3D 2014 Stav: Offline Bodů: 132 |
![]() |
... ak to ešte nemáte preklopené, tak tie výkresy pošlite na hypro@hypro.sk ...
|
|
Serpo, AutoCAD 2014, Civil 2014
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Převod by měl umět Map, ArchiCAD, Bentley Redline.
Upravil PepaR - 02.zář.2008 v 23:20 |
|
![]() |
|
Honzík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.zář.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: autoCAD LT 2012 CZ, CADCON Stav: Offline Bodů: 115 |
![]() |
před časem jsem řešil stejný problém, a nakonec mi pomohl člověk odsud z fóra, zaslal mi "pozvání uživatel Redline" a tak jsem mohl legálně zdarma tento produkt používat. níže něco k vysvětlení, název firmy jsem vymazal, třeba vám to jako vodítko pomůže.
Bentley Redline je prohlížečka vektorových souborů ve formátu DGN (V7,V8), DWG (R12 až 2004/2005) a rastrových souborů s možností připomínkování. Bentley Redline je z licenčního hlediska k dispozici pro tyto skupiny uživatelů: a.. Pro předplatitelé (abonenty) programu podpory Bentley SELECT, a to zdarma v neomezeném počtu instalací v rámci své firmy/organizace. Kromě toho lze pozvat k užívání Bentley Redline další uživatele (spolupracovníky, zákazníky apod.) v jiných firmách nebo organizacích. Licenci pro využití ve vlastní firmě/organizaci je možné získat prostřednictvím SELECTserveru (softwaru nainstalovaného v lokální síti) nebo je možné pozvat vlastní uživatele stejným způsobem jako externí uživatele. Druhý způsob však vyžaduje připojení k internetu (při prvním spuštění a dále pak jednou měsíčně). Licence na používání Bentley Redline je v tomto případě omezena dobou platnosti smlouvy Bentley SELECT. b.. Pro uživatele, kteří jsou pozváni (sponzorováni) uživatelem programu podpory Bentley SELECT - rovněž zdarma. Licence na používání Bentley Redline je v tomto případě omezena dobou platnosti smlouvy Bentley SELECT toho uživatele, který Bentley Redline poskytl. Tento způsob vyžaduje připojení k internetu - při prvním spuštění a dále pak jednou měsíčně, kdy se kontroluje, zda je smlouva uživatele, který Bentley Redline poskytl, stále platná. Sponzorský kód od firmy XXXXX si můžete vyžádat na e-mailové adrese XXXX@XXXX.cz. c.. Pro ostatní uživatelé tj. uživatele, kteří nemají Bentley SELECT, nebyli pozváni jiným SELECT uživatelem nebo jim nevyhovují některé podmínky, za kterých je Bentley Redline poskytován zdarma. Tito uživatelé si mohou Bentley Redline pořídit za 9995 Kč. Obdrží standardní licenci, která je časově neomezená. |
|
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Celkem zásadní problém s Bentley Redline je že nevytváří DWG soubory. Soubory sice mají příponu DWG, ale nikoliv vnitřní formát DWG, pouze jeho přibližnou "aproximaci". Vzhledem k tomu, že každý AutoCAD (i AutoCAD LT) v aktuální verzi podporuje i formát DGN (V8 i V7), je myslím používání takovýchto riskantních nástrojů zbytečné. |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Vzhledem ke zprávám v tisku (viz Téma: Snazší spolupráce AEC aplikací Autodesk a Bentley) lze očekávat zlepšení.
Teď ještě kdy se projeví praktické výsledky této spolupráce. |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Podpora není podpora - pouhé podložení většinou nestačí. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Ano, nestačí. Proto také má AutoCAD (i AutoCAD LT) příkaz pro přímý import a přímý export DGN - viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=636 |
|
![]() |
|
![]() |
Ano používám přímo import a né podložení.
Pak zmizí i většina problémů. Naštěstí dgn využívám opravdu jen okrajově. Problém je hlavně s verzí dgn. A to přinejhorším řeším instalací nějaké 30denní zkušební verze. Jinak co se týká převodu, tentokrát mě pomohla kolegině z fóra. Tímto jí ještě jednou moc děkuji. Tomáš |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám osobnú skúsenosť spred dvoch týždňov, keď mi AutoCAD2009 neexportoval správne DGN. V Bentley Redline výkres vyzeral úplne inak (správne).
Takže si dovolím prvý krát nesúhlasiť s páno Michlom, čo mi je nesmierne ľúto. :(
Výkres bol trošku zložitejší ako sme zvyknutí, bol vytvorený v Microstation.
Ak mi to niekto vyvráti, tak sa samozrejme ospravedlním. (Ja osobne ale na AutoCAD nedám dopustiť. Až na ten jeden súbor, čo mi robí neplechu, ale to sa snažím zistiť v inej téme. :))
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To se mnou klidně nesouhlaste častěji :-)
Na převod do DGN je někdy lepší použít jiné nástroje, ale na zapisování DWG (převod z DGN) určitě nedoporučujeme používat aplikace Bentley (či jiné non-Autodesk nástroje). Problémy plynoucí z používání takto vzniklých poškozených DWG nestojí za to.
|
|
![]() |
|
janek2 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.bře.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
u mě vše vyřešila instalace MicroStation V8
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Viď téma: Chyba pri otváraní súboru. Práve som ju doriešila a súvisí to tiež s kombináciou DWG a DGN. Radšej to nepoužívať a spolu nekombinovať. :(
Je teda asi najlepší spôsob nechať si od Microstation-ákov posielať DXF namiesto DWG a opačne AutoCAD-áci majú posielať tiež DXF-ká Microstation-ákom?
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Toto jsem nějak přehlédl. Jinak nejvýhodnější je převod přes DXF - odpadně 90% případných problémů. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,402 sekund.