ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoLISP pro CoCreate

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hlade Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.pro.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
CoCreate.... Tupost nad tupost....
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: LISP pro CoCreate
    Zasláno: 16.zář.2008 v 11:58
Zdravím, předem se chci omluvit za OT ale potřeboval bych pomoct s makrama na CoCreate OneSpace modeling. Nějaký makra už jsem psal, ale v jinym jazyce a pro jinej program. S LISPem nemam nejmenší zkušenosti. Takže kdyby už s tím někdo dělal a mohl mě aspoň nasměrovat jak nejlíp začít tak bych byl vděčnej. Díky

Upravil hlade - 24.zář.2008 v 13:06
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2008 v 12:10
Program neznám, přidejte prosím odkaz a podrobnější info. K čemu program slouží, jaké všechny jazyky podporuje a co přesně potřebujete.
Zpět nahoru
hlade Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2008 v 13:09
Je to 3D konstrukční program s neskutečně tupym ovládáním a velkým množstvím chyb kterej musím používat z befelu německjech šéfů, jeho 2D variantu totiž používaj už asi 15 let a jsou s tim spokojený (jen díky tomu že nikdy nezkusili nic jinýho :-P) Ale k problému. Budu mít asi 2500 kontur a mam z nich udělat jednoduchou rotací modely. Moje představa byla asi taková že by makro ze podle seznamu načítalo kontury, orotovalo je a zase uložilo jinam (třídění se dá zajistit podle jmen výkresů a kontury jsou ukotvený na nule výkresu). Myslim že by to neměl bejt velkej problém, ty kontury v 2D jsem generoval a třídi podobnym způsobem. Na to abych to dělal růčo jsem trochu línej :D Díky
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2008 v 13:19
Nemáte jednoduché požadavky, to není na makro, to je skoro na program ;) a vývoj. Bohužel CADfórum nemůže suplovat technickou podporu k Vašemu programu a je na zvážení zda:

1) Bombardovat vývojáře Vámi používaného programu ať zvednou ruku ze stou a dají prsty pryč z kafíčka na klávesnici a ať dělají to za co jsou placení.

2) Vyzkoušet neco jiného a zvážit přechod na jiný program (např. Catia nebo Autodesk Inventor anebo holý Autodesk AutoCAD) a pak to předvést šéfům, že to jde rychleji, snadnějí, sice je to počáteční velká investice do licence, ale a ta se pokud umí šéfové počítat hrušky a jablka, velmi rychle vrátí.

3) Přesvědčit šéfy rovnou a koupit si na něco licenci,a le nedoporučuju kupovat zajíce v pytli, kontaktujte dodavatele softwaru a chtějte po nich vědět úplně všechno nejlépe ať Vám ukážou, jak řešit Váš problém.

Varianty 2) a 3) jsou hodně těžké a někdy je to běh na dlouhou trať, u mě to byl běh na dlouhý cca 4 roky a to jsme uspěl polovičatě. Je to o přístupu k problému, o rozumnosti šéfů a o tom zda chodily na ZŠ a brali ty jablka a hrušky.

S pozdravem a sorry za zdržení i hrubky, musím stihnout druhý vlak.
Zpět nahoru
hlade Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2008 v 13:52
Tak 2 a 3 zrovan škrtám :D O to už se zkoušeli daleko vlivnější lidi než jsem já a s nulovym výsledkem, ale to je jiná pohádka....

ad1) To možná zkusim, ovšem vzledem k tomu jak vypadá program samotnej trochu pochybuju o nějaký podpoře.

V každym případě díky a kdyby se chtěl vyjádřit někdo další tak uvítám jakýkoli postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21949
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2008 v 15:21

CoCreate OneSpace používá Common LISP. Ten je trochu podobný jazyku AutoLISP/VisualLISP používanému v AutoCADu (syntaxe), ale konkrétní výkonné funkce (kreslení, vstupy hodnot) jsou odlišné.

Částečně vám může pomoci výukový materiál k AutoLISPu/VisualLISPu na:
http://www.cadforum.cz/cadforum/Vyvojove-prostredky-AutoCADu/

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3821:Starší LISP aplikace mi nefungují správně.
Tip 176:problem with Lisp code for defining of Linewidth
Tip 12636:VIPZjištění práce v síti VPN (LISP).
Tip 4683:VIPJak zablikat zvolenou entitou ve výkresu?
Tip 4021:VIPVýpis "Mechanical" proměnných PowerPack/Genius.
Tip 3794:VIPPřidání vlastních LISP maker a příkazů do palety nástrojů.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 2,695 sekund.