Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6697 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoBuď zdráv, Inventore 2011 !

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Buď zdráv, Inventore 2011 !
    Zasláno: 04.zář.2008 v 00:36

Tento příspěvek jde jaksi mimo rámec tohoto diskusního fóra (neříká se tomu off-topic ?);  jsem si toho vědom, stejně jako toho, že jiné vhodné fórum k jeho přesunutí asi není.  Není to kritika XANADU, naopak: chvalme je i pana Michla za toto CAD forum.  Zejména při  vědomí, že jejich posláním není někomu pomáhat.

Berte toto prosím jako malou úvahu stárnoucího konstruktéra, který byl coby uživatel od počátku u šíření se produktů AutoDesku v českých luzích a konstrukcích. Jen s mírnou dávkou nostalgie vzpomínám na první PC získané v „Akci 2000 pracovišť AIP“ spolu s anglickým AutoCADem verze 9 a na to, jak jsme si tiskli a překládali anglickou nápovědu.  Poměrně rychle jsme pochopili, že máme k dipozici velmi, ale opravdu velmi šikovné a užitečné kreslítko, nic méně, ale taky nic více. Bylo to holé rýsovací prkno bez náznaku strojařiny (jasně, že AutoCAD nebyl jen pro strojaře). Na jakýkoliv dotaz prodejci odpovídali: dá se to doprogramovat v Lispu. A tak se konstruktéři (kdo taky jiný) nořili do AutoLispu a tvořili kusovníky, rozpisky, rozvinuté tvary a jiná roztomilá udělátka.  Ti nejšikovnější  to pak prodávali coby MechSoft; čest a sláva jim; taky  za to, že jim to fungovalo s AutoCADem LT.  Nejsem asi sám, kdo nepřišel na chuť Geniovi, zabudovaném do Mechanicalu. Jednoho dne byl s Mechsoftem v AutoCADu konec, zbyly nám po něm hromady výkresů s jeho rozpiskami, které se dnes nedají editovat. AutoDesk za to nemůže – šlo přece o produkt třetí strany . Ještě předtím jsem viděl produkt zvaný VariCAD. A ejhle, za mizivý peníz proti AutoCADu to umělo to samé a kdeco navíc: o editaci bloků na místě v té době AutoCAD neměl ani potuchy, zoom a pan pomocí točítka na myši byl úžasný a ze strojařiny to umělo vše.

Léta a peníze za předplatné plynuly a s každou další verzí AutoCADu jsem najednou hledal, jak  co nejrychleji povypínat všechny novoty.  I došel jsem k tomu, že setrvávání na stávajícím je stagnace a že je čas učinit krok dále. K tomu poznání jsem nedošel filosoficky, nýbrž zcela pragmaticky: viděl jsem, jak mladý kolega v kanceláři v Inventoru vesele mydlí výkresy rychlostí až zarážející. Takže jsem se začal po večerech učit Inventor a posléze v něm spáchal první výtvor. Bolelo to. A trochu to bolí dosud. Zjištuji, že jsem doposud byl převaděčem čehosi v hlavě do mnoha čar na výkrese a prakticky veškeré kreslení bylo určeno snahou nakreslit co nejméně čar a že za ta léta se mi AutoCAD hodně dostal pod kůži.
Ale Inventor mě dostal, samozřejmě hlavně filosofií 3D konstruování, ale třeba taky tím, jak krásně umí doplnit do rohového razítka maximální rozměry rozvitého plechového dílu, hmotnosti, měřítko atd. Rozviny a plechové díly jsou náš denní chleba. Je vidět, že se tvůrci od dob AutoCADu poučili. A co teprve, až nainstalujeme verzi 2009, kde je avizováno mnoho desítek změn !

Verzi 2009 spojíme s novým počítačem, nejlépe 64bitovým.  Řečeno, koupeno,nainstalováno. Tak na první pohled  je jiný úvodní obrázek. Na druhý pohled ikony, charakteristické pro jednotlivé typy souborů. Vývojové oddělení, mající na starost tyto dvě věci, jede evidentně na plné pecky ! Na třetí pohled: ouha, razítka se již sama nevyplňují. Počkat, za vyplňování těch údajů prý nemůže Inventor, ale jakýsi doplněk nějakého dánského bastlila, iProperty Collection nebo jak se to jmenuje. Ouha podruhé, jaksi se stále nedaří to zprovoznit. Prý 64 bitové prostředí nepřeje bastlilům. Ten problém je dost zásadní, ve firmě jsou stovky, či spíše tisíce výkresů, které mají v razítku proměnné z iProperty. Počítač je koupen s OEM českými 64 bitovými Vistami, dát tam 32 bitové Visty znamená je plné koupit. Trochu podvádíme, kupujeme je s pocitem morálního oprávnění pokoutně jako OEM. Nová instalace všeho, opět ouha-  iProperty stále nic.  Nakonec, co blbneme s iProperty, Inventor 2009 to vše umí taky ! Ouha ouha už nepočítané, znamená to doplnit do razítka názvy nových proměnných. To by nebylo tak hrozné (tedy když pomineme překladatelské skvosty typu DÉLKA ROZSAHU POLE ROZVINU, ROZVIN PŘESAHUJE PLOCHU – kdybych si nemyslel, že s překladem má XANADU něco společného, použil bych několik hrubých slov), horší je, že u všech starých výkresů, které se používají a upravují už to zkrátka fungovat nebude. Inu, iProperty je záležitost třetí strany, kterou jsme používali na své vlastní riziko. Je to naše smůla. XANADU možná i trochu díky nám vyvine  doplněk, který doplní do razítka měřítko prvního vloženého pohledu.

Mimochodem, proč  to ale takovou triviálnost vlastně Inventor neumí minimálně pět svých posledních verzí ? Taková věc mi přijde docela zásadní. Proč mě tak nutí používat doplněk třetí strany ? Který navíc třeba v další verzi nebude funkční ? Koupil jsem si produkt pro strojařinu, proč bych měl platit za implementaci CAD standardů - normy a šablony pro Inventor (…); kusovníky, rohová razítka, styly, výkresy, princip úprav Obsahového centra, automatické hodnoty do výkresů… ?

Ostatně, proč mi to při zrcadlení tvrdošíjně píše něco o tom, ře RTTI data nebyla nalezena, aby to pak spadlo. Nepomůže restart Inventoru; restart počítače kupodivu ano. A proč prý mám používat adaptivitu jako šafránu, když právě tahle vlastnost se mi tak líbí. A proč mi kďasu nejde vytáhnout profil, který je stoprocentně v pořádku. A proč musím při tisku každého výkresu nastavovat jeho rozměry pro tisk, když v AutoCADu si to výkres pamatuje. A proč ….

A proč se mi zdá, že AutoDesk poněkud usnul na vavřínech ? Peníze z předplatného tečou, verze a roky taky, tak proč se vzrušovat.  Ostatně, ve verzi 2010 bude třeba zase jiný úvodní obrázek a ikonky. Škoda, že je pravděpodobně neuvidíme, protože krabice budou zřejmě zařazeny do regálu neotevřené.

Ale jinak se mi konstruování v Inventoru  moc líbí, fakt.  Ale někdo říkal, že existují i jiné podobné programy. A že setrvávání na stávajícím je stagnace…

Jenže my máme v Inventoru docela dost výkresů, kolegové je mydlili jedna radost…

Tak se na tebe těšíme, Inventore 2011 !






Upravil IvoBe - 04.zář.2008 v 00:36
Ivo Bešťák
Zpět nahoru
prochaska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 81
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 08:17
Původně odeslal(a) IvoBe IvoBe napsal(a):

Ale jinak se mi konstruování v Inventoru  moc líbí, fakt.  Ale někdo říkal, že existují i jiné podobné programy. A že setrvávání na stávajícím je stagnace…

Jenže my máme v Inventoru docela dost výkresů, kolegové je mydlili jedna radost…
 
Ono je to bohužel s přechodem na jiný systém ještě složitější než jen ty výkresy v určitém formátu. Mezi výrobci 3D CADů - a vlastně jakéhokoliv software z jakékoliv oblasti - bohužel převládá ten přístup, že se do programů nedává to co uživatelé potřebují ale to co si hlavní architekt spolu s marketingovým oddělením myslí, že by potřebovat měli. Podle toho to potom vypadá. Osobně jsem dost dlouho hledal vhodný CAD pro svou firmu, měl jsem trial verzi snad od každého známějšího CADu a ve všech jsme našel tolik podivností, které si rozhodně nemohli vymyslet uživatelé ale někdo "děsně chytrý" to vymyslel za ně. Příklady: v jednom CADu nelze zadat do kóty výraz odkazující se na jiné kóty (ale je tam bezvadně složitá funkce pomocí které se to dá obejít), v dalším zase než vymodelujete pružinu tak vypijete litr kafe a dostanete bušení srdce, jiný neví, že průnikem roviny a přímky je bod a podobně. Osobně jsem to vyřešil tak, že používám základní verzi Alibre (asi nejlevnější CAD na trhu, existuje od něj dokonce i zjednodušená free verze bez omezení použití) a trpělivě vyčkávám, že se některý z výrobců CAD dostane do finančních potíží a přistoupí na akceptování požadavků uživatelů jako na poslední zoufalou možnost jak se udržet na trhu :-)


Upravil prochaska - 04.zář.2008 v 08:20
Aleš Procháska
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 08:18
Vidím to pane Bešťák úplně stejně. A proto jsme se rozhodli, že ukončíme trvalé platby za subscription. Vylepšení jsou pro "normálního" uživatele zcela kosmetického rázu. Doba bude zlá a každá koruna se bude hodit... Raději si za 5let koupíme novou licenci a vyjde to na stejno, pokud tedy ona vylepšení budou stát za ty peníze...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 511
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 08:36

Ach, ach, ouha... Je nás víc, zatraceně víc... co takhle cítí.

Ale jak z toho ven...?
 
Radek
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 08:36
Máte pravdu....
Jsem studentem průmyslové školy a mame Inventor11, a když má někdo možnost mít I2008, tak je mu to stejně kničemu, protože škola nemá na to, aby si kupovala další a novější licence každý rok....

A jelikož z I2008 nejde ukládat do starších formátů, ikdyž by někdo mohl mít novější verzi Inventoru....TAK NEMŮŽE! Protože by mu to bylo k ničemu....

A teď nastává ještě jeden problém....

Začínají se hodně prodávat Visty....Teď nastane otázka, jak já si můžu koupit počítač nebo nootebok s Vistama, když nebudu na něm moci dělat do školy...., protože na Vistách nejde I11, ale pouze I2008....
Bude mi k ničemu!

Inventor 2008, 2009 jsou odost lepší a mají více funkcí, ale kdo si to může dovolit....

Mějte se krásně a příjemný den
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21470
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 09:25
Dovolte několik poznámek, vezmu to "odzadu":
 
1) student si Inventor může dovolit určitě, protože ho má zadarmo (levněji už to nejde), pro školy je cena licencí a subscription malým zlomkem ceny komerční licence
 
2) XANADU neprovádí lokalizace od verzí 2006 a Inventor 10
 
3) změny mezi verzemi, subscription:
V každé nové verzi Inventoru je několik set nových a doplněných funkcí - za 5 let (5 verzí) jich bude hodně přes tisíc. Samozřejmě ne všechny novinky jsou důležité pro každého, možná dokonce některou novinku můžete vnímat jako krok zpět. Zajímavé je, že většina uživatelů vnímá tu verzi, se kterou se seznámili jako první, jako "tu pravou" a další verze jako "jen kosmetická vylepšení". A je jedno jestli to byl AutoCAD R10, R12, 2006, Inventor R10, R11 nebo 2008. Zdánlivá absence novinek (ikonky přeci vypadají stejně) bývá často způsobena vynecháním rozdílového školení a používáním starých postupů.
Určitě vám nic nebrání zůstat u určité verze, kterou považujete za "tu pravou" a hlavně která splňuje požadavky pro váš způsob práce. Obávám se ale, že tento konzervativní přístup půjde použít jen vyjímečně a v tak rychle postupujících oborech jako je IT nebo strojařská konstrukce nebude udržitelný (vůči konkurenci na trhu).
 
ad 4) chyby - souhlasím, chyb je v CAD (a nejen CAD) aplikacích hodně - jednak brzdí produktivitu a jednak umí opravdu "potěšit" když vás připraví o neuloženou práci. V ideálním případě by Autodesk měl všechny chyby najít a opravovat sám (pokud možno už před uvedením verze na trh). To se však neděje ani u Autodesku, ani u dalších výrobců (Autodesk v tom není žádnou zápornou ani kladnou vyjímkou). Opravy chyb po uvedení dané verze jsou ale plně závislé na hlášeních uživatelů (nebo pracovníků podpory), kteří tyto chyby najdou. Proto apeluji na ohlášování chyb - buď na support@xanadu.cz nebo na Autodesk. Bez ohlášení chyba velmi pravděpodobně nebude opravena. Každý uživatel používá Inventor trochu jinak, s různými daty, navíc některé chyby se mohou projevit jen v českém prostředí (lokalizace, národní normy, prostředí...) - proto nespoléhejte, že chybu nahlásí někdo jiný ve světě.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 954
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 09:51
Uf, tak na toto sa nedá nereagovať...Tongue
1) mám podobné pocity ako kolegovia. Podobné ale nie úplne rovnaké. Súhlasím s tým, a vždy som to tvrdil, že v Autodesku rozhodujú o tom čo bude v jednotlivých verziách Inventoru marketingoví ťuťkovia, ktorí nemajú absolútne žiadne technické vzdelanie a tiež žiadnu hrdosť. Jediné čo ich zaujíma je, ako za KAŽDÚ cenu zarobiť čo najviac peňazí. Zrejme sú platení od momentálneho zisku firmy a to čo bude o 5-10 rokov ich vôbec netrápi...(na takýto prístup zarvala už nejedna firma...)
2)Súhlasím aj s tým, že nové verzie sú v určitých veciach horšie ako predchádzajúce. Príkladov je požehnane.
3)iProperty Collection vo verzii 2009 pod XP32bit funguje
4)Prečo Autodesk nevyhovel mojej výzve a nedal vyhlásenie že nástroj a jeho funkčnosť ktorý už raz "predal" bude v každej novej verzii existovať a bude funkčný a bude maximálne rozšírený a nie redukovaný?
5) Ja som sa rozhodol neplatiť predplatné ešte pred vyjdením aktuálnej verzie, ale až po jej otestovaní. Musím síce za tú drzosť zaplatiť pokutu 100EUR, ale nech. Nech si súdruhovia v USA kúpia napr. nové auto. Staré nech dajú na charitu a odpíšu si ho z daní...
6)Nesúhlasím s tým že väčšina ľudí ptreferuje tú verziu programu s ktorou sa oboznámla ako prvou.. (Ja som začínal Inventorom 4 ale za najpoctivejšiu verziu považujem verziu 9 (troška tam hapruje adaptivita, ale dá sa to prežiť))


Upravil Ľubomír Pápay - 04.zář.2008 v 09:54
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 10:21
Jak jste to dokázal s tím iProperty Collection, nám to nejde ani na počítači s XP(32bit), ani Vista(32bit) ? Je to 2.4 nebo 2.4.1 ? ; nejde nám ani jedno.
Ivo Bešťák
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 954
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 10:57
Mám tam verziu 2.4
Tiež som mal spočiatku s tým problémy, ale potom som to nejako rozchodil...Skúsim si spomenúť v čom bol problém, ak na to prídem dám vedieť.
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 21:17
Pokud to jde, abych dostal Inventor 2009 zadarmo, tak bych ho bral....
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 30.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 21:33
Mám úplně stejnou i tak dlouhou zkušenost jako pan Bešťák. Dříve jsem se na nové verze těšil a teď z nich mám hrůzu, co tam zase nebude fungovat a co tam zase nepůjde dělat. Jistě, vylepšení a pokrok tam jsou také, ale to co tam nejde a je špatně to nadšení z novinek úplně vymaže.

Jedna perlička. Když jsem chodil na prezentace Autodesku, tak byla nová verze vychvalováná až do nebes "několik set nových vylepšení" a o staré verzi bylo vždycky řečeno, co tam bylo všechno špatně atd. Kde je těch stálých a opakovaných několik set vylepšení LOL ? No a to se vážení a milí opakovalo několikrát za sebou, tak jsem tam přestal chodit.

No a abych se přiznal. Po přečtení následujícího textu 
"ad 4) chyby - souhlasím, chyb je v CAD (a nejen CAD) aplikacích hodně - jednak brzdí produktivitu a jednak umí opravdu "potěšit" když vás připraví o neuloženou práci. V ideálním případě by Autodesk měl všechny chyby najít a opravovat sám (pokud možno už před uvedením verze na trh). To se však neděje ani u Autodesku, ani u dalších výrobců (Autodesk v tom není žádnou zápornou ani kladnou vyjímkou)." se mi udělalo nevolno Dead .

Takže Autodesk shrábne naše peníze, nejlépe jako předplatné, kterým si všichni zákazníci vlastně zaplatí vývoj produktu a potom ani není schopný před prodejem programu produkt vyladit, odzkoušet a opravit chyby??????? a to v roce 2008 po dvacetileté zkušenosti s vývojem CAD aplikací. Tak to je tedy naprostá ignorance zákazníků Angry
Takže ve zkratce: každý máme nakresleno tisíce výkresů, které jsou bohužel v jiném CADu skoro nepoužitelné, tím musíme dál kreslit v programech od Autodesku, cpát peníze do nových verzí a mořit se s chybama.

Co takhle po zakoupení nové verze a po nalezení chyb program reklamovat, vrátit a chtít peníze nazpátek. Sám jsem k tomu měl velice blízko, když jsem si musel pořídit novou verzi AutoCADu, kde byla chyba v kótování Ouch a až po zaslání opravy, byla chyba odstraněna a dalo se kótovat.

Vážení, přeji Vám všem hodně trpělivosti a bezedné peněženky. Smile
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 07:01
Myslím, že nejednodušší by bylo zastavit "jako" vývoj, opravit veškeré chyby a pár roků dávat dohromady názory zákazníků a prodejců. Dovedu si představit, že po tomto postupu by to byl software jako víno. Všechno co zde bylo řečeno je způsobeno konkurenčním tlakem. Filozofie je taková, že nebude-li každý rok nová verze, tak zahynu pod kopyty konkurence. Je to taková davová psychóza... Nezlobte se pane Michl, ale je fakt, že říkat: chyby jsou, má je i konkurence a pokud je chcete mít opravené, tak dejte vědět... To je husté... Tohle třeba říct zákazníkovi když přijde do prodejny reklamovat svého nového plechového miláčka, nevím zda-li by to prodejce přežil bez úhony...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 08:25
Myslím, že by to bylo tak nejlepší, jako u AutoCADu jednou za 4 roky....
Chtělo by to upravovat chyby, protože pokuď se neopraví, tak tam budou pořád...A chtělo by to spolupracovat s konstrukcí...

Mějte se krásně a přeji příjemný denSmile


Upravil hoboj - 05.zář.2008 v 08:27
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
prochaska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 81
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 12:03

Nechci Autodesk přehnaně hájit ale musím říct, že je částečně chápu. Opravit chybu je někdy složitější než přidat deset nových funkcí a nová funkce navržená zákazníkem je obvykle třeba stokrát složitější než funkce navržená progamátorem (jakože zákazník by chtěl udělat úplně jinak správu oprávnění a programátor raději umožní změnit parametr který byl až doteď konstantní :-)). Dá se to řešit, ale to by opravdu museli prodloužit periodu vydávání nových verzí třeba na několik let a úplně předělat architekturu programu (třeba na otevřenou komponentovou, ale to nikdo nikdy neudělá :-)), jeden rok je zoufale málo i pro daleko menší projekty než je takový CAD.

Aleš Procháska
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 12:50
Teď jste uhodil hřebíček na hlavičku - jeden rok je málo pro takový projekt jako je nová verze CAD. A KOLIK %ZÁKAZNÍKŮ CHE KAŽDÝ ROK NOVOU VERZI???!!! I z této diskuze vyplývá, že uživatelé se snaží delší dobu využívat vyzkoušenou verzi. Nebylo by leší kompletně novou verzi (včetně kernelu - kvůli kterému není u 3D možno ukládat ve formátu starších verzí) dělat dejme tomu jednou za 2-4 roky a v mezidobí "vychytat mouchy" a popřípadě formou update přidávat drobná vylepšení (formou nových funkcí či přídavných možností ovládání), ale s tím, že původní základní funkcionalita zůstane nezměněná. Nevím, zda by nebyl lepší reklamní slogan "Stabilní software bez komplikací s výměnou dat..." než "Každý rok nová verze", kde je 80% funkcí, které nevyužiju, ale pokud spolupracující firma tuto verzi má, tak už si od nich data nepřevezmu.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
prochaska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 81
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 13:38
Tohle by pěkně řešila právě ta komponentová architektura, kde i ten "kernel" by měl podobu komponenty. Dají se s tím dělat bezva věci, třeba ke starému ale mému oblíbenému rozhraní dát nový engine a pracovat s novým formátem souborů, samozřejmě jen když je to poctivě udělané. Jenže tohle zatím nikdo nemá, maximálně to jenom předstírají ("integrace" Ansysu). Určitě je to ale výzva pro nějakou novou firmu která třeba právě vzniká někde v nějaké garáži :-)
Aleš Procháska
Zpět nahoru
Miko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2006
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 75
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2008 v 15:00
Zdravím všechny příznivce cadů, inv používám od v:7, potom 9, po ní 10 a u té zatím zůstávám. Další verze jsou ve skříni, letos jsem již zrušil předplatné s tím, že si za pár let koupín v nějaké akci novou verzi, na kterou bude nejméně stížností. Po výměně počítače maximálně nainstaluji "2009-64-bit".
Navrhuji hlasovat kolik procent uživatelů instaluje každou verzi. Ve svém okolí znám několik uživatelů různých cadů, ale nikdo neinstaluje všechno co mu výrobce předhodí každý rok !!!!
Autodesk Inventor 2014
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21470
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2008 v 16:35
Původně odeslal(a) Jan Rais Jan Rais napsal(a):

Po přečtení následujícího textu 
"ad 4) chyby - souhlasím, chyb je v CAD (a nejen CAD) aplikacích hodně - jednak brzdí produktivitu a jednak umí opravdu "potěšit" když vás připraví o neuloženou práci. V ideálním případě by Autodesk měl všechny chyby najít a opravovat sám (pokud možno už před uvedením verze na trh). To se však neděje ani u Autodesku, ani u dalších výrobců (Autodesk v tom není žádnou zápornou ani kladnou vyjímkou)." se mi udělalo nevolno Dead .

Takže Autodesk shrábne naše peníze, nejlépe jako předplatné, kterým si všichni zákazníci vlastně zaplatí vývoj produktu a potom ani není schopný před prodejem programu produkt vyladit, odzkoušet a opravit chyby??????? a to v roce 2008 po dvacetileté zkušenosti s vývojem CAD aplikací. Tak to je tedy naprostá ignorance zákazníků
Chápu, že tato pravda může znít drsně (nepřehlédněte ale prosím slovo "všechny", neříkám že Autodesk či jiní výrobci produkty důkladně netestují), nepředpokládám ale, že by se situace na trhu software v dohledné době měla změnit. Je potřeba si uvědomit, že každá větší aplikace představuje několik miliónů řádků programového kódu a tam se chyb může schovat opravdu hodně. Chyby jsou ve všech programech a onen ideální případ, kdy výrobce před uvedením odhalí a opraví opravdu všechny chyby, prostě nastat nemůže. Záruku bezchybnosti software vám nedá ani výrobce malé utility ani vývojář zakázkového firemní aplikace za miliony.
 
Na nás jako uživatelích je pak námi případné nalezené chyby ohlásit (aby mohly být opraveny), popř. pokud jich je už moc a daný produkt ohrožuje mou konkurenceschopnost, použít své právo hlasování peněženkou a zvolit produkt jiný. "Finta" s neprodlužováním subscription je spíš dočasná a "bit" je spíš uživatel - pokud totiž chci daný produkt stejně používat i nadále, pak se tím připravuji o aktuální verze (moje konkurence má novější/produktivnější nástroje) a navíc za odložený upgrade většinou finálně zaplatím více než za průběžné subscription. A pokud ho používat nechci, přechod na jiný produkt je nejlépe provést co nejdříve.
 
Analogie s automobily trochu kulhá, spíše se to blíží analogii s trhem předplatného novin.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 3,863 sekund.